HABERLER>GÜNCEL
10 Şubat 2017 Cuma - 15:27

Kahreden veda: İzmir şehidini uğurladı

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Efiloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun da katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kahreden veda: İzmir şehidini uğurladı

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

- FOTO GALERİ: İZMİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI... 

Şehit Efiloğlu'nun naaşı, Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Gaziemir Gülhane Camisi'ne getirildi.

Burada, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli güvenlik güçlerinin taktığı bordo beresi konuldu.

Törene, şehidin inşaat işçisi babası Abdullah, annesi Mukaddes, kardeşleri Muhammet, Meliha ve Büşra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, askeri erkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin yaz aylarında nişanlanmayı planladığı kız arkadaşı da sırtına bağladığı Türk bayrağı ile cenazeye katılarak Efiloğlu'nun tabutunun başında gözyaşı döktü.

"Dedesi de Kore'de şehit olmuştu"
Şehidin babası Abdullah Efiloğlu, ailenin diğer üyelerinin ağlamamalarını isteyerek, "Dost var, düşman var, ağlamayacağız." dedi.

Baba Efiloğlu, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun abdestli iken şehitlik mertebesine ulaştığını öğrendiklerini, evladının  şehit olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Şehidin dedesi Mehmet Efiloğlu'nun da Kore savaşında şehit olduğunu aktaran Abdullah Efiloğlu, "Dedesi gibi o da şehadet mertebesine ulaştı. Çok şükür şehit babası oldum. Allah mekanını cennet etsin. Vatanımız, bayrağımız, milletimiz sağ olsun. Şehit olduğunda abdestliymiş, abdestsiz gezmezdi benim yavrum. Çok şükür abdestiyle şehadet şerbetini içti." diye konuştu.

Geçen yıl mart ayında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında yeğeni Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun, bir sene sonra da oğlunun şehit olduğunu belirten baba Efiloğlu, "Çok şükür, vatanımız, milletimiz sağ olsun. Allah geride kalan askerlerimize sabır versin, selamet versin, acılarını göstermesin." temennisinde bulundu.

Şehidin annesi Mukaddes Efiloğlu da acılarının büyük olduğunu dile getirerek, "Vatanımız sağ olsun, oğlum şehit oldu." dedi.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun cuma namazına müteakiben kıldırdığı cenaze namazında, şehidin amcasının oğlu İzmir Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Ali Efiloğlu da dua etti.

Şehidin naaşı, törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Yaklaşık 6 yıldır astsubay olarak görev yapan şehit Efiloğlu'nun, 3 yıl önce Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesine atandığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ üyeleriyle çıkan çatışmada, 5 asker şehit düşmüş, 15 asker yaralanmıştı. (AA)

 
Başbakan referandum için tarih verdi!
 
CHP'li Yiğit: İçimiz yanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Özdilek'te 'Kış Olimpiyatları' heyecanı
İzmir Özdilek AVM, 11-12 Şubat, 18-19 Şubat ve 25-26 Şubat tarihlerinde ...
Merkez Bankası'nda Bylock operasyonu!
Ankara Mali Şube ekipleri bu sabah operasyon bir kısmı halen görevde bir ...
YÖK'ten 'KHK'larla' ilgili flaş açıklama
YÖK'ten, yükseköğretim kurumlarında görevli akademisyenlerin, kanun hükmündeki ...
 
Çanakkale beşik gibi: Bu kez 5'le sallandı!
Çanakkale'de, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Flaş! İzmir’de belediye aracı cami duvarına girdi: Ölü ve yaralılar var
Freni patlayan İZBETON'a ait asfalt aracı önce bir otomobile, ardından ...
El Bab şehidini bütün şehir uğurladı
Suriye’nin El Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit ...
 
Karaburun’un nergisi için ‘coğrafi işaret’ başvurusu
İzmir'in Karaburun ilçesinde kışın yetişen nergis için Türk Patent Enstitüsüne ...
İzmir'deki DEAŞ operasyonunda adliye mesaisi!
Evlerinde FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen'in kitapları da bulunan 9 zanlının ...
Baklava kralına müebbet hapis istemi
FETÖ tutuklusu Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyitoğlu ve Serdar ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva