HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2015 Cumartesi - 10:27

Karabağlar'da aşure günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Aşure Etkinliği", Karabağlar Uzundere Cem Evi'nde gerçekleşti.

Karabağlar da aşure günü

Halkın yoğun ilgi gösterdiği aşure etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, (HDP İzmir Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, HDP İzmir Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Özel ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Satılmış Pekgöz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına Muzaffer Tunçağ ve belediye meclis üyeleri  katıldı.

MUHARREM AYI KARDEŞLİK AYIDIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Satılmış Pekgöz, Muharrem ayı ve aşurenin önemine değinerek, "Muarrem ayı zalimin zulmü karşısında eğilmeyenlerin öyküsüdür, Muharrem ayı kötülüğe karşı iyiliğin savunulduğu, zulümlere karşı dik duruşların sergilendiği, ölüme karşı yaşamın istendiği, birliğin beraberliği ve kardeşliğin temenni edildiği aydır. Muharrem ayı paylaşımın ayıdır, aşure de bunun simgesidir." dedi.

HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARIN YANINDA OLACAĞIZ
Vatandaşların alkışları arasında kürsüye çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Muharrem ayının yas ayı olduğuna dikkat çekerek vatandaşların alkışlamaması ricasında bulundu. Kerbala’da yaşanan acılara vurgu yapan Başkan Selvitopu, Kerbela’da zalime, zulme ve haksızlığa karşı bir direnmenin olduğunu belirtti. Günümüzde de bu tür haksızlıkların sıkça yaşandığını belirten Selvitopu, "Bizlere düşen dünyada, ülkemizde ve kendi coğrafyamızda bunları tamamen ortadan kaldırmak olmalıdır. Hangi inanış veya etnik kökenden olursa olsun insanca yaşamanın olanağını bulmak gerekir. Bu anlamda Kerbela olayı bu direnişin bir sembolüdür. Dünya durdukça da orada direnenler hep anılacaktır. Anadolu coğrafyası barış coğrafyasıdır, Anadolu coğrafyası insanlık coğrafyasıdır. Anadolu’da ‘incinsen de incitme’, ‘eline beline diline sahip ol’ anlayışı vardır. Bunlara sahip olursanız insan olursunuz, insana sevgi duyarsınız ve onlar için çalışırsınız." dedi. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Selvitopu, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünyanın neresinde olursa olsun hangi, inançtan, kökenden gelirse gelsin, her yerde,  her zaman haksızlığa karşı duracağız, haksızlığa uğrayanların yanında olacağız.”

LAİKLİK VURGUSU YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına etkinliğe katılanları selamlayan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeye getirdiği laikliğin önemine değindinerek, "Bize getirilen düşünce özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu bu günlerde yaşadığımız ötekileştirme, yabancılaştırma eylemlerinde görüyoruz.  Orta doğu'da dökülen kanlarda bunu görüyoruz, Büyük Atatürk bizlere çok büyük şeyler getirmiş, hepimiz buna sahip çıkmalıyız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak buna sahip çıkıyoruz." dedi.

SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara aşure ikram edilirken yerel sanatçılar, dinleyicilere türkü ziyafeti sundular. Gani Pekşen, Ozan Turabi Yılmaz, Murat-Özlem Sincer, Haydar Atasoy, Özdoğan Sağlam ve semah ekiplerinin yer aldığı etkinliğin ardından, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Satılmış Pekgöz katkılarından dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür plaketi sundu.

ESENTEPE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Karabağlar Belediye Başakanı Muhittin Selvitopu, programının yoğun olmasına rağmen Karabağlar ilçe sakinlerini de unutmadı ve mahalle ziyaretlerine devam etti. Esentepe Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Selvitopu, önce kahvehane toplantında vatandaşlarla buluştu, ardından da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esentepe Mahalle Muhtarı Sebahattin Ceylanlı ve belediye meclis üyerinin eşlik ettiği ziyarette, Başkan Selvitopu'ndan belediyenin yaptığı ve yapacağı birçok proje hakkında bilgi alan vatandaşlar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


 

 
AK Partili Sürekli’den 1 Kasım mesajı: İstikrar için büyük gün
 
Gaziemir'de Cumhuriyet turnuvası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te doğa yürüyüşü zamanı
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin doğal güzelliklerini keşfetmeye ...
İZULAŞ’ta tabular yıkıldı: İzmir’in ‘Nebahat’i
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan Hilal ...
Konak'ta 'Bizim Çocuklar' mezun oldu
Konak Belediyesi’nin Bizim Çocuklar Projesi’ni tamamlayarak bu yıl anasınıfına ...
 
Buca'da sanat, merkezine kavuşuyor!
Buca, yılın 365 günü yaşayacak kültür ve sanat merkezine kavuşuyor. Buca ...
'Karşıyaka’nın Filizleri' desteklerle büyüyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına ...
Bornova'da doğu-batı sentezi: Kadınlara örnek oldu
Profesyonel Yaşam Koçu, Enerji Terapisti ve Yazar Leyla Bilen, Bornova ...
 
'Cumhuriyet Ateşi', Çeşme'yi aydınlattı
Cumhuriyetin ilanının 92'nci yıldönümü, turizm cenneti Çeşme'de coşkuyla ...
Gaziemir’de 92. yıl coşkusu
Gaziemir’de Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Çiğli Belediyesi'nden istihdama dev katkı
Özel firmalarla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda aracılık ettiği 18 - ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva