HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2015 Pazartesi - 12:22

Karabağlar'da bayram dönüşü isyan: İşgal eylemi!

Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan maddi krizler sonrasında gerçekleştirdikleri eylemlerle gündeme gelen KARBEL çalışanları bu kez toplu sözleşmedeki sosyal haklarıdaki 'fişleri'nin 5 aydır ödenmediği gerekçesiyle belediye binasını istila etti. Yarım gün iş bırakarak belediye binası içinde ıslık ve alkışlarla protesto yapan çalışanlar sorunları çözülmediği taktirde bu defa tam gün iş bırakacaklarını belirtti.

Karabağlar da bayram dönüşü isyan: İşgal eylemi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nin KARBEL şirketinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve idari birimlerde çalışan yaklaşık bin işçi toplu sözleşmede yer alan sosyal haklarını yaklaşık 5 aydır alamadığı için belediye önünde eylem yaptı.

FOTO GALERİ: KARABAĞLAR'DA İŞÇİ İSYANI!

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikasına bağlı şubelerin organize ettiği eyleme katılan işçiler belediyeden yaklaşık 2 bin 500 lira alacakları olduğunu belirtti. Fişlerin temini için yarım gün iş bırakan çalışanlar sorunları çözülmediği taktirde eylemlerine devam edeceklerini ve bu defa tam gün iş bırakacaklarını ifade etti.



İŞÇİLER TAŞERON TEDİRGİNLİĞİ DE YAŞIYOR
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, bayram öncesinde ödeme yapılması için işçilere söz verildiğini fakat verilen sözün yerine getirilemediğini belirtti. Kara, yaklaşan hizmet alım ihaleleri öncesinde işçinin taşeron tedirginliği yaşadığının da altını çizdi. Kara,  “Bizim bu kavgamız devam edecek. İşimiz, aşımız, geleceğimiz, ekmeğimiz için yapmayacağımız şey yok. Bunu dost da düşman da bilsin. Bizler geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Bu kavgamız, bu mücadelemiz devam edecek. Konak’ta, Çiğli’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar taşerona nasıl geçit vermediysek, bundan sonra Karabağlar Belediyesi’nde de vermeyeceğiz” dedi.



AHMET ARİF DİZELERİNDEN HÜKÜMETE GÖNDERME
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise yaptığı konuşmada şair Ahmet Arif’in dizelerinden örnek verdi.  Sarı, “Karabağlar Belediyesi’nde yaklaşık 1,5 yıldır kavga veriyoruz.  Size Ahmet Arif’in ‘Tanı bunları’ şiirinden örnek vererek, iki çift söz söylemek istiyorum; Tanı bunları, tanı da büyü… Bunlar ekmeğimize, aşımıza göz koyanlardır. İşte aşımıza, ekmeğimize göz koyan bu devlettir, bu hükümettir. Yok öyle yağma.  KARBEL işçisi taşerona geçit vermeyecektir” diye konuştu.
 


BELEDİYE İÇİNDE EYLEM
İşçiler belediye binası içinde ıslık ve alkış eylemi yaptı. Sivil polisleri fark eden kalabalık ‘çevik dışarı’ sloganları attı. Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Bizim polisle, devletin güvenlik güçleriyle işimiz yok. Biz geleceğimizin, çocuklarımızın derdindeyiz. KARBEL ayakta kalacak” dedi.

Kalabalık ‘İş, ekmek yoksa barış da yok’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Taşerona geçit vermeyeceğiz’, ‘İnadına sendika, inadına DİSK’, ‘Taşerona teslim olmayacağız’ sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Öte yandan eylemin bir gün sonrasında Karabağlar Belediyesi'nden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Yazılı ve görsel basında Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu’nun belediye çalışanlarının haklarının 30 Eylül’de ödeneceği sözünü verdiği, bu açıklamanın ardından işçilerin eyleminin sona erdiği yönünde açıklamalar yer almıştır. Kar-Bel şirketinde çalışan işçilerin toplu sözleşmeden doğan 650 TL civarındaki alacakları (gıda yardımı)Kurban Bayramı öncesi ödenmiştir. Kalan 350 TL civarındaki alacakları ise yıl sonuna kadar ödenecektir. Dolayısıyla 30 Eylül’de ödeme sözü verildiği yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktır. Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu,  hiçbir yerde, hiçbir zaman böyle bir açıklama yapmamıştır" denildi.

 
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı
 
Yıldırım’la İzmir ve seçim: Çok konuşulacak mesajlar
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asım 29 Eylül 2015 Salı 08:31

Bunlar kanka, kayıkçı kavgası yapıyorlar.

Yorumu oyla      18      6  
hali ortada 28 Eylül 2015 Pazartesi 22:38

Yav sizin paranız çokta bu işçiler neden grev yapıyor zevktenmi

Yorumu oyla      16      6  
28 Eylül 2015 Pazartesi 19:38

Yorumlar tam komedi. Yahu Ankara gibi belediyeler yıllardır kimin elinde? En çok borcu olan belediyeler hangi partiden? 1,5 milyar borç silinse ne güzel olur diyen hangi belediye başkanı?

Yorumu oyla      20      12  
izmirli 28 Eylül 2015 Pazartesi 16:44

sözde taşeronu bitirecekler izmirde belediyelerin hepsi taşeron bunların hepsi yalan sendikayada güvenmeyin hani musa çam hani süleyman çelebi eğer hükümet yanlısı bir kurum bunu yapsa alayı orada olurdu.

Yorumu oyla      29      15  
Mustafa Hasırlı 28 Eylül 2015 Pazartesi 14:09

Bu yüzden bu millet onlara iktidarı vermiyor.İşte bir izmir ve benzer şehirlerin belediyeleri var ellerinde.Onlarda inşallah kurtulacak.

Yorumu oyla      30      24  
hali ortada 28 Eylül 2015 Pazartesi 13:23

Yahu bunlar belediyede işçilere anlaşamiyor para vermiyor devleti yonetirlerse vah halimize

Yorumu oyla      36      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın yeşili Bornovalılara kaldı
Bornova Belediyesi, kaydırılan otoyol güzergahında yaptığı imar düzenlemesi ...
Karşıyaka’nın çocukları yeni sezona mutlu başladı
Öğrencilerin yeni sezonda daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmeleri ...
Doğal Yaşam 'bayram' etti: Tüm zamanları rekoru
Kurban Bayramı’nda İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçi rekoru yaşandı. ...
 
İZSU'dan dünya rekoru: 2.5 aylık iş...
İZSU, Dikili’de sürekli arıza yapan asbest hattın 1,5 kilometrelik bölümünü, ...
ASEV kurs kayıtları için son günler
Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) topluma sanatı sevdirmek, bireyleri ...
KODA'dan Kıbrıs çıkarması!
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ...
 
Bornova'dan okullara tam destek
Bornova Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi öncesinde pek çok ...
Kocaoğlu'ndan bakanlığa sert çıkış: Tapusu bizim elimizde
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş yıllarda kent ...
Adnan Kahveci Kavşağı'nda sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı ve Bornova ilçelerini Altınyol’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva