HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2024 Perşembe - 12:26

Karabağlar'ın ilk kadın başkanı mazbatayı aldı

Mazbata teslim töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay, "Karabağlar'ın hakkını almak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Hepimiz vatandaşımız için çalışıyoruz. Bu devletin tüm kuruluşlarının görevi, vatandaşlarının hakkı ve adaletini sağlamaktır. Bu noktada sonuna kadar Karabağlar'ın hakkını da Karabağlar'daki her bir vatandaşımızın hakkının da mücadelesini yürüteceğim" dedi

Karabağlar ın ilk kadın başkanı mazbatayı aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nden yüzde 46,31 oy alarak Karabağlar Belediye Başkanı seçilen Emine Helil İnay Kınay, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını teslim aldı.

İhsan Alyanak Spor Salonu'nda düzenlenen mazbata töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kınay dikkat çekici mesajlar verirken, çok sayıda Karabağlarlı vatandaş da mazbata törenini seyretmek için spor salonuna geldi.

HAK ETTİĞİMİZ YAŞAMA BİRLİKTE KAVUŞACAĞIZ
Karabağlar'ın ilk kadın belediye başkanı olmasından duyduğu mutluluğunu dile getiren Kınay, "Çok mutluyuz. Yıllardır bir emek ve hak mücadelesi veriyoruz Türkiye'nin her yeri için. Şimdi tüm Türkiye'de bu sözü büyütecek olmanın gururunu yaşıyorum. Ben de Karabağlar'da ilk kadın Belediye başkanı olarak  Karabağlar'da tüm kadınların, gençlerin, emekçilerin, emeklilerin, herkesin hayatını değiştireceğimiz, eşitlik ve adaleti ülkemiz içinde büyüteceğinimiz baharı karşıladık. Biliyorum bahardan sonra yazı da getireceğiz. Hep beraber hak ettiğimiz yaşama birlikte kavuşacağız. Kentimizden başlayarak hayatımızı daha da güzelleştireceğimiz bir arada olacağımız belediyecilik anlayışımızla beraber umuda olan yolculuğumuzu büyüteceğimiz bir dönem başlıyor hepimiz için" dedi. 

EN GÜZEL CEVABI SANDIKLAR VERDİ
Seçim döneminde kendisine yöneltilen sert eleştiriler için ne düşündüğünün sorulmasına yanıt veren Kınay, "Seçim dönemindeki çalışmalarda söylenenler, değerlendirmeler hepimizin yaşadığı süreçler. Bu eleştiriler olacaktır. Ancak ben kendimden eminim, yıllardır bu sürecin içerisindeyim. Karabağlarlılarla bir araya geldikçe, birbirimizi tanıdıkça aynı inancı, aynı umudu paylaştığımızı gördük. Bunun en güzel cevabını seçim sandıkları verdi. Biz bu ülkenin çağdaş, aydınlık insanlarıyız. Birlikte olmak isteyen, beraber olmak isteyen, gülmek isteyen kişileriyiz. Ve kadınlarla, gençlerle beraber dayanışma içinde olmak isteyen yüzleriyiz. Seçim sonucu da bunu gösterdi. Çok mutluyum o anlamda" diye konuştu.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM
Cumhur İttifakı Aday Sadık Tunç'un seçim kampanyasında bahsettiği hükümet tarafından yapılacak çalışmalar hakkında ne gibi adımlar atacağının sorulmasına da yanıt veren Kınay, "Ben şu an Karabağlar belediye başkanıyım. Dolayısıyla Karabağlar'ın yararına olacak, Karabağlar için olacak tüm çalışmalarda kamu kuruluşlarıyla beraber uyum içerisinde çalışacağız. Ben Karabağlar'ın hakkını almak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Hepimiz vatandaşımız için çalışıyoruz. Bu devletin tüm kuruluşlarının görevi, vatandaşlarının hakkını ve adaletini sağlamaktır. Bu noktada sonuna kadar Karabağlar'ın hakkını da Karabağlar'daki her bir vatandaşımızın hakkını da mücadelesini de yürüteceğim" ifadelerini kullandı.

5 YIL BOYUNA GÖSTERECEĞİZ
Son olarak Karabağlar halkına teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Kınay, şu ifadeleri kullandı:

"Karabağlar'da biz varız demiştik. Ve bu cümleyi söylerken hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'ün devrimlerinin ışığında, bu ülkenin geleceğini parlatacak olan, çağdaş, aydınlık, eşit, adil, özgür bir kentin içerisinde kentin adaletini paylaşan, kentin refahını paylaşan sağlıklı, güvenli ve dirençli kentlerde birlikte bir hayat paylaşacağız. Ben tüm Karabağlar halkıma çok teşekkür ediyorum. Beraberiz. Seçimden önce nasıl berabersek, seçimden sonra da bu sözlerimizle beraber hayatımıza adım adım değiştirerek baharı büyüterek devam edeceğiz. Verdikleri destek bizim için bir onur. Biz bu desteğin karşılığını sokakta, evlerde, hayatımızın her yerinde 5 yıl boyunca göstereceğiz" dedi.

 
Plan tamam... İzmir'e Sabancı kulesi yolda!
 
Koç'tan tarihi Arçelik ve Beko kararı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 4 Nisan 2024 Perşembe 15:49

5 yıl daha çöp oldu. size olan güvenden dolayı değil,dem ve emekli oyları sizi oraya taşıdı. genel başkanınız dahi açıkladı. 20 yıldır chp de olan bir ilçe ne yapılmış ki 5 yılda yapılacak. zaten projesizliklerinizden belli değil mi? hadi bizi şaşırtın.

Yorumu oyla      2      3  
Karabağlı 4 Nisan 2024 Perşembe 13:10

Göreceksiniz ki 5 yıl sonra rezillik ve perişanlık artarak devam edecek. Aynı kalmaz doğal olarak. Kimin ne yaptığı belli olmayan bir sanayi. Suç oranı yüksek bir ilçe. Güya İzmir in de tam ortasında. Ama bu sefer bedel çok ağır olabilir.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Ünsal’ın ilk ziyareti Zübeyde Ana'ya
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ilk mesai gününde, Zübeyde ...
İzmir’in özel çocuklarından altın başarılar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuları 2. Down Sendromlular Dünya ...
Başkan Demir'den çiçek yerine bağış çağrısı!
Dün mazbatasını alarak, göreve başlayan Torbalı Belediye Başkanı Övünç ...
 
Başkan Eşki mazbatasını aldı... 'İşimiz gücümüz Bornova’ya hizmet'
31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 49.66 oranında oy alarak Bornova Belediye ...
Karşıyaka’da devir-teslim günü… Başkanlık mührü artık İşçimenler’in!
Karşıyaka’da 5 yıl görev yaptıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Adayı ...
CHP’li Mutlu mazbatasını aldı… ‘Bize düşen örnek bir belediyecilik yapmak’
Konak’ta yüzde 52,80 oy alarak belediye başkanı seçilen CHP’li Nilüfer ...
 
Tugay’ın Karşıyaka’daki son açılışı seramik atölyesi oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. ...
İZSU'dan Kuruçay mesaisi... Taşkınlara neşter!
İzmir’in kuzey aksındaki çalışmalarına hız veren  İZSU Genel Müdürlüğü ...
Büyükşehir'den ilaçlama seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva