HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2022 Pazartesi - 13:38

Karakayalı'dan dolu dolu 3 yıl sunumu!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, göreve gelişinin üzerinden geçen 3 yıllık süreci basın mensuplarına değerlendirdi. Belediye meclisinde çoğunlukta bulunan muhalefet grubuna sitem eden ve ilçesini İstanbul ve Ankara ile örnekleyen Karakayalı, ayrıca Kemalpaşa Metrosu için de tarih verdi

Karakayalı dan dolu dolu 3 yıl sunumu!

Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Kemalpaşa Belediye Başkanlığı için seçimlere giren ve aldığı yüzde 45,71'lik oy oranı ile başkan seçilen Rıdvan Karakayalı, 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana geçen 3 yıllık süreci düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

Süreç içindeki yatırımlarının insan odaklı olduğunu belirten Karakayalı, "2019’da seçimleri kazandıktan sonra bizi 15 gün ertelediler ve mazbatamızı vermediler. İtirazlar sürecinde vermek zorunda kaldılar. Akabinde de dünyanın başına dert olan Covid-19’a tanıştık. Yaklaşık 2,5 yıl pandemiyle uğraştık. Belediyelerimiz çok zor durumda kaldı. Her işi bıraktık ve pandemi ve halk sağlığıyla uğraştık. Belediyemizin kapasitesi bu dönemde yüzde 70 azaldı. Tabii İzmir’de bir de deprem ve tsunami oldu. Ama hizmet hiçbir zaman durmadı, biz elimizden geldiği kadar halkımızla beraber olmaya çalıştık. 2019 ‘an bugüne kadar yani 3 yıllık sürede… Türkiye’nin ekonomik durumu iyidir diyen yoktur şu anda. Çimentonun torbası 25 liradan 88 liraya, asfalt attığınız malzemenin fiyatı 10’a katlandı. Durum böyle olunca biz ihaleye çıkacak müteahhit bulamadık. Müteahhitlerin birçoğu kayı. Bizim bir de herkesin ağzına sakız olan çevre yolumuz vardı. Büyükşehir müdahil oldu ama fiyat artışlarından dolayı tamamlanamadı. En nihayetinde bizim çevre yolunu İZBETON tamamlıyor. Birçok alanda para kısıtlı olmasına ve bu enflasyona rağmen, aşağı yukarı 96 milyon borçla devraldığımız belediye bünyesinde insan odaklı yatırımlar yaptık. Bizim yatırımlarımız insana nasıl dokunabiliriz çerçevesinde oldu. Ayda 2,5 milyon lira İller Bankası kesintilerimiz var. Çünkü önceki borçlar var. Devlete zaten hiçbir şekilde vergi verilmemiş. Bunlara rağmen yaptık yatırımlarımızı" diye konuştu.

YARI YARIYA İNDİRECEĞİZ
Kooperatifleşme süreci ile birlikte ürünlerini tüm dünyaya satabileceklerini belirten Karakayalı, "Öncelikle Bağyurdu Sentetik Futbol Sahası… Ben Bağyurdu, Armutlu ve Ören’deki sahalar için ortak kullanım hakkı istedim. ‘ben yapacağım’ dedim. Bana bunu 2,5 yıl vermediler. 2014 yılında bunu verdiler. Ama o dönemde sadece Armutlu’yu bitirebilmiştik. Bu dönemde de Bağyurdu sahasını bitirdik ve gençlerimizin hizmetine sunduk. Bunu yanında zeytinyağı fabrikası… Kemalpaşa tarım ve sanayi bölgesi. Başlıca meyvemiz kiraz, ikincisi de zeytin. Daha önce Bağyurdu Belediyesi’nin mezbaha olarak kullandığı yeri aldık. Oraya modern bir günlük 60 ton kapasiteli bir zeytinyağı fabrikası yaptık. Geçen yıl tamamlandı, yakın zamanda açılışını yaparak halkın hizmetine sunacağız. Özel şirketler yüzde 12 karla satar. Biz bunu yarı yarıya indireceğiz. Ayrıca kooperatif aracılığıyla ürünlerimizi tüm dünyaya satma imkanımız olacak" dedi.

TEK İSTEĞİMİZ BURAYA ÜNİVERSİTE GELMESİ
Kemalpaşa'da kurulması planlanan üniversite ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karakayalı, "En büyük hayalim üniversitenin ilçemize kazandırılmasıydı. Önceki dönem yıllarında çalmadık kapı bırakmamıştım. Olmamıştı geçen dönem. Bu dönem de birçok kapıyı çaldık. Demokrasi Üniversitesi'ne gittik ve ne talep ettiklerini sorduk Arazimiz var. Ayrıca geçen dönemden kalma atıl durumda olan kongre merkezi vardı. Demokrasi Üniversitesi’ne Ulucak’taki tesisi ve bu kongre merkezini gösterdik. Eğer isterseniz belediye binası olsun derseniz ben belediyeyi bir ayda boşaltırım da dedim. Anlaşmamız üzerine kongre merkezini telsim ettik. Onlar da 10 yıl içinde gerekli restorasyonu yapıp fakülte haline getirecekler. Ayrıca Kültür Merkezi’mizi de onlara tahsisi ettik. Tek isteğimiz buraya üniversite gelmesiydi. Bu sayede önümüzdeki yıllarda 3-4 bin kapasiteli üniversiteyi Kemalpaşa’ya kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HİZMETE GEÇECEK
Kemalpaşa bünyesinde hayata geçirilen etüt merkezinin de bir sonraki eğitim ve öğretim yılında hizmet vereceğini belirten Karakayalı, "Ayrıca meslek fabrikası açtık. Burada birçok kurs veriliyor. Açılan kurslarımıza çok büyük ilgi var ve bu projeyi Büyükşehirle birlikte yürütüyoruz. Bizim işimiz kadınlarımızın iş hayatına katılarak ailelerine katkı sağlamaları. Biz onlara öncelik veriyoruz. Onların talepleri doğrultusunda gerekli işbirliklerini yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çiftçilerimiz ilaçlama döneminde büyük sorunlar yaşıyorlar. Biz bunu için bazı noktalara tarımsal amaçlı su depoları kurduk. Çiftçi su konusunda ciddi sıkıntı içindeydi. Bu yapılan depolar çiftçimiz için büyük bir kolaylık oldu. Şu ana kadar 6-7 noktaya bu depoları yaptık. Başka köylerden talepler var. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği diyoruz. Cebinde parası olan aile çocuğu dershaneye gönderiyor. Olmayan gönderemiyor. Bu en büyük haksızlık fite sülündüm. Bunun giderebilmesi için Etüt Merkezimizi hizmete aldık. Burada 17 sınıflı ve bin 200 öğrencinin eğitim göreceği bir dershane inşa ettik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete geçecek" diye konuştu.

BURASI ÇOK GÖÇ ALAN BİR YER
İmar çalışmaları ile ilgili de Kemalpaşa'nın göç aldığını vurgulayan Karakayalı, "Kuzey Bölgesi İmar çalışması… Bir önceki dönemimde başlamıştı bu çalışmalara. 11 yıl aradan sonra bu alanın imara açılması yine bana nasip oldu. Burası çok göç alan bir yer. İzmir ve İstanbul’dan buraya akın var. Fiyatlar aldı başını gitti. Torbalı yolu sayesinde buranın ulaşımı da çok kolay. Bu nedenle burada müthiş bir patlama oldu. Bunların yanında sanayi bölgesi de olduğu için talep oldukça arttı. Ama bu da yetmeyecek" dedi.

ÇALIŞMALARI 10 YIL GERİYE ALDIK
Kemalpaşa'ya yapılması planlanan metro hattı ile ilgili de konuşan ve Buca Metrosu ile kıyaslama yapan Karakayalı, “İzmir’in en büyük yatırımı Buca metrosu olarak lanse edilmişti. Kemalpaşa Metrosu Buca2yı üçe katlayacak. Hem maliyet hem de büyüklük olarak. Geçen ay ihalesi yapıldı. 27 kilometrelik ve 19 duraklı bir hat olacak. Bu mutlaka hayata geçecek. Bu da Kemalpaşa ve İzmir’in entübe olmasıdır. Bu, en büyük yatırımlarımızdan biri olacak. Kemalpaşa’da iki tane OSB var. 115 bin nüfusluyuz. Ayrıca Salihli’nin 4 ilçesi bize bağlı. Oradan da İzmir’e gidiş gelişlerde rahatlama sağlayacak. Bu da İzmir’e giren araçları, karbon salınımını ve yakıt harcamalarını azaltacak. Bu proje daha önceki yıllarda 2032 yılına alınmıştı. Ben kuzeye, batıya ve güneye var neden doğuya yok dedim. En nihayetinde çalışmalarımız netice verdi ve 10 yıl kadar geriye aldık bu süreyi 2023 yılında metronun temelini atarız” dedi.

BU DÖNEME MUHAKKAK YETİŞTİRECEĞİZ
Meyve işleme tesisi ile ilgi de 2024 yılını işaret eden Karakayalı, "Aşağı Kızılca’da 32,5 dönümlük bir alanımız vardı. Burası 25 yıl önce meclis kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına verilmiş. Biz yine meclis kararıyla burayı aldık. Büyükşehirle birlikte buraya meyve işleme tesisi açacağız. Bu yılın sonunda ihaleyi yapacağız. Bunu neden yapacağız? Kemalpaşa’nın kirazı kendi kurtaramıyor. Ayrıca başka meyveleri de var. Biz bunları sanayi ürünü hale getirmeliyiz. Kurutup dünyaya atmalıyız. Yalnızca meyve değil sebze de kurutulabilir. Çok amaçlı bir fabrika biz bunu bu döneme muhakkak yetiştireceğiz. 2024’e kadar bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SORUN…
Kemalpaşa Belediyesi'nin en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Karakayalı, "En büyük sorun kentsel dönüşümdü. Daha önceki belediyeler başlatmış ama bitirememiş. Biz devraldık. Dönüşüm alanındaki halkla anlaşma sağlanamıyordu. Biz vatandaşlarımızla oturup ne istediklerini sorduk. Bu istekler doğrultusunda çalışmalarımız yaptık. Planlarımız hazır. Şu anda Planlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda. Onay verildiğinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız Atatürk Mahallesi’nden başlayarak devam edecek. Bu sayede Kemalpaşa büyük bir yükten kurtulmuş olacak" dedi.

NEDEN YAPMADIĞIMIZI SORUYORLAR!
Ekonomik süreci akaryakıt üzerinden değerlendiren Karakayalı, "Hiç kimse ekonomik sıkıntıları görmüyor. Bizim işimiz hizmet yapmak. Ama hizmet de parayla, mal ve malzemeyle yapılıyor. Benim akaryakıt giderlerim 500 bin liraydı ama şimdi 1,5 milyona çıktı. Gelirim aynı ama. İhaleye çıkıyoruz içkimse gelmiyor. Onlar da haklı. Şu fiyat diyemiyorlar. Çevreyolu yapımında 4 müteahhit kaçtı. Hiç kimse ‘Bu fiyatlar neden artıyor, fiyatlar nereden nereye geldi’ diye sormuyor. Ama neden yapmadığımızı soruyorlar. Önce nedenini sorulması lazım. O yüzden mümkün olduğunda tasarruf ederek elimizden geleni yaptık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı" diye konuştu.

İSTANBUL VE ANKARA NEYSE…
İzmir'de ilçe belediye başkanlığı koltuğu ile meclis çoğunluğunun farklı partilerde bulunduğu tek ilçe olduğunun hatırlatılması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Karakayalı, “Biz Kemalpaşa olarak CHP olarak azınlık olan tek ilçeyiz. Zorlukları tabii ki de var. Muhalefet yapacaklar tabii ki de. İstanbul ya da Ankara neyse biz de aynısını yaşıyoruz. Mesela KOSBİ seçimlerinde çoğunluğumuz olmadığı için benim orada temsil edilmem lazımken meclis vermedi bana bu yetkiyi. Bunun gibi şeyler yaşıyoruz. Örneğin bir müdürlük kuracağım. Müsaade etmiyorlar. Spor Müdürlüğü kurmak istedim ‘siyasi çalışma yapacağımız’ gerekçesiyle bunu vermediler. Buna benzer şeyler İç işlerime karışılır mı! Ben buranın idari amiriyim. Bunun gibi daha çok şeyler var. Mesela misafirim geliyor buraya. Yemek yedirecek yer yok” diye konuştu.

2024'E DAHA ÇOK ZAMAN VAR
Gelecek yerel seçimleri düşünmediğini ve genel seçimlere odakladıklarını belirten Karakayalı, “Ben üst üste belediye başkanlığı yapmadım. Ara verdim. Üst üste yapan belediye başkanlarımız da var. Asla ve asla şu anda yerel seçimleri düşünmüyorum. Türkiye’nin önünde büyük bir viraj var. Arkadaşlarıma da söylüyorum. Yerel seçimler zerresine kadar aklımda yok. Bütün odağım 2023 genel seçimleri. 2023 Türkiye'nin yol ayrımıdır. 2024'e daha çok zaman var. Zamanı gelince konuşulur.”

Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyon hakkında da mahkemeyi beklediklerini vurgulayan Karakayalı, “9 aydan beri iddianame hazırlanmadı. Arkadaşlarımız şu anda evlerinde zaten. Biz de mahkemeyi bekliyoruz herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

 
Çevre Günü'ne özel Bergama'da temizlik seferberliği
 
'Sahte ilaç' operasyonu: 14 milyon TL değerinde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalpasalı... 6 Haziran 2022 Pazartesi 17:16

Baskan geldin 5 yıl bisey yapmadan gitin yine geldin bu seferde olanı bitirdin.2024 yine senin yılın olacak...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Günü'ne özel Bergama'da temizlik seferberliği
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Bergama’da ...
İzmir'in en uzun tünelinde yeni ihale!
İzmir'de tartışmalara neden olan Buca - Otogar Viyadük ve Tünel Projesi ...
Karaburun'un keçi peyniri ve zeytinyağı internetten satışta
Karaburun Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği yöreye uygun keçi peyniri ...
 
İncirlikoy Beach Club İzmirliler’i bekliyor
İzmir'in Karaburun ilçesi, plajları ve bakir koyları ile epey tercih edilen ...
Buca'nın en tatlı festivaline yoğun ilgi!
İzmir'in en çok ilgi gören festivallerinden biri olan Buca Belediyesi ...
Rahvan atlar Ödemiş'te yarıştı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Yunan işgaline karşı ilk yerel ve örgütlü halk ...
 
Bergama'ya İZKA'dan destek geldi!
UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın 2022-2027 Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj ...
Nergis Kafe İzmirliler’in hizmetinde
Adı adeta Karaburun ile özdeşleşen Nergis Kafe, aynı zamanda ilçeye özgü ...
Başkan Soyer'e teşekkür... Hayaller gerçeğe dönüştü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova’daki Çamdibi Meriç ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva