HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2018 Salı - 18:48

Kalın'dan 'icraat programı' açıklaması!

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız 100 günlük icraat programını paylaşacak" dedi.

Kalın dan  icraat programı  açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü 100 günlük icraat programını vatandaşlarla paylaşacak. Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış eş güdüm sahada da somut neticeler vermeye devam etmektedir." dedi.

Kalın, "Bölgesel ve küresel hadiselerden kaynaklı güvenlik mücadelemiz de devam edecek. İlgili bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eş güdüm sayesinde teröre darbe üzerine darbe vurmaktadır. Bir diğer önemli konu bildiğiniz gibi Suriye'de devam eden savaş." diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.

"TÜRKİYE ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR"
Kalın, Rahip Brunson'a ilişkin, "Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiye'ye yönelik tehditkar dil kullanması asla kabul edilmez. Yaptırım dilini bir tehdit diline getirerek Türkiye'ye yüklenmenin kimseye faydası olmayacaktır. F-35'lerin Türkiye'ye verilmemesi bu Amerika'nın tek başına yürüttüğü bir proje değildir. Bunu engellemeye, geciktirmeye dönük bir adım atılması halinde Türkiye'nin başvuracağı bir hukuk vardır. İşin bu noktaya gelmesini arzu etmiyoruz. Bu işe nasıl zarar vereceğini görmeleri lazım. Herkesin Türk yargısına saygı duyması gerekir. Böyle bir adım atılması durumunda Türkiye'nin adımları hazırdır. Türkiye kolay gözden çıkarılacak ülke değildir, bunu herkesin bilmesi gerekir, F-35 olur başka mevzular olur, Türkiye alternatifsiz de değildir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Rahip Brunson meselesiyle ilgili devam eden yargı sürecine herkesin saygı duyması gerekir." dedi.

"Münbiç planı, tasarlandığı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Onun bir takvimi, belli unsurları var. Bunlar adım adım hayata geçiriliyor." şeklinde konuşan Kalın, ABD'nin yaptırım tehdidi hakkında, "Bu gerilimin Münbiç eylem planını olumsuz yönde etkilememesi bizim beklentimizdi, bu yönde bir adım görmedik." dedi.

Kalın sözlerine şunalrı ekledi:

"Cumhurbaşkanımızın pek çok devlet başkanı ile dönem dönem telefon görüşmeleri olabilir. Bugün, yarın belirlenen bir görüşme yok. Bu belirlenebilir. Bu hafta içerisinde Dışişleri Bakanımızın Pompeo ile bir görüşmesi olabilir. Güney Afrika'da Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile ele aldı. Afrin bölgesinin kontrolÜ büyük ölçüde Türkiye'de var. İdlib'de de 12 askeri gözlem noktasını kurduk. Şu ana kadar rejim kaynaklı herhangi bir saldırının olmaması için görüşmelerimiz devam etti, netice de aldık. 

BEDELLİ ASKERLİK
Kalın bedelli askerliğe ilişkin ise, "Güzel bir süreç ilerliyor. Kanun tasarısı Meclis'ten geçti. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalaması bekleniyor. Gerekli detayları Milli Güvenlik Bakanımız paylaşacak." dedi.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ
Kalın, Erdoğan'ın Bahçeli'yi kabulü hakında, "Olağanüstü ya da acil koduyla bir durum yok, zaman zaman bu tür görüşmeleri hep birlikte müşahede edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın, "Orta vadeli programın açıklanmasıyla Türk ekonomisinin yapısal gücünün bütün sektörlere yansıtılması noktasında önemli adımlar atılacak." dedi.

 
EİB İzmir’de kendi üniversitesini kurmak istiyor
 
İzmir'de acı son: Traktörün altında can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahip Brunson hakkında mahkemeden flaş karar!
İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı ...
Bakanlık'tan Denizli treni açıklaması: Son anda fark edilmedi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Aydın'ın Kuyucak ile Denizli'nin Sarayköy ...
Beko, protesto yapan öğrencilere verilen o cezayı sordu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ...
 
İzmir'de Akdeniz Fokları rahatsız: 'Koruma'sız kaldılar!
TMMOB, önceki yönetmeliklere göre 1'inci Derecede Doğal Sit Alanı olarak ...
Microsoft’un yarışmalarında birinci olduğu söylenen Gamze Oruç herkesi kandırmış
Microsoft’un yarışmalarında birinci olduğu söylenen Gamze Oruç’un herkesi ...
Yer: İzmir... Fren yerine gaza basınca olanlar oldu!
Çiğli ilçesinde bir oto tamircide sürücüsünün park etmek isterken fren ...
 
2 bin 100 yıllık üç heykel bulundu
Doğu Karadeniz'in ilk bilimsel arkeolojik kazı alanı 2 bin 300 yıllık ...
İzmir'de eski emniyet müdürüne ceza yağdı!
İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan eski Bergama İlçe ...
Taksiciyi gören dondu kaldı!
Kasımpaşa'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir taksicinin ayakta ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva