HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
6 Ekim 2011 Perşembe - 09:51

Kardeş kent Bremen ile belgesel yapılıyor

Buca Belediyesi’nin kardeş kenti Bremen’deki 8 kurumun eğitimcilerinden oluşan heyet İzmirli eğitimciler ile 5 gün süreyle eğitimi ve gençleri tartıştı.

Kardeş kent Bremen ile belgesel yapılıyor

İZMİR - Buca Belediyesi ve İzmir’in kardeş şehri olan Bremen arasında yapılan protokol sonucunda gerçekleştirilen “Alman – Türk Uzman Değişim Programı” ile iki ülkeden 21 uzmanın buluştuğu 5 günlük çalışma sona erdi. İki ülkenin eğitimcileri özellikle eğitim süreçleri ve sonrasında gençlerin hayata atılması üzerine konularda görüş alışverişinde bulundu. İki grup, çalışmalar sonrasında Türkiye ve Almanya’da gençlerin eğitim sonrası hayata atılmasını konu eden bir belgesel film hazırlama kararı da aldı. Bu amaçla Almanya’dan 1 genç erkek ve 1 genç kız ile Türkiye’den meslek eğitimi alan biri kız diğeri erkek olan toplam 4 meslek eğitimi almış gencin hayatı konu alınarak belgesel yapılacak.

İki heyet ayrıca 2013 yılında bir gençlik kampı düzenleme konusunda çalışacak. Eğitim uzmanları, gönüllülük esasıyla çalışan kurumlar arasında da işbirliğini sürdürecek.
Buca Belediyesi Mesleki Eğitim ve Güzel Sanatlar Merkezi’nde yapılan eğitim çalışmalarının yanı sıra Almanya’dan gelen heyet Buca Halk Eğitim Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi ve bazı okulla ziyaretler gerçekleştirdi. Bremen Kenti’ndeki 8 kurumun temsilcileri ile Türkiye’den çalışmaya katılan Buca Halk Eğitim Merkezi, İzmir Mesleki Eğitim Merkezi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden akademisyenler Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret etti.
 
Başkan’ı kutladılar
Bremen’de aynı zamanda Eyalet Parlamentosu Milletvekili Ruken Aykaş ile Alman Heyetine Başkanlık Eden Lena Lorenz, ilçedeki eğitim kurumlarına destek vermesi nedeniyle Başkan Ercan Tatı’yı kutladı. Yerel yönetimin düzenlediği eğitim ve meslek kurslarını da gündeme getiren Lorenz, “İzmir’de uzman arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar yararlı oldu. Bremen’deki deneyimlerimizi de Türk eğitimcilerimize aktardık” dedi.
 
Çocuklar geleceğimiz
Buca’daki tüm resmi okullara iki yıl içerisinde fiziki eksikliklerini giderme konusunda girdiklerini anlatan Başkan Ercan Tatı, çocukların ve eğitimin öcelikli olduğunu söyledi. Tatı, “Tüm konuşmalarımda (Çocuklar siz bizim geleceğimizsiniz, siz geleceksiniz) diyorum. Bizim oturduğumuz koltuklara çocuklarımız gelecek ve ülkemizi ve dünyayı yönetecekler. Dolayısıyla gençlerimize yapılan yatırıma çok önem veriyorum” dedi. Buca’daki Dokuz Eylül Üniversitesi ile çok yoğun bir ilişki içinde olduklarını da belirten Başkan Tatı, bu yıl başlaması planlanan bazı yatırımlarla çocuklara ve gençlere yönelik yüzme havuzu, sinema ve tiyatro salonlarının yapılacağını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslantuğ, genç sinemacılara destek istedi
Bodrum Belediyesi ve Cinemarin Sinemaları işbirliğiyle düzenlenen Yeni ...
Dünyaca ünlü kemancı Farjad’dan Atatürk’e övgü
Dünyaca ünlü İranlı keman sanatçısı Farid Farjad bir dizi konser vermek ...
İzmir Kent Arşivi, tarihine tarih kattı
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Londra Konferansı tutanaklarından ...
 
Adnan Saygun Sanat Merkezi 4 yaşında
İzmir’in “sanat mabedi”nde 4. yıl gururu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Anadolu Ateşi İzmir'de yandı
Anadolu'nun ayrı bölgelerinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden ...
‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ Oscar aday adayı
Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmi oscar aday adayı oldu.
 
Karşıyaka'da 'sanat' kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi’nce açılan Opera ve Tiyatro Sahnesi ilk sezon konserini ...
Adnan Saygun'da göçün 50.yılı için özel konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, yarın akşam ...
Tüm zamanların en dile dolanan şarkısı
Efsanevi grup Queen'in 'We Are The Champions' şarkısı 'pop tarihinin gelmiş ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva