HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 08:12

Kadın avukattan meslektaşına akılalmaz oyun!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 4 yıl önce bu kadarı da pes dedirten bir gelişme yaşandı. Bir kadın avukat meslektaşını gizli numaradan arayıp taciz etti. Olayın ortaya çıkmasından sonra kadın avukat için 10 yıl hapis istendi.

Kadın avukattan meslektaşına akılalmaz oyun!

İzmir'de iki avukat arasında yaşanan taciz olayı, "Bu kadarına da pes dedirtti... 4 yıl önce, o dönemde Karşıyaka 2. Aile Mahkemesi'ndeki bir davanın avukatlığını yapan Ersin Sel'i telefonla arayan, karşı tarafın kadın avukatı Z.B.A., kendisini arkasından konuşmakla suçladı. Daha sonra Ersin Sel'i tekrar arayan Z.B.A., iddiaya göre hakaret edip, tehditlerde bulundu.

İzmirli avukat Ersin Sel'i telefonda tehdit ederek hakarette bulunan, gizli numaradan bir erkeğe aratıp taciz ettirdiği ortaya çıkan kadın avukat Z.B.A.'nın 10 yıl hapsi istendi.

GİZLİ NUMARADAN ARADI
Bir süre sonra avukat Sel'i gizli numaradan adayan bir erkek ise "Aşkım sen dedin hep 'Özelden ara' diye. 'Karım beni görmesin' dedin. Hatırlamıyor musun? Müsait değilsen sonra arayayım hayatım. Seni seviyorum. Çok öpüyorum. Hayatım bak müsait olunca mutlaka ara beni" dedi. Avukat Ersin Sel, gizli numarayla yapılan aramadaki erkeğin konuşmasını da kaydederek delil olarak savcılığa başvurup, şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturmasında gizli numaranın avukat V.A.'ya ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine avukat V.A. hakkında, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı.

Ancak yapılan ses analizinde, tacizde bulunanın V.A. olmadığı belirlendi. Bu arada diğer görüşmenin ses analizinde ise tehdit ve hakaretlerde bulunan kadının, avukat Z.B.A. olduğu ortaya çıkınca, ona da "Cinsel taciz, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından" 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YAKIN ARKADAŞI ÇIKTI
Yargılamalar devam ederken, Z.B.A. ve V.A.'nın arkadaş oldukları da belirlendi. Mahkemede birbirlerini tanımadıklarını öne süren iki avukatın, HTS kayıtlarına göre de yüzlerce kez görüştükleri tespit edildi. Bunun üzerine davalar birleştirildi. Geçtiğimiz günlerde mütalaa veren savcı, analizde ses kendisine ait olmadığı için V.A.'nın beraatını talep etti.

İZMİR'İ TERK ETTİ
Z.B.A.'nın ise, kendisi kabul etmese de ses kayıtlarının bilirkişi kaydı raporu ile kesinleşmesi nedeniyle hakaret, basit tehdit, kişilerin huzur ve sükunun bozma suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bir sonraki duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, kadın avukat Z.B.A.'nın olaydan sonra İzmir'den Balıkesir'e taşındığı öğrenildi. Z.B.A.'nın ceza alması durumunda meslekten atılabileceği belirtildi.

 
Dur ihtarından kaçtı... Ateş açıldı!
 
Karşıyaka’nın asırlık istasyonu el değiştirdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcuya yanıt 4 Temmuz 2022 Pazartesi 10:52

Kişilerin olaylara karşı verdiği yanıtlar ve tutumlar karakterini yansıtır bitirdiği ve mezun olduğu okulu değil ayrıca toplum olarak çok gördük sınavlarda derece yapıp bilgi yarışmalarında 6 yaşındaki çocuğun cevaplayabileceği soruya yanlış cevap verip elenenleri......

Yorumu oyla      4      3  
yorumcu 4 Temmuz 2022 Pazartesi 09:36

eskiden ülkede 4 hukuk fakültesi vardı ve en yüksek puanlarla girilirdi. şimdi özel üniversitelerde parayı veren hukukçu (!) oluyor. kendi ilçesinde en başarısız liseyi orta notla bitirenler girne'den ya da başka yerlerden özel okullardan mezun olup karşımıza avukat olarak çıkıyorlar. daha doğru dürüst iddianame yazmasını bilmiyorlar, türkçe'yi düzgünn kullanamıyorlar ama avukat (!). yukarıdaki olaya da çok şaşırmamak gerekir. tüm meslekler aynı hızla kirleniyordu birinciliği hukukçuluğa verdiler.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dur ihtarından kaçtı... Ateş açıldı!
Van'ın Saray ilçesinde sürücüsünün "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı ...
İzmir'in haftalık hava durumu: Sıcaklar kavuracak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre temmuz ayının ilk haftasına ...
Geri dönüşüm fabrikasında yangın
Kahramanmaraş'ta bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Yangın ihbarıyla ...
 
Konak'ta yangın paniği!
Konak'ın Tepecik semtinde akşam saatlerinde henüz nedeni bilinmeyen bir ...
Feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Konya - Beyşehir karayolunun 55'inci kilometresinde iki otomobilin çarpıştığı ...
Yıkım için gelenlere kızdı... Evi ateşe verdi!
Yıkım için gelenlere sinirlenen evsiz adan içinde alkol aldığı evi ateşe verdi.
 
Denizde akıntıya kapılıp kayboldu!
Ordu'nun Perşembe ilçesinde denize girip akıntıda kaybolan kişi için arama çalışması başlatıldı.
TSK'dan orman yangınlarına 'rezerv güç'
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), büyük orman yangınlarına karşı ihtiyaç ...
HDP Kongresi'nde slogan gözaltısı!
HDP kongresinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri açılmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva