HABERLER>SPOR
13 Temmuz 2019 Cumartesi - 11:36

İZVAK projeyi açıkladı: Atatürk Stadı 'spor adası' oluyor!

İzmir’de 48 yıldır hizmet veren Atatürk Stadyumu’nun yıkılarak yerine çok büyük bir kompleks yapılacağını açıklayan İZVAK Başkanı Erten, “Atatürk Stadı’nın tamir edilmesi mümkün değil. Ömrünü tamamladığı için tamirat yeniden yapım kadar maliyet gerekiyor. Mantıklı bir yatırım değil. Yeniden yapılması gerekiyor. Sadece stadyum alanın dönüştürülmesi değil o alanın spor adası olarak, müzeleriyle, konser alanlarıyla, otoparklarıyla tamamen dönüştürülmesiyle olacak. Sanıyorum daha 3-4 yılımız var” dedi.

İZVAK projeyi açıkladı: Atatürk Stadı  spor adası  oluyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de 1971 yılında hizmete giren ve 51 binlik kapasiteyle kentin en büyük stadyumu olma özelliğini elinde bulunduran Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alanda yeni bir proje için hazırlıklara başlandı.

İzmir takımlarının yıllardır şehir stadyumu olarak kullandığı ve kent tarihinde önemli yer tutan yapı son dönemde valiliğin özel izniyle kullanılıyor. 48 yıl önce Akdeniz Oyunları için inşa edilen tesisle ilgili sıkıntılar olduğu ancak bunun stadın kapanacağı anlamına gelmediği geçmiş süreçlerde dile getiriliyordu.

Tesisin ve çevresinin yer aldığı 245 bin metrekarelik araziye 55 bin kişilik yeni bir stat inşa edilmesi için harekete geçildiği öğrenildi.

Yatırımın, Ankara, Konya, Mersin, Samsun, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir ve yurt dışında pek çok yerde şehir stadyumları yapan Bahadır Kul Mimarlık tarafından projesinin hazırlandığı belirtildi.

Yap-İşlet-Devret yöntemiyle hayata geçmesi planlanan dev spor kompleksinin 1 buçuk milyar TL’ye mal olacağı öngörülüyor. Spor tesisinin çevresinde sosyal donatı alanlarının da yapılacağı ifade edildi. Projenin tüm teknik detaylarının yeni süreçte netleşeceği aktarıldı.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. “Atatürk Stadı için 3-4 yılımız daha var” diyen Başkan Erten, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) da önceki dönemde alanla ilgili bir çalışmasının olduğunu aktardı.

YENİ PROJE HAZIR, ÇOK BÜYÜK BİR KOMPLEKS GELİYOR!
Erten şunları söyledi: Atatürk Stadı 1971 yılında yapılmış ve fiziki olarak ömrünü tamamlamış bir tesis. Birkaç yıldır valiliğin izin vererek maç yapıldığı bir yer. İzmir’e 3 tane lokal stat bir de şehir stadı lazım. Atatürk Stadı baştan beri yenilenmesi düşünülen bir yer. Bu bir zamanlama meselesi. 3 stadı aynı zamanda inşa ettiğinizde Atatürk’ü kapattığınızda takımların maç yapacağı yer kalmıyor. Geçici izinlerle Atatürk Stadı’nda maç oynanıyor. Bu sene de oynanacak. Atatürk Stadı’nın olduğu alanın tamamını yeniden spor alanı olarak değerlendirecek bir proje hazırladık. Daha önceden İzmir Ticaret Odası’nın bir çalışması vardı. Bu sadece stadyum alanın dönüştürülmesi değil o alanın spor adası olarak, müzeleriyle, konser alanlarıyla, otoparklarıyla tamamen dönüştürülmesiyle olacak. Bu biz zamanlama meselesidir. Sanıyorum 3-4 yılımız daha var. Oraya çok ciddi bir bütçe lazım… Çok büyük bir kompleks geliyor. Mevcut 3 stadın bitmesi gerekiyor. Bittiğinde ve Doğanlar’daki stadımız ihtiyacımıza cevap verdiğinde Atatürk Stadı boşa çıkıyor. Atatürk Stadı’nın tamir edilmesi mümkün değil. Ömrünü tamamladığı için tamirat yeniden yapım kadar maliyet gerekiyor. Mantıklı bir yatırım değil. Yeniden yapılması gerekiyor

 
Çiğli Belediyespor'dan transfer atağı
 
Fuhuşun defterini tutan 4 şüpheliye 15'er gün hapis cezası
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emin 29 Nisan 2023 Cumartesi 08:19

Bu stad mutlaka yıkılıp yapılmalı 80 bin kapasite alıyordu çok maç seyrettik burda bana göre yeni stad yapılmalı ve milli maç stadı olmalı her milli maç Avrupa finalleri burda oynanmali final stadyumu olmalı bence İzmir''e lazım ama hiç yapilmiyor ve kaynak aktarulmiyor

Yorumu oyla      2      3  
Yalcin Cevik 2 Ocak 2023 Pazartesi 17:39

Dunya. Standartlarinda olmali dunya kupasi uefa maclari Ve. Atletizm sahasi. Olmali. Gelecekte. Olimpiyat. A. Izmir de aday olacak. Tesekkurler.

Yorumu oyla      2      3  
Can sanyelioglu 24 Temmuz 2022 Pazar 17:36

En iyisini dusunulmus ben Istanbul da yasiyorum turkiyedeki tum stadlar yenilendi ve yenileniyor bence izmir ataturk stadinin yikilip UEFA standartinda bir sitad olmasi lazim umarim en kisa zamanda yikilp yenilenir sonucta izmirde bizim 3cu buyuk sehirlerimiz izmire yakisir

Yorumu oyla      2      3  
rubzan 15 Temmuz 2019 Pazartesi 18:35

65 bin veya 60 bin olsuz İzmire gerek! 50-59 bin-lik stadlar uluslararası turnuvalarda yarı finallere layık değil !

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 14 Temmuz 2019 Pazar 11:33

tayyar da yeni gelmiş.

Yorumu oyla      4      5  
Tayyar Önder 13 Temmuz 2019 Cumartesi 17:33

Boşver Gürkan... Tunç Soyer'in Bisiklete Binmesiyle İlgilen Sen... Belli ki Bu İşler Seni Aşıyor...

Yorumu oyla      4      9  
Gürkan 13 Temmuz 2019 Cumartesi 16:36

50'şer milyona zar zor statlar ihale edildi; Tayyar da 1,5 milyara stat yapılacağını zannediyor. Ha ha ha ... hadi biri çıktı yaptı; 55 bin kişiyi ayda 3-5 kere hangi organizasyon ile toplayıp da verdiğini alacak? 55 bin kişilik stadın işletme giderini neyle karşılayacak? Zamanında semt statları yapacaklarına en azından Göztepe'ye 40 bin kişilik stat yapılsın diye burada defalarca yazdım. Milli takım da kullanır diye ama kime diyorsun. İstanbul'da dev gibi Atatürk Stadı yapıldı. Boş duruyor.

Yorumu oyla      5      5  
Tayyar Önder 13 Temmuz 2019 Cumartesi 15:09

Hahaha...... Tipik İzmir'li Olan Lüzumsuzlar Muhaliflik Adına Hemen Ortaya Çıkmaya Başlamış...

Yorumu oyla      4      12  
TC misafir 13 Temmuz 2019 Cumartesi 14:43

Projede olimpik tesis içinde çeşitli yapılar görünmekte buradaki asıl amaç nedir belli oluyor siz geçin bu ayakları. Berlin Olimpiyat stadı örneğini veren arkadaş önemli bir noktaya değinmiş bu da asıl amaçlarını göstermektedir. Aslında diğer statların yapımı Atatürk Stadının boşa çıktığını ima etmek için mükemmel bir bahane idi bunu da ağızlarından kaçırmışlar. Amaçları iyi olsaydı bu stadın bakımına ve yenilenmesine öncelik verirlerdi. Tesis iyi bir şekilde bakılır ve onarılırsa yenisini yapmaya gerek kalmaz. İzmirlilerin alnında aptal yazmıyor.

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 2 13 Temmuz 2019 Cumartesi 13:17

Berlin stadı, berln olimpiytları için yapılmış, yapım tarihine bakarsanız, onnda ömrünü tamamlamış olması gerek, ama hala ayakta ve kullanılıyor..ömrünü tmamlamış demek herhalde sadece bize mahsus.....

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyespor'dan transfer atağı
Bölgesel Amatör Lig(BAL) takımlarından Çiğli Belediyespor, güçlü bir kadro ...
Karşıyaka Stadı'nda yeni gelişme!
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka Stadı'nın kulübün ...
Pınar Karşıyaka'ya yeni yönetim
Basketbol Süper Ligi'nde antrenör Ufuk Sarıca'yı 3 yıl sonra yuvaya döndürüp ...
 
Altay'da Karafırtınalar memnun
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, ...
Buca FK tescillendi
TFF 3'üncü Lig'den geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'e düşen Bucaspor'un ...
Futbol Federasyonu'na İzmir'den 2 isim
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Nihat Özdemir başkanlığındaki yeni ...
 
Göztepe'de rota Aliti
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi transfer harekatını sürdüren ...
İZVAK'tan 'Adnan Süvari Sezonu' önerisi
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), Spor Toto Süper Lig'de 2020-21 ...
Altınordu'da Ersel geliyor
Spor Toto 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'nun geçen hafta prensip anlaşmasına ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva