HABERLER>SPOR
11 Kasım 2016 Cuma - 16:10

İZVAK Başkanı Erten’den stat raporu!

Erten, "Danıştay, Karşıyaka Stadı ile ilgili davayı reddederse inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam eder. İzmir, 2018 yılında Alsancak ve Göztepe statlarıyla beraber 3 yeni stadyuma kavuşur" dedi.

İZVAK Başkanı Erten’den stat raporu!

Vakıf binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir'in gündemindeki stat sorunuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Tribünleri depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Alsancak Stadı'nın yapım ihalesinin en geç ocak ayında gerçekleşeceğini, bütçesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağını bildiren Erten, bu statta saha uzunluğu yeterli olmadığından 2 tribün inşa edileceğini, stadın üstünün kapatılmasına ilişkin taleplerini de ihaleyi alacak firmayla ayrıntılı olarak görüşeceklerini söyledi.

Alsancak Stadı'nın 15 bin seyirci kapasiteli ve UEFA standartlarında olacağını kaydeden Erten, "Hatırlayacağınız gibi daha önce Büyükşehir Belediyesi, alanın altına otopark yapılmasını istemişti. Ancak zemindeki sıkıntılar nedeniyle bu çalışmadan vazgeçildi. İnşaat sürecinde dava açılacağını düşünmüyoruz. Her şey yolunda giderse stat inşaatı 18 ay sürecek, İzmir'in tarihi futbol sahası 2018-2019 sezonuna yetişecek." ifadelerini kullandı.

Erten, Alsancak Stadı'nın kullanım hakkının, daha önceki gibi Altay Spor Kulübüne verilip verilmeyeceği kararının Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olduğunu da belirtti.

Göztepe Stadı'nın yapımı konusunda Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetim kurulunun önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ihalenin nisan ayında TOKİ'nin bütçesiyle yapılacağını anlatan Erten, "20 bin kişilik kapasiteyle inşa edilecek stat 18 ayda tamamlanacak. İzmirliler çok önemli bir futbol alanına kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'daki yaklaşık 18 ay önce başlanan, zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanan stadın ise mahkeme kararıyla durdurulduğunu hatırlatan Erten, "Gençlik ve Spor Bakanlığı stadı yapmak için çok kararlı. Eğer Danıştay davayı reddederse aynı yüklenici firma çalışmalarına hemen başlayacak. Mahkemeden olumsuz bir karar çıkması durumunda ise proje hızlı bir şekilde ihaleye çıkacak. Stat inşaatına başlanmasının ardından 12 ayda tamamlanacak." bilgisini aktardı.

Ali Erten, şunları kaydetti: "Belediyeler her üç stadın da yapılması için adımlar attı, alanlardaki hisselerini devretti. Alsancak Stadı için gerekli imar planı hızlı bir şekilde onaylandı. Diğer taraftan davalar açıldı ama bunları aşacağımıza inanıyorum. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve hükümetimiz kente statları yapmak için üst düzey bir çalışma yapıyor. Artık geriye bakmıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Stadı ile ilgili açtığı davayı geri çekerse projenin önünde bir engel kalmayacak. Aziz Bey'in namına bir şey söyleyemem ama niyetin ve düşüncenin olumlu olacağını düşünüyorum. Danıştay, Karşıyaka Stadı ile ilgili davayı reddederse inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam eder. İzmir, 2018 yılında Alsancak ve Göztepe statlarıyla beraber 3 yeni stadyuma kavuşur. İzmir'deki statlar bitince insanlar, o alanların sadece futbol oynanan yerden ibaret olmadığını, kent için önemli bir yaşam merkezi haline geleceğini görecek. Bu alanlar bitince o bölgede yaşayan vatandaşlarımız da çok mutlu olacak."

 
'Türkiye'de yaklaşık 22 bin kişi böbrek nakli bekliyor'
 
Flaş: 370 derneğin faaliyeti durduruldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Kasım 2016 Cumartesi 00:25

Dün okudum ; TOKİ Giresun'a "20 bin kişilik" stat yapacakmış. Nüfus 105 bin. Karşıyaka etrafıyla beraber 1 milyon nüfusa hitap ediyor ancak yapılacak stat 15 bin kişilik. Koskoca Karşıyaka' ya yapılacak stat 15 bin kişilik bir semt stadı ve bunu da davayı çekinde biran önce yapılsın diye bekleyen birileri var. Vizyon olmadığı kulüplerin bugünkü hallerinden zaten belli. Yıllardır statlar konuşuldu konuşuldu gelinen nokta ise tam bir hüsran. Koskoca şehre yapılacak statların kapasiteleri komik ve yetersiz, günü kurtarma projeleri. İzmir futbol anlamında zaten geri kalmıştı , bu semt statları ile alt liglerde mücadele etmeye devam eder. Türkiye'nin birçok şehrine büyük, modern statlar yapıldı bile.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Stadı’nda muhteşem gala: Altınordu’nun gençleri tarih yazdı
Bornova Stadı, TFF 1. Lig maçlarının ardından ilk kez uluslararası bir ...
Kaf-Kaf hayata döndü: 4-0
Yeşil-kırmızı takım Tokatspor’u farklı yenerek iki kayıp haftasından sonra ilk kez kazandı.
Ambulans açıklaması: Van Persie sedyede ne kadar bekledi?
Akhisar Belediyespor Kulübü, Fenerbahçe ile yaptıkları maçta sakatlanan ...
 
Akhisar 113 hafta sonra düşme hattında
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 3-1 yenilen Akhisar Belediyespor, ...
Manisa'da skandal: Dünya yıldızı sedyeyle kaldırımda...
Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli takımın yıldızı ...
Göztepe Bornova’da bileği bükülmüyor: 1-0
Sarı-kırmızılı takım kentin yeni stadında üst üste ikinci galibiyetini ...
 
Altınordu tam gaz: 4-1
İzmir ekibi Antep deplasmanında farklı kazanarak son 4 maçtan 10 puan çıkardı.
Yelken Federasyonu'na İzmirli başkan
Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) Ankara Hilton Oteli’nde yapılan seçimlerinde ...
İzmir’in milli gururu!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın 2018 FIFA Dünya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva