HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2020 Cuma - 12:16

Karabağlar'da gündem üniversite: Bilirkişiden belediyeye destek!

İzmir Demokrasi Üniversitesi için Uzundere’de ayrılan 80 hektarlık alanın tamamının eğitim amaçlı kullanılmasını isteyen ve bu nedenle 42 hektarını konuta açma amacıyla hazırlanan imar planlarını yargıya taşıyan Karabağlar Belediyesi’ni, bilirkişiler de haklı buldu.

Karabağlar da gündem üniversite: Bilirkişiden belediyeye destek!

Karabağlar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilen 80 hektarlık alanla ilgili yaptığı 1/1000’lik uygulama imar planlarına askı süresinde itiraz etmiş, talep reddedilince de konuyu yargıya taşımıştı. Söz konusu planlarla alanın 42 hektarının konuta açılmak istenmesine karşı çıkan belediye İzmir 6. İdare Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde, tamamının üniversiteye ayrılması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca bu planların ulaşım akslarını, yanı başındaki Uzundere Mahallesi’ni olumsuz etkileyeceğine dikkat çekilmişti.

ÇELİŞKİLER SIRALANDI
Dava kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, Karabağlar Belediyesi’yle benzer endişeleri paylaşan bir rapor hazırladı. Raporda, “… Dava konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği kararlarıyla öngörülen Gelişme Konut Alanı Kullanım kararlarının ve konut kullanımını destekleyici diğer kentsel kullanımların nazım plan bütününe yönelik ilke ve hedefleri bozucu nitelikte olması itibariyle yürürlükte bulunan 1 / 5000 ölçekli Uzundere Nazım İmar Planı’nın kentsel kullanım alanlarından ziyade doğal nitelikli bir gelişme dokusu öngören ilke ve hedefleriyle çeliştiği…” ifadesine yer verildi.

Raporda, söz konusu bakanlık planlarının 1/25 binlik İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı’yla 1/100 bin ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı’nın ilke ve hedefleriyle çeliştiği vurgulandı.

“Konut alanı ve konut kullanımına yönelik sosyal ve teknik altyapı alanlarının üniversite alanının ihtiyacı olan eğitim amaçlı kullanım alanlarından öncelikli olmadığına” dikkat çekilen bilirkişi raporunda, konut gereksinimi olup olmadığıyla ilgili başta Uzundere Mahallesi olmak üzere Karabağlar genelinde analitik çalışma yapılmadığı belirtildi.

38 HEKTAR YETERSİZ!
Bilirkişi raporunda, 10 fakülte ve 3 yüksekokul açılması hedeflerinin karşılanması için 38 hektarlık alanın da yeterli olmayacağı vurgulanarak, şöyle denildi:

“Alanın, gereksinim duyulan ve üstün kamu yararı içeren üniversite kullanımından ziyade, nesnel bir gerekçe olmadan gelişme konut alanı ve konut kullanımına yönelik donatı alanlarıyla ayrılmasının planlama esasları, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu; Dava konusu 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin üniversite alanı dışında yer alan ‘konut alanı tespit edilen kısmı yönünden’ belirtilen açılardan üst ölçekli plan kararlarına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu görüşüne varılmıştır.”

‘İTİRAZIMIZ KONUTLARA’
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kamuoyunda üniversiteye karşılarmış gibi bir algı yaratılmak istendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Üniversitenin Karabağlar’da olmasını isteyen ve bu yönde girişimde bulunan isimlerin başında geliyorum. Neden üniversiteye karşı olayım ki? Bizim itirazımız, 42 hektarlık alana hiçbir mantıklı gerekçe sunulmadan konut yapılmak istenmesine. Nitekim bakanlık planlarına karşı açtığımız davada bilirkişi heyeti de bizimle aynı görüşü paylaştı. 80 hektarın tamamı bile yetersizken, üniversite alanının 42 hektarının konuta açılmak istenmesinin akıl alır hiçbir yanı yok! Biz konuta ayrılan alanın da üniversiteye verilmesini istiyoruz.”

 
MHP’li Osmanağaoğlu Başkan Soyer’i hedef aldı: Zalim bir derebeyi gibi davranıyor!
 
Göztepe forvetini Hollanda'da buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 10 Ocak 2020 Cuma 22:28

sayın başkan bir zahmet size gaz veren kadrolunuzdan kurtulun ve karabağlarla yeniden tanışın

Yorumu oyla      4      6  
KARABAGLAR HALKI 10 Ocak 2020 Cuma 12:28

büyük başkan seni seviyoruz sen dik dur egri belasını bulur.....ikinci 5 yılda karabaglar degişecek..bunlar görünüyor görünecek....

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanı Gümrükçü'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
‘Kale’nin belediye başkanı kongrede kimi destekleyecek?
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 18 Ocak’ta gerçekleşecek ilçe ...
Bornova'da vatandaşların içini ısıtan ikram
Bornova Belediyesi, kışın etkisini göstermesi ile birlikte başta üniversite ...
 
Başkan Kılıç’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, tüm basın mensuplarının 10 Ocak ...
Başkan Oran'ın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan ...
Menemen Belediyesi kursiyerlerinden yeni yıl konseri
Menemen Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki saz ve bağlama kurslarında ...
 
İzmir'in ray raporu: 1 yılda 140 milyon!
İzmir’de metro ve tramvay geçen yıl toplam 140 milyon yolcu taşıdı. Baykuş ...
Başkan Batur’dan Soyer yorumu: Kocaoğlu’ndan daha iyi anlaşıyorum!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere’deki 4 dönemin ardından ...
Karşıyaka’da 7’den 70’e tiyatro şöleni
Karşıyakalıları 24 yıldır kesintisiz olarak tiyatroyla buluşturan Karşıyaka ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva