HABERLER>SPOR
15 Haziran 2015 Pazartesi - 15:55

Kaf-Kaf'tan Anadolu Efes'e sert tepki

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra finale yükseldikten sonra Efes Pilsen karşısında 2-1 öne geçerek şampiyonluğun kapısını aralayan Pınar Karşıyaka, rakibini yarın final serisinin 4'üncü maçında ağırlayacak. Öte yandan maçın iptali için TBF’ye başvuran Efes’e Pınar Karşıyaka’dan tepki geldi. Basketbol Şube Sorumlusu Tamer Ustaoğlu “Böyle köklü bir camianın potaları ölçmekten medet ummasına anlam veremiyorum’ dedi.

Kaf-Kaf tan Anadolu Efes e sert tepki

İZMİR - Karşıyaka Arena'da saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Lig TV 3 naklen yayınlayacak. Seride, uzun süre önde götürdüğü İstanbul'daki ilk randevuyu uzatmada 95-92 kaybeden Pınar Karşıyaka, rakibini önce deplasmanda oynadığı ikinci maçta 86-85 yenip durumu eşitledi, ardından pazar akşamı ev sahibi olduğu müsabakayı 71-65 kazanarak 2-1 öne geçti.

Toplam 4 galibiyete ulaşan takımın şampiyonluk kupasını havaya kaldıracağı seride beşinci karşılaşma ise 19 Haziran Cuma günü İstanbul'da oynanacak. Yeşil kırmızılı ekip yarınki müsabakayı da kazanırsa durumu 3-1 getirip şampiyonluk kapısını ardına kadar açacak ve cuma İstanbul'a kupa için gidecek. Üç sezondur direksiyonunda yer aldığı Karşıyaka'ya Eurochallenge'de final oynatıp, Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları kazandırarak çağ atlatan Antrenör Ufuk Sarıca, "Kentte çok büyük bir heyecan var. Bu maçı da kazanırsak şampiyonluktan bahsedebiliriz" dedi.

EFES'E TEPKİ
Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Tamer Ustaoğlu, final serisinde oynadıkları 3'üncü maçın sonucuna itiraz eden Anadolu Efes'e tepki gösterdi. Rakibin, planlanmış masa başı oyunlarla yenik durumda olduğu seriyi lehine çevirmeye çalıştığını belirten Tamer Ustaoğlu, "Anadolu Efes gibi basketbola büyük yatırım yapan, köklü bir camianın finalde potaları ölçmekte medet aramasına, merdiven boşluklarını bahane etmesine, maç içinde itiraz mektubu yazmasına anlam veremiyorum. Sahada başaramadıklarını masada alma derdindeler" dedi. Tamer Ustaoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bizden 10 kat fazla bütçeli rakip karşısında mücadelemizle, ruhumuzla bir basket takımının nasıl olması gerektiğini gösteriyoruz. Şampiyon olsak da olamasak da kamuoyu gözünde şampiyonuz. Efes sahada değil masa başı oyunlarıyla kupayı almak istiyorsa buyursun alsın. Hakemler konusunda, biz serideki ilk maçı bariz hakem hatalarıyla kaybedince konuşmadılar. Heurtel'in ceza almasına tepkililer. Biz onları tam kadroyken de yendik, karşımıza yine tam kadro çıkmalarını isteriz."

SARICA'DAN İNCE HATIRLATMA
Anadolu Efes'te oyuncu olarak 5, yardımcı antrenör olarak da 1 lig şampiyonluğu yaşayan, Koraç Kupası'nı kaldıran tarihi kadroda yer alan Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, final serisindeki rakibin itirazlarına geçmişi hatırlatarak yanıt verdi. Sarıca, "Ben de Anadolu Efes'te yetiştim. Filelere, çembelere itiraz ediyorlar. O kulüpte ben ve arkadaşlarım, Aydın Örs ağabey ile çok büyük başarılar kazandık. O zamanlar hiç bunlarla ilgilenmedik. İşimize baktık" dedi.

ARENA'DA 5000 DIŞARIDA DA 5000
Pazar akşamı Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçına bilet bulamayan binlerce taraftar, mücadeleyi Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'de kurdurduğu dev ekrandan izledi. Pınar Karşıyaka'nın attığı her sayıda coşan basketbolseverler maç bitiminde otomobillerle zafer turu attı.

Serinin 4'üncü randevusunun biletleri Karşıyaka Arena'daki lisanslı ürün mağazasında 50 TL'den satılıyor. Öğrenci biletleri yine 30 TL'den yarın satışa çıkacak. Belediye 5000 kapasiteli salona giremeyenler için yine dev ekran kuracak.

ACAR'DAN 400 BİN
Fenerbahçe Ülker'le oynanan yarı final serisinin ardından futbol takımının sponsoru Erdal Acar'dan 1 milyon 70 bin TL (400 bin dolar) prim alan Pınar Karşıyaka, final serisinde de şimdiye kadar aynı miktarda ödüle hak kazandı. Serinin İstanbul'daki ikinci karşılaşması için 100 bin dolar prim vadeden Acar, İzmir'deki ilk maç için ise 300 bin dolar ödül sözü verdi.

PINAR KARŞIYAKA'NIN ÇİLEĞİ
Pınar Karşıyaka'da normal sezonu 11.2 sayı, 3.5 ribaund, 3.5 asist ortalamalarıyla tamamlayan DJ Strawberry, play off'ta coştu. Anadolu Efes potasına pazar günü 26 sayı bırakarak galibiyetin mimarı olan ABD'li oyuncu, play off'ta 10 maçta 16 sayı, 4.2 ribaund, 3.7 asist ortalaması yakaladı. Strawberry, bugün 30'uncu doğum gününü kutladı.(dha)

 
Çekicinin şoförünün kahreden ölümü!
 
Ve ‘İzmir’in çılgın projesi’ halkın kantarına çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor Başkanı’ndan Piriştina’ya kontra!
Bucaspor Basın Sözcüsü Sait Demir, hiçbir gücün yönetimi zorla kongre ...
'Ronaldinho perşembe günü imza atacak'
Antalyaspor Kulübü'nün Ronaldinho transferini bitirmek için yetki verdiği ...
Göztepe’de Başkan söz verdi
PTT 1'inci Ligi'ne yükseldikten sonra kadroda yer alan pek çok kilit oyuncuyla ...
 
Balkan Cup’ta minikler büyüklere ders verdi!
Altınordu’nun Selçuk-Efes Tesisleri'nde düzenlediği U11 İzmir Balkan Cup, ...
Göztepe 90.yaşında: Muhteşem kutlama
Binlerce Göztepe taraftarı Mustafa Kemal Bulvarı’nda muhteşem bir meşale ...
Kaf-Kaf Strawberry’le coştu: Şampiyonluğa son iki adım
Pınar Karşıyaka İzmir’e taşınan seride Amerikalı oyuncusunun 25 sayıyla ...
 
Göztepe transferde kararsız
Transferde şu ana kadar sadece Torku Konyaspor'dan gurbetçi sağ bek Benjamin ...
Altınordu transfer atağına kalkıyor!
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, yarından itibaren iç ve dış transferde ...
Fuar'da voleybol şenliği: Geleceğin sultanları yetişiyor
Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından İzmir'de bu yıl ikincisi düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva