HABERLER>İŞ DÜNYASI
24 Ocak 2019 Perşembe - 10:25

İZTO'ya 'yavru vatan' desteği

Kuracağı Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile İzmir’i bu alanda marka yapmayı hedefleyen İzmir Ticaret Odası’na “yavru vatan”dan destek geldi. Odayı ziyaret eden Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilileri de buna benzer bir proje için çalıştıklarını, beyin göçünü tersine çevirmek istediklerini, bu proje başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapabileceklerini dile getirdi.

İZTO ya  yavru vatan  desteği

İzmir Büyükşehir Belediye ile kardeş şehir protokolü imzalanmak üzere İzmir’de bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi Heyeti, İZTO’yu da ziyaret etti.  Lefkoşa Türk Belediyesi Heyeti Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Salih Çeliker ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Önder Ecesoy, Mehmet Manavoğlu, Öykü Akcan ve Safiye Özaltıner’dan oluşan heyeti, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan karşıladı.

ELMASOĞLU PROJEYİ ANLATTI
Toplantıda gelen heyete seslenen Cemal Elmasoğlu, Oda’nın eski hizmet binalarında Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi kurmayı planladıklarını, sanayi ve ticari geçmişi köklü bir kent olan İzmir’de her iki sektörün de sorunlarına çağın gereklerine uygun biçimde çözüm bulacaklarını dile getirdi. Büyük firmalarla girişimcileri buluşturarak kentte katma değeri yüksek üretim ve hizmet hedeflediklerini vurgulayan Elmasoğlu, dijitalleşme sürecini tamamlayamayan hiçbir organizasyonun ayakta kalamayacağına, kendilerinin de bu yönde büyük gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Konuşmasında İzmir’in yatırım avantajlarını da anlatan Elmasoğlu, ortak işbirliklerine hazır olduklarını kaydetti.

ESKİ HAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ OLACAK
Lefkoşa Türk Belediyesi Heyeti Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Salih Çeliker de, Lefkoşa ile İzmir’in birçok benzerliği bulunduğunu belirterek İZTO ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasındaki yakın ilişkileri anımsattı. Her konuda çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Çeliker, özellikle turizm alanında yapılan yatırımların karşılığının mutlaka alınacağını söyledi. Çeliker, Almanya ve İngiltere’de birçok vatandaşlarının bulunduğunu ve bu beyin göçünü tersine çevirmek istediklerini belirterek, “İleri teknoloji alanında çalışabilecek girişimcilere alan açmak, teknoparklar ile bu girişimcileri desteklemek istiyoruz. 5 milyon Euro’luk bir proje ile eski hali, girişimcilik merkezine çevireceğiz. 900 metrekare alanda start-uplara hzimet verecek bir merkez oluşturmuş olacağız. Diğer bir konu ise Yakın Doğu Üniversitesi elektrikli otomobil üretimine başlıyor. Biz ihracatın önemin farkındayız, küçük ve teknolojik üretimler ile bunu artırabileceğimize inanıyoruz” dedi. 

ÇOK UYGUN KOŞULLARDA YATIRIM FIRSATI
Gelecek her yatırımın siyasi kısıtlamalar altında olan Kıbrıslı Türkler için nefes olacağına inandıklarını belirten Çeliker, yapılacak yatırımın niteliğine göre neredeyse sıfıra yakın, makul kiralarla sanayi bölgelerinde alan tahsisi yapılabildiğini belirtti. Böylelikle firmaların öz sermayelerini alan ve bina yatırımına harcamayacağını dile getiren Çeliker, “Yükseköğretim sektöründe 101 bin öğrenciye ulaşmış durumdayız. Gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak 1+1, 2+1 tipi konut yapımı büyük fırsat sunuyor. Aynı zamanda turizm alanında büyük 5 yıldızlı otel yatırımları da düşünülebilir. Biz Kıbrıs’ın sürdürülebilir turizm ile anılmasını istiyoruz. Tarih, kültür, deniz-kum ve daha birçok alanda turizm imkanına sahibiz” bilgilerini verdi.

 
CHP İl Başkanı Yücel’den Mumcu mesajı: Halkını ve mesleğini satmamış bir gazeteci
 
AK Parti Bornova Adayı Gençtürk’ün acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hong Kong'tan İzmir'e çıkarma!
ASYA Pasifik’in ihracat ve yabancı yatırım üssü Hong Kong’tan gelen heyet ...
DTO Başkan Öztürk: Avrupa'dan Türkiye'ye turist yağacak
Bu yıl 50. kez açılan Avrupa’nın en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf, ...
EGİAD'da devir teslim günü: Aslan dönemi başladı
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin ...
 
Dünyanın en değerli markaları belli oldu
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın "Dünyanın En ...
Yüzde 44 artış var: Esnaflar 2018'de krediye sarıldı!
Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla geçen yıl esnaf ve sanatkara ...
Bakan açıkladı: Dijital oyunlarda rekor ihracat
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk oyun geliştirme sektörünün 2018 yılında ...
 
O ürünlerin üretimine 5 milyon lira destek verilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı'yla ...
İzmir’in deri fuarına yabancı alıcı akını
Ege Bölgesi’nin deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri ihracatını ...
İzmir ihracatında '17.30 stresi' bitiyor!
İhracatta zaman, insan kaynağı ve maliyetten tasarruf etmeyi sağlayan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva