HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
31 Aralık 2021 Cuma - 09:17

Karabulut’tan İnciraltı plan sitemi: Bari kamu yararını düşünün

İnciraltı planının gecikmesinin, kamu zararı anlamına geldiğini öne süren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlandığında neler olacağını tek tek anlattı. Karabulut, plansız İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kamu zararı olduğuna vurgu yaptı, “Bırakın biz toprak sahiplerini, bari kamu zararını düşünerek şu projeyi artık hayata geçirin” mesajı verdi

Karabulut’tan İnciraltı plan sitemi: Bari kamu yararını düşünün

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarındaki gecikme, toprak sahiplerinin tepkisine yol açtı. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 1991 yılında Resmi Gazetede yayımlanan ve İnciraltı ile aynı zamanda Turizm bölgesi ilan edilen Antalya Belek’te bugün itibariyle 70’e yakın turizm tesisinin, 60 binden fazla yatak kapasitesiyle 40 bin kişiye istihdam yarattığını hatırlattı. İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlarının açıklanması ve planın hayata geçirilmesiyle çok büyük bir istihdam imkanı yaratılacağına dikkat çeken Başkan Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, toprak sahiplerinin sitemini, beklentilerini dile getirdi.

SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞLADIĞI İZMİR, ÜÇÜNCÜ SIRADA
İzmir’in, sağlık turizminin başladığı kent olduğunu belirten Başkan Tayfun Karabulut, şu anda İzmir’in sağlık turizminde İstanbul ve Antalya’nın arkasında üçüncü sırada bulunduğuna dikkat çekti. İnciraltı’nın, sağlık turizmi için en ideal yer olduğunu öne süren Başkan Karabulut, “Günah, gerçekten günah” başlığıyla yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:

“Turizm sektörünün ülkemiz ekonomisine katkısı çok büyüktür. Özellikle de sağlık turizmi alanında, tedavi imkanlarından faydalanmaya gelen nitelikli turistlerin yarattığı ekonomi çok yüksektir. İki kez EXPO’da aday olarak ülkemizi temsil etmiş, tüm dünyaya kendini tanıtan İzmir’in yıllardır plansız kalan mücevheri İnciraltı, sadece toprak sahipleri için değil, İzmir ve tüm İzmirliler için büyük kayıptır. Planlaması olmayan İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kamu zararı vardır. Plansız kalarak doğasını kaybetmeye yüz tutmuş, bugün kamuya faydasız düğün bahçesi, nargile salonu, mangalcılar gibi işletmeler orada hüküm sürmektedir. İnciraltı bölgesi; konumu, ulaşımı, termal kaynakları ile Sağlık Turizmi için çok uygun olduğunu 2015 ve 2020 EXPO sürecinde herkes gördü, yaşadı. Sağlık alanında bugün İzmir’de sadece bir özel hastane, 3 vardiyada ortalama 750 ile 1250 kişiye istihdam sağlamaktadır.”

PLANLANDIĞINDA 30 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
İnciraltı planlandığında gerçekleşecek İzmir’in kazanımlarını da sıralayan Başkan Karabulut, şu ifadelere yer verdi:

“İnciraltı planlandığında, 2 milyon metrekareden fazlası kamuya terk verilecek. Bu alanda yaratılacak nitelikli yeşil alanlarla, İzmirli üç yeni Kent Ormanı büyüklüğünde yepyeni yeşil alanlar kazanacak. İnciraltı’nda yapılacak yeni otel , sağlık ve geriatri tesisleri ile yaklaşık 30 bin istihdam kazandıracak. Sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir’e 100 bin yeni nitelikli turist çekilecektir. İnciraltı’nda yapılacak nitelikli yapılar ile yepyeni yaşam alanları oluşturulacak. Tarihten gelen çok önemli değerimiz Agamemnon kaplıcaları, dünyaya İnciraltı ile sunulabilecektir. Gökdelen imarı olmadan , Türkiye’nin en güzel yeri olan İnciraltı planlandığında şehrimizin gerçek ihtiyacı olan nitelikli yabancı yatırımcıyı çekerek, 10 milyar dolarlık katma değeri ülkemize kazandıracaktır.”

İNCİRALTI’NIN PLANSIZ KALMASI, İZMİR’İN, ÜLKENİN SORUNUDUR
Sağlık turizminin, İzmir’in geleceği olduğu görüşünü tekrarlayan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimiz bugün var gücü ile ekonomik mücadele içerisindeyken, İnciraltı gibi bir değerin bir gün dahi plansız kalmaması gerektiğine inanıyoruz. İnciraltı’nın plansız kalması, sadece İzmirli toprak sahiplerinin sorunu değildir, İzmir’in, hatta ülkemizin sorunudur. N’olur, bir gün dahi beklemeden, samimi olarak başta kamu menfaati için yüksek sesle katkı konmasını bekliyoruz. Bizi, yani toprak sahiplerinin hak arama mücadelesini bir kenara bırakın, kamunun faydasını düşünerek planları hayata geçirin. Bu gecikmeden dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

 
Muavinle tartışıp havaya ateş açtı... Polis memuru açığa alındı!
 
Başkan Pehlivan: Yeni yılda yaratıcı ve yenilikçi olacağız
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Defne 31 Aralık 2021 Cuma 20:28

Önce Şubat 2021 de plan tamam dendi, sonra 2022 ye bu sorun bırakılmayacak dendi ama sonuç koca bir sıfır...

Yorumu oyla      2      4  
TC misafir 31 Aralık 2021 Cuma 19:12

Sizin yararınız ne zamandan beri kamu yararı oldu? Ülkede tarım arazisi veya boş arazinin kalması kamu zararı mı doğuruyor? Bu zarar olsa olsa akla zarardır.

Yorumu oyla      3      3  
zagor 31 Aralık 2021 Cuma 17:48

Cek Cumhuriyetinde bir tek Karlsbaddaki Termal tesis bile Türkiyedeki tü Termal tesislerden fazla para kazaniyor. Bundan utanmamiz lazim. Gerek isi gerekse mineral acisindan bizimkinden daha geri olmasina ragmen biz bunu degerlendiremiyoruz. Turizm Bakani ne yapar bilen varmi ? O alanda yesillikler icerisinde devasa iki tesis acsan yüzbinlerce Avrupali yasli Turisti ülkeye cekersin. Ama o kafa nerede bizde. Havalimani 25-30 dakika, sehir merkezi 15-20 dakika, Cesme 45-50 dakika. Nerede böyle mükkemmel bir alan bulabilirsiniz ? Hayirli uykular Sayin Yetkililer. Siz oturun beton yigini sahil kenarlarina nasil turist cekeriz diye düsünün.

Yorumu oyla      3      3  
Cem 31 Aralık 2021 Cuma 14:33

Kamu yararı oranın İzmir'in son kalan akciğeri olarak yeşil kalması. Kamu yararını düşünüyorsanız bağ bahçe olarak aldığınız arazileri aynı şekilde koruyun, hatta daha da yeşillendirin. Biri bine katlama gibi kolay para ve rant peşinde koşmayın!

Yorumu oyla      3      3  
Kemal 31 Aralık 2021 Cuma 13:38

Uzun yıllardır oyalanarak zarar ve kayıpları büyütülen ahaliden hükümete ve ilgili kurumlarına son sesleniş: Daha fazla geciktirmeden görev ve sorumluluklarınızı layığınca yerine getirin!.. Aksi takdirde ahalinin, şehrin ve ülkenin kayıp ve zararlarının büyümeye devam etmesine neden olmaya devam edilmiş olacak!..

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 31 Aralık 2021 Cuma 12:18

siz o arsaları alırken imarı yoktu ve bunu bilerek aldınız !!! niye şimdi imar istiyorsunuz? Ayrıca Hİç bir belediye inciraltı gibi riskin altına girmez. İnciraltının imara açılması izmirliyi ikiye böler. bir kısmı açılsın derken , çok büyük bir kısmı da açılmasın diyecektir.bu büyük kısmı oy potansiyeli olarak gören siyasi partiler asla inciraltını imara açmaz. Bu konuda tek şansınız aziz kocaoğlunun sağlık turizmi projesiydi o şansıda malesef kaybettiniz. Yani empati yapılmasını istiyorsunuz ama arsa sahipleri olarak siz yapmıyorsunuz. tarım yapılamadığını iddia ediyorsunuz ama vatandaş inciraltına bakınca nefes alabildiği yeşil alan görüyor. tarım yapılamıyor iddiasının üzerine böyle bir yeşil alanı imara açmanın cinayet işlemekten farkı olmayacaktır. vatandaş böyle düşünüyor !!! bunu gören siyasi oluşumlar size asla imar vermeyecektir. çünkü bu oy kaybı riskini taşır. AKP bile oy kaybı riski olduğunu düşünerek konuyu yıllardır bakanlığa bile taşımıyor. yoksa biliyoruz yani bakanlık bir gecede size ÇED olumlu raporunu çıkartıp özel izinle imarı verir. üzgünüm ama gerçekler böyle arkadaşlar .

Yorumu oyla      3      3  
Boşa geçen yillar 31 Aralık 2021 Cuma 12:02

Yazık günah pırlanta gibi yer islenmeden yıllardır duruyor.Herkes Dertli ,her kesime faydali olabilecek olan bir bölge, neden ise hala aynı şekilde duruyor.3 adet yüksek bina arasında kalmış bir alan. Güzel bir proje ile İzmiri uçurur,istihdam yaratır,KDV olarak değer katar her kesime ....Umarım Oranın Halki mağdur opmaz daha fazla ,garibandan zengine geçmez bu topraklar.....

Yorumu oyla      2      4  
Balçovalı Salih 31 Aralık 2021 Cuma 11:28

En güzel iş siyasetiçinin. Ak Parti milletvekili atilla kaya "yanınızdayım, merak etmeyin, bitti yılbaşına kalmaz" sonrası yok. Hükümetin temsilcisi milletvekilinin sözüne güvenmezsek kime güvenecez? sonra siyaset ve siyasetçi güveni azalıyor derler. Bırakın azalmayı eksiye düştü :( Böyle olmamalı, siyasetçilerinde konuştuklarında sorumlulukları olmalı. Bu da benim yeni yıl temennim olsun. Umudu olan herkese mutlu yıllar.

Yorumu oyla      2      3  
ülker 31 Aralık 2021 Cuma 10:45

Bence dünyada en kötü şey,yalandır.Malesef bizi vaat ve yalanlarla kandırıyorlar.İnciraltı halkına yapılan bu haksızlık dünyanın hiç bir yerinde yoktur.

Yorumu oyla      5      9  
Uğur 31 Aralık 2021 Cuma 10:44

Gerçekten yazık, bu kadar büyük bir nimet var elimizde ama yıllardır ekonomiye kazandırmak yerine atıl vaziyette bekletiyoruz... O kadar söz verildi hala sonuç yok...

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in aidatları kirayla yarışıyor!
Site hayatının sunduğu avantajla cazip olsa da aidat giderleri cep yakıyor. ...
Dikili'deki tartışmalı planlara Bakanlık onayı!
İzmir'in Dikili ilçesi sınırlarında yer alan İsmetpaşa Mahallesi'nde Dikili ...
Büyükşehir'den 'revizyon' kararı… Zeytinliğe konut mu yapılacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hazırlanan Sığacık ...
 
İzmir'deki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı
Özelleştirme kapsam ve programında bulunan, İzmir'in Çiğli ilçesindeki ...
Çeşme Belediyesi vitrine çıkardı… 11 milyonluk satış
Çeşme Belediyesi mülkiyetinde bulunan 3 bin 551 metrekarelik arsa nitelikli ...
Muhittin AKBEL yazdı... Bakan 'ev' mi demek istedi, 'gecekondu' mu?
Muhittin AKBEL yazdı... Bakan 'ev' mi demek istedi, 'gecekondu' mu?
 
Milli Emlak yeniden satışta... Toplam değeri 68 milyon!
İzmir’de çeşitli kamu kurumlarına ait toplam değeri 67 milyon 909 bin ...
ŞPO'dan Çeşme projesi çıkışı: Yerel yönetim göz yumuyor!
Çeşme Projesi hakkında konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim ...
Karşıyaka'daki o ihaleyi LÖSEV kazandı
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Karşıyaka Şemikler Mahallesindeki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva