HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2024 Perşembe - 10:15

İZOTAŞ sessizliğini bozdu: 'Soyer yüzümüze güldü, kuyumuzu kazdı'

İzmir Otogarı ile ilgili tartışmaların odağında olan otogarı işleten şirket İZOTAŞ sessizliğini bozdu. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazoğlu tarafından yapılan açıklamada  otogarı yenilemek istediklerini Soyer’in yönetimde kaldığı 5 yıl boyunca kendilerini oyaladığını ve süreci yargıya taşıdığını ifade etti. Açıklamada “5 senedir beni oyaladı 5 senede toplam 5 kez görüştü benimle ve her seferinde yüzüme güldü arkamdan kuyumu kazacak basın açıklamaları yaptı.” ifadelerini kullandı.

İZOTAŞ sessizliğini bozdu:  Soyer yüzümüze güldü, kuyumuzu kazdı

EGEDESONSÖZ- İzmir'de yenileme süreci yılan hikayesine dönen İzmir Otogarı ile İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri (İZOTAŞ) Anonim Şirketi’nden açıklama geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile İzmir Otogarı için yıkım tarihi vermişti. Başkan Soyer, İzmir Otogarı’nın 25 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesi, 2023 yılı Aralık’ta sona erdiğini ve sözleşme biter bitmez yıkım işlemlerinin yapılacağını ilan etmişti.

Ancak, otogarı işleten şirketin, sözleşmenin 7 yıl uzatılması talebiyle açtığı davada mahkeme tahliye işlemlerinin durdurulmasına yönelik bir karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı ise reddedildi. 

İZOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Niyazoğlu tarafından yapılan açıklamada, otogarı yenilemek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştüklerini ancak 5 sene boyunca sadece 5 defa görüşerek kendilerini oyaladığını dile getirdi. 

Başkan Soyer’in yüzüne güldüğünü ancak her defasında arkasından kuyusunu kazdığını belirten Niyazoğlu, Soyer’i yalan haberler yaptırmakla suçladı. Otogarın bu halinden projesini onaylamayan belediyenin sorumlu olduğunu da dile getiren Niyazoğlu’nun Soyer’in itirazının reddedilmesinin içindeki nefret ve kini kusarak gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirtti.

Yeni büyükşehir belediye başkanı olacak isme seslenen Niyazoğlu, yeni yönetimin İzmir’e yakışır ve modern bir otogarı kazandıracağını da ifade etti.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Öncelikle belirtmek isterim ki Sayın Tunç Soyer'in otogar hakkında ve özellikle de benim şirketim hakkında bu güne kadar defalarca söylediği iftiraları üzülerek okudum. Bunu daha önce de yaptı kendisini uyardım gerçekleri halka söylemiyorsunuz diye, geçiştirdi. Şimdi bilmenizi isterim ki söyledikleri tamamen yalan ve iftiradan oluşuyor.

Zira bu otogarı 25 sene önce 85 milyon dolara kendi sermayemizle ve borçlanarak biz yaptık belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadı. Bu yetmiyormuş gibi sözleşme gereği "HER SENE" belediyeye "YILLIK BRÜT CİRONUN % 20" sini kar payı olarak ödüyorum. Dikkatinizi çekerim brütten % 20 !!! Sözleşme 1997 senesinde 2 yıl inşaat 25 yıl işletme olarak anlaşıldı. 25 sene 2023 Aralık Ayında bitecekti.

Başlangıçta muazzam bir yapı olan otogar yıllar geçtikçe yaşlandı 2008 yılına geldiğimizde tüm otogarın tadilatı için proje yaptırttım belediyeye sundum otogarı yenilemek için belediye kabul etmedi RUHSAT VERMEDİ !!! Kendim kısmi tadilatlarla otogarı yaşatmaya çalıştım. Sonra 2018 de tekrar çok kapsamlı bir yeni proje yaptırdım, Belediyeye sundum O zamanki başkan Aziz Bey çok beğendi hemen hayata geçirelim dedi ancak görev süresinin sonuna denk geldi ve aday olmadı. Sayın Tunç Soyer başkan olur olmaz Projeyi kendilerine de sundum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinin geleceğiyle ilgili olarak kendi içinde yapmış olduğu çalışmalar bakımından; gerek Ulaşım Planlama Dairesinin, gerekse Etüd ve Projeler Dairesinin 2030 yılı projeksiyonlu tasarılarında yer alan tüm hususlar İzotaş tarafından hazırlanan iş bu projede yer almaktaydı. Kendi bürokratları ve benim ekibimin huzurunda aynen Sizin tecrübe ve emeğinize saygı duyuyorum. Geç kalmayalım hemen başlayalım" dedi ve 5 senedir beni oyaladı 5 senede toplam 5 kez görüştü benimle ve her seferinde yüzüme güldü arkamdan kuyumu kazacak basın açıklamaları yaptı.

Öyle ki, Tunç SOYER tarafından; otogar tesislerinde yer alan kiracılarımıza yazılar gönderilerek şirketimize karşı isyana davet edilmekte, bir yandan özellikle Adliye önündeki ilan panoları ve şehir içerisindeki diğer birçok ilan panosuna mahkeme süreciyle ilgili yanıltıcı bilgiler verilmekte, basında otogar ve mahkeme kararı hakkında kasıtlı olarak yanlış haberler yaptırılmakta, bir yandan ise sosyal medya üzerinden şirketimiz ve şahsıma yönelik itibar zedeleyici nitelikte yalan haber ve ithamlarda bulunulmaktadır. Bir yandan da yine sosyal medya üzerinden otogarın tahliyesine yönelik imza kampanyası başlatmıştır. Bunlarla birlikte son olarak Bornova Kaymakamlığı'na başvurularak otogardan şirketimizin tahliyesi talep edilmiştir. İşte tüm bu söylemler ve eylemler ayrı ayrı olarak Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesinin "Türk Milleti" adına vermiş olduğu ve kesin nitelikteki İhtiyati Tedbir kararına rağmen yapılmaktadır. Bu yönüyle Tunç SOYER'in yaptıkları HMK madde 398 kapsamında da ayrıca suç teşkil etmektedir.

Her seferinde şaşırdım politik konuşuyor herhalde dedim ancak artık anladım ki onun derdi otogar izmir halkı falan değil. Şimdi mahkeme meselesinin aslını anlatayım: görüşmeler belediyeyle sürerken Hukukçularım beni uyardı ve sizi oyalıyor olabilir, biz Pandemi mücbir sebebiyle süre uzatım talebimizi yapalım bir yandan dediler. Ve belediyeye dilekçe yazdık hukukçuları önce olumlu konuştu ancak otogardaki tuvaletleri bahane ederek talebimizi reddettiler ben de dünyanın tüm hukuk sistemlerinde mücbir sebep sayılan PANDEMİ nedeniyle 2,5 yılda 100 milyon brüt ciro kaybım nedeniyle ( ki bu brüt cironun 20 milyonu da belediyeye yatacaktı) sözleşmenin mücbir sebep nedeniyle süre maddesinin uyarlama davasını 1,5 yıl önce açtım. Dava açıldıktan ancak 1,5 sene sonra Mahkeme TEDBİR kararını verdi. Zira Tunç Soyer beni buradan Aralık ayında atmaktan otogarı yıkmaktan bahsediyordu. Oysa elinde ne yeni proje ne de bir çözüm vardı.

Ayrıca belirtmek isterim ki otogarın bu halinden beni 5 yıldır oyalayan yenileme izni vermeyen projemi onaylamayan belediye sorumludur. Ayrıca dava sürerken Sayın Tunç Soyer beni tekrar çağırdı ve 11 Eylül 2023 tarihindeki görüşmemizde dahi projenizi tekrar sunun Murat Bey dedi. Ben ve ekibim belediye teknik heyetine 13 Eylül günü Fuarda tekrar projemizi en ince ayrıntılarıyla sunduk. Ama bu da bir oyalamaymış meğer mahkemeden tedbiri kaldırmayı umuyor ve onu bekliyormuş. İtirazları da reddedilince içindeki nefret ve kini kustu gerçek yüzü ortaya çıktı. Bu itirazlarının reddi kararından sonra çok talihsiz ve üzücü olan açıklamalar yaptı ve yüce tarafsız Türk Yargısına saldırdı onları itham etti. İnanamadım bu nasıl bir nefret, bu nasıl bir başkanlık?

Sayın Başkan elinizde başka alternatif bir alan yok bu alanda yapmayı arzuladığınız yarışma sonucu seçtiğiniz projenin 5 yıldır ortada uygulama projesi yok! otogarı yapacak paranız yok! (zira otogarın önündeki 800 metrelik güya uçan yol projesini daha 5 yıldır yapamadınız) işletecek ekibiniz ve yeteneğiniz yok! Tüm bu kusurlarınızla tutmuş beni eleştiriyorsunuz. Ben buraya 85 milyon dolar yatırım yaptım yüzlerce kişiye istihdam sağladım ve şimdi yenisini de yapmaya ve en güzelini yapmaya ve en iyi şekilde işletmeye de gücüm yeter ve talibim de (yaptığım 85 milyon dolarlık yatırım nedeniyle sözleşmeden doğan öncelik hakkım gereği talibim). Benim bağımsız Yüce Türk Yargısına güvenim tam ve sonsuz saygım var, kimseyi de itham etmem. Haklı olduğum hukuka uygun hareket ettiğim hiç aklınıza gelmiyor nedense?

İşte gerçekler böyleyken bu güne kadar belediyeye olan saygımdan sustum diye neden sürekli üzerime yüklendiniz amacınız neydi ben herkesten çok otogarı yenilemek istiyorum projem hazır finansım hazır neden gereğini yapmıyorsunuz?

Şunu belirtmek isterim ki; projemiz hazır, finansımız hazır, sözleşmedeki öncelik hakkımızın da bilinciyle ve daha fazla geç kalmadan sözleşmeyi imzalamak ve bir an önce İzmir halkının hak ettiği modern çağdaş bir aktarım merkezine - otogara kavuşmasını arzu ediyoruz.

Bu süreç boyunca; Tunç SOYER tarafından sergilenen davranışlar ve yapılan açıklamaların tamamını bir Belediye Başkanı sıfatıyla ve sorumluluğuyla uzaktan yakından bağdaştıramadığımız için tüm bunların olsa olsa şahsileştirilmiş bir husumetten ileri geldiğini yorumlayabiliyoruz, fakat anlamakta zorlanıyoruz. Zira, kendisi maalesef bu tutumu sonucunda İzmir Halkını cezalandırmış oldu. İnanıyorum ki şehrimizin yeni Başkanı sorumlu ve dirayetli bir belediye Başkanı olarak İzmir halkı için önemli bu sorunu öncelikle ele alacak ve İzmir'imize yakışır yeni ve modern Otogarı bir an önce şehrimize kazandıracaktır.

Sözleşmenin süre yönünden uyarlanması davası devam ederken, mahkeme tarafından 15.09.2023 tarihli ara kararıyla verilmiş ve kesin olan İhtiyati Tedbir kararı çerçevesinde; devam etmekte olan iş bu dava dosyası kesinleşinceye kadar tahliye işlemlerinin durdurulmasına yönelik karara karşı sayın Tunç SOYER tarafından yapılan her türlü işlemin, eylemin ve söylemin doğrudan suç teşkil ettiğini ve gerek şirketimiz gerekse şahsıma yönelen bu durum karşısında İzmir halkını doğru bilgiyle aydınlatmak sorumluluğunun bilinciyle ve fakat yapacağımız açıklamanın neticesinde gerek CHP gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zarar göreceği düşüncesiyle geciktirdiğimiz konuyu mecbur kaldığımız için öncelikle sizlere iletmek zarureti hasıl olmuştur.
Tüm bu anlattığım hakikatleri ve durumun önemini siz sayın basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla sunarım.

Murat NİYAZOĞLU
İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

 
Altın iki haftanın zirvesine çıktı
 
Minibüse zam! İzmir - Urla 30 TL!
YORUMLAR
Toplam 60 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyaz 5 Şubat 2024 Pazartesi 13:51

Murat NİYAZOĞLU kesinlikle haklı.Yıkacakmış soyer otogarı peki yenisini mi yapmış. Artık İzmir de başka partinin belediyenin başına geçme zamanı geldi.

Yorumu oyla      1      1  
Hakan 4 Şubat 2024 Pazar 22:06

Iyi ama 25 senelik sözleşmesi bitti bu yapının ve hala 96 yılındaki hali ile aynı sayın yetkileler bir an önce yenilenmelidir

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet 4 Şubat 2024 Pazar 22:05

Otogar yenilenmeli ve başka bir yere yapılmalıdır işletmeci ve belediye kısmı vatandaşın sorumlu olduğu konular değildir kışın otogarın üst katından alt katı yazıhanelere yağmur yağınca su akmaktadır mevcut otogarın izban ve engelli vatandaşlar için asansör olanakları yoktur ve güvenlik noktasında sorunlar olmaktadır sayın işletme başkanı ve belediye gerçekten izmire yakışır bir otogar için ivedilikle harekete geçmelidir.

Yorumu oyla      1      1  
Bayak 4 Şubat 2024 Pazar 10:31

Tunc başkan resmen izmire ihanet. Buyuk bir köy yarattı.izmir dısarda güzel ancak yaşayanlar icin eziyet haline geldi. Yollari ,otobüs güzargahlarını resmen biçti. Ne kdr istemesemde yerel secimde sevmedigim partiye bir defa verecem.üzülerek burda belirtiyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Ersan 3 Şubat 2024 Cumartesi 18:09

Üsteki yazıyı okuyunca Sayın İzotaş Başkanınin nekadar haklı olduğunu anlıyor insan 5 yıl peşinde koşup yenileyeyim diye bocalayan Murat başkan hep belediye engeline takıldı mahkeme bile yüce Türk Milleti adına karar veriyor onuda belediye kabullenemiyor daha otogar civarındaki 800 metrelik yolu zar zor bitirdiler 5 yıldan fazla bir sürede henüz çevre düzenlemesi bile olmamış kaldıki otogar yıkıp yapacam derdine düştüler şimdiye kadar Murat Başkanın projelerini onaylamadığı için otogar temizlik konusunda sıkıntılı yoksa şimdiye çoktan bitmiş ve en güzel şekilde alnının akıyla on numara olurdu ama geç kalınmış değil hazır projeler var bugün dense bugün başlanır ve en güzel şekilde bitirlir nitekim otogarın yapılışinda kendi emekleri var belediyenin en ufak bir emeği yok kaldiki Murat Başkan Mehmet Niyazoglunun oğlu yaparım derse yapar hemde en güzelini yapar

Yorumu oyla      1      1  
Hizmet sifir 3 Şubat 2024 Cumartesi 03:11

Ama reklamlar çok İyi, köylü kıyafeti,tarla pozları,kep takmalar falan...

Yorumu oyla      1      1  
Tunç soyer 2 Şubat 2024 Cuma 22:11

Evet büyük hatalar yaptı.Tabiki hepsini değil,bazı ilçe belediyeler sanki ayrı bir dünyaymış gibi haraket ettiler ve tunç soyer bunları kontrol edemedi.Örnek verirsek bayraklı belediyesi.Hangi projeleri var bunların!Daha kentsel dönüsüm yapmaktan acizler!Alt tarafı inşaat ruhsatı vereceksin ve müteahhitde binayı yapacak!Elemanlar kendisi yapıyormuş gibi havalarda!Bu nedir!Kamu personeli degilmisimiz siz!Kamu düzenini bozuyorsunuz ama!Bu nasıl oluyor!Yarın bir gün biri bu calısmayan belediyelere saldırırlarsa hic sasırmam!Kusura bakmayın hakettiniz derim!Adamları milyonlarca lira zarara sok!sonra sana sarmasın!Yok öyle bir amerikan rüyası!

Yorumu oyla      1      1  
Veysel Almasulu 2 Şubat 2024 Cuma 21:00

25 yıllık sözleşmen dolmuş yap işlet devret modeliyle yapılan bu harabeye dönmüş devredecek enkazdan başka birşey kalmamıs neyi yenileyeceksiniz birakın gidin Tunc soyer gidiyor diye ayıp oluyor davranısınız.

Yorumu oyla      1      2  
Zafer 2 Şubat 2024 Cuma 20:58

Madem ki 23 Aralık 2023 te sözleşme bitiyor.Yikacagim diyorsun.Yenisini yapmadan yıkar isen ülkenin 81 vilayetine giden otobüsler yolcularını 1980 öncesi olduğu gibi konak tan Basmaneden mi alacak.

Yorumu oyla      1      1  
Kaleli 2 Şubat 2024 Cuma 18:33

Sadede otogar değil hiç bir yer guzel değil eski yıkık dökük, Tunç Soyer Seferihisar da bsy yapmadi ,burda da aynı, belediye anca yol kazısı yapıyor her yıl

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın iki haftanın zirvesine çıktı
Gram altın 1.997 lira seviyelerinde. Çeyrek altın 3.272 lira, Cumhuriyet ...
Küresel piyasalar negatif seyrediyor
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini sabit ...
SPK, 2 şirketin halka arzını onayladı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri ...
 
Fed yılın ilk faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek ...
Bakan Şimşek: Verginin tabanını genişleteceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO toplantısında yaptığı konuşmada, ...
İzmir’de ekmeğe zam!
İzmir’de 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira oldu. Karar İZTO'dan geçti.
 
Türkiye, iki yılda 1 milyar dolarlık kahve içti
Türkiye'nin kahve ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 14,5 yükseldi.
Bakan Şimşek'ten 'yapısal reform' mesajı
Ekonomi programının 3 ana hedefini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ...
Hisseler çakıldı... Ünlü giyim firmasının CEO'su istifa etti
İsveçli giyim perakendecisi H&M satışlarını ve kârlılığını artırmakta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva