HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2015 Cumartesi - 08:32

'Karşıyaka’nın Filizleri' desteklerle büyüyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hayata geçirilen “Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesine bir destek de dolmuş sürücülerinden geldi.

 Karşıyaka’nın Filizleri  desteklerle büyüyor

Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları, bir üniversite öğrencisine burs verme kararı aldı. Başkan Akpınar, “Her desteğin anlamı çok büyük. Örnek davranışınızı kutluyorum” dedi.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Karşıyaka Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan “Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesi, farklı kesimlerin desteğiyle büyümeye devam ediyor. Apartman sakinleriyle başlayan; kısa sürede taksi duraklarından muhtarlara, esnaftan belediye çalışanlarına kadar her kesimin katkısıyla hızla yayılan projenin son destekçileri de dolmuş sürücüleri oldu. Dayanışma örneği sergileyen Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret ederek, bir üniversiteli gence burs vermek isteklerini söyledi.



“HER DESTEK ÇOK DEĞERLİ”
Bu anlamlı desteğin herkese örnek olması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’nın Filizleri; kısa sürede Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri haline geldi, önemli ödüllere layık görüldü. Bu projede, belediyemizin organizasyon gücü ve halkımızın dayanışma ruhunu bir araya getirerek, üniversiteli gençlerimizin eğitim yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Ekonomik sıkıntılar yüzünden belki de okulu bırakma noktasına gelmiş pek çok çocuğumuzun geleceğini kurtarmasına yardımcı olmak, yarınlara daha güvenle bakabilmek için, her bir destek büyük değer taşıyor. Dolmuş sürücüsü kardeşlerimize de duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum, örnek olmasını diliyorum” dedi.

“BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜRLER”
Karşıyaka - Bornova minibüs hattı çalışanları ise, “Bu projeyi hayata geçiren Karşıyaka Belediyemize ve Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyoruz. Daha aydınlık yarınlar için eğitime her zaman destek veren belediyemizin çalışmalarında bizim de bir katkımız olsun istedik. Böyle önemli bir projenin içinde yer aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.

‘KARŞIYAKA'NIN FİLİZLERİ’ PROJESİ NEDİR?
Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk uygulaması başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı Karşıyakalıları örgütleyerek Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni hayata geçirdi. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle bir araya getirilerek; bugüne kadar yaklaşık 250 öğrenciye burs desteği sağlandı. Destekçiler arasında apartman sakinlerinin yanı sıra; taksi durakları, esnaf, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları, muhtarlar gibi farklı kesimler de yer aldı. Uygulama, farklı il ve ilçelere de örnek oldu. Üniversitelilere 10 aylık eğitim dönemi boyunca, ayda 300 lira burs desteği sağlanan proje, her geçen gün daha fazla gencin eğitim yaşamına ışık olmaya devam ediyor. 
 

 
Bornova'da doğu-batı sentezi: Kadınlara örnek oldu
 
Sayıştay'dan 'AOÇ' raporu: Kanuna karşı hile var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da doğu-batı sentezi: Kadınlara örnek oldu
Profesyonel Yaşam Koçu, Enerji Terapisti ve Yazar Leyla Bilen, Bornova ...
'Cumhuriyet Ateşi', Çeşme'yi aydınlattı
Cumhuriyetin ilanının 92'nci yıldönümü, turizm cenneti Çeşme'de coşkuyla ...
Gaziemir’de 92. yıl coşkusu
Gaziemir’de Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
 
Çiğli Belediyesi'nden istihdama dev katkı
Özel firmalarla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda aracılık ettiği 18 - ...
İzmirim Kart sahada: 15 günde ne kadar satıldı?
İzmir’de toplu ulaşım ücret toplama sistemi ihalesinde yaşanan kriz ve ...
Geleceğin futbol yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi geleceğin futbol yıldızlarını yetiştiriyor. 7 -14 yaş ...
 
Ödemiş’te fener alayı
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ...
Somali’de İzmir’i anlatacaklar
Tekstil Fuarı’na katılmak üzere İzmir’e gelen Somali Heyeti, İzmir Büyükşehir ...
İzmir'in çocukları Fuar'da buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden yararlanan yüzlerce ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva