HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 19:00

Kahreden haber! Bombalı saldırı: 6 polis şehit

Bingöl’de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne teröristler bombalı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 6 polis şehit oldu. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirtti.

Kahreden haber! Bombalı saldırı: 6 polis şehit

Bingöl’de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, saat 17.45’de büyük bir patlama meydana geldi. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada, zırhlı polis servis aracı büyük hasar gördü. Araçta bulunan yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

6 POLİS ŞEHİT OLDU

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kent merkezine 15 kilometre mesafede polisleri taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Vali Köşger, saldırının çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı polis aracı seyir halindeyken, karayoluna park edilmiş bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, hain saldırıda 5 polisin şehit olduğunu kaydetti. Köşger, patlamada 4 polisin yaralandığını, 2’sinin durumunun ağır olduğunu da ifade etti.

Öte yandan, yaralı polislerden 1’i kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

BOMBALI ARAÇ TÜRK BAYRAĞI İLE KAMUFLE EDİLMİŞ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı polis midübüsüne düzenlenen ve 6 polis memurun şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 4 polis memurundan Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren 2 polisi, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Polislere acil şifalar dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, ziyaretten sonra hastane önünde olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirten Vali Köşger, ardından düzenlenen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığını bildirdi.

Vali Köşger, şunları söyledi:

"Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. Havaalanı nöbetinden dönen çevik ekibimizin zırhlı servis aracına yönelik bir menfur saldırı terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Yolun kenarına park etmiş bir bombalı araç ile menfur saldırı gerçekleştirildi. Kaputu açık şekilde, arkasına Türk Bayrağı asılı bir şekilde kamufle etmiş. Polis aracımız geçerken patlatılmış. Patlamanın şiddeti ile çok yüklü miktarda patlayıcı madde düzeneği olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 6 polisimiz şehit oldu. 4 tane polisimiz de yaralı. Yaralılarımızdan durumu ağır olan 2 polisimiz, Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne helikopterler ile sevk edildi. Birisi burada yoğun bakımda, birisi de hafif yaralı olmak üzere 4 yaralımız var" dedi.

’15 METRE FIRLATTI’

Vali Köşger, açıklamasında araca yüklenmiş olan bombanın zırhlı polis aracını 15 metre uzağa savurduğunu ifade ederek, "Patlamanın şiddetiyle polis zırhlı aracı 15 metre öteye savruldu. Şiddetli bir patlama oldu. Zıhlı araçlar normal araçlar gibi değil. Ağırlığı normal araçlara göre daha yüksek araçlardır. Patlamayla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar başlatıldı ve teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz" diye konuştu. (dha, Hürriyet)

 
İşte Beyonce'un yeni işi!
 
11 milyon insan sağlık için tatile gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Firari FETÖ üyesi Öksüz’ün ‘SIR’rı bulundu
Darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde olan firari öğretim üyesi Adil Öksüz'ün ...
Ordu'da köylüler de siperde terörist peşinde!
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı ...
Dunford'tan TBMM'ye sürpriz ziyaret
Güvenliği sağlayan emniyet güçlerinden ve basın mensuplarından bile habersiz ...
 
Ordu'daki hain saldırıyı o örgüt üstlendi!
Ordu Mesudiye'de 3 askerin şehit olduğu saldırıyı 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' üstlendi.
Hakim Kızıltaş uyardı: Sosyal medya paylaşımlarına dikkat!
İzmir'deki Gizli Bilgi ve Belge bulundurma davasına bakan İstinaf Mahkemesi ...
2010 KPSS'si ile ilgili flaş karar!
Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim ...
 
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Beydağ İlçesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına karadan ...
Şehitler için hatıra ormanı
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü,15 Temmuz demokrasi şehitler için hatıra ormanı kuracak.
FETÖ'ye en ağır darbe oradan vurulacak!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün finans ayağına yönelik operasyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva