HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Eylül 2022 Pazar - 07:49

İzmirli depremzedelerden Cumhurbaşkanına 'sosyal konut' çağrısı!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek sosyal konut projesindeki avantajlı şartların kendileri için uygulanması çağrısında bulundu.

İzmirli depremzedelerden Cumhurbaşkanına  sosyal konut  çağrısı!

EGEDESONSÖZ -  İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta duyurulan sosyal konut projesi ile ilgili yazılı açıklama yayımladı. 

İki yılını doldurmak üzere olan depremin üstünden neredeyse iki yıl geçmesine rağmen kamu kurumlarından beklediği kredi faizleri konusunda herhangi bir iyileştirmenin söz konusu olmadığını belirten Özkan  konut edindirme projesindeki avantajlı şartların kendileri için sunulmamış olmasının depremzedeleri üzdüğünü açıkladı. Açıklanan faiz oran ve ödeme koşullarının İzmir depremzedelerine de uygulanmasını beklediklerini kaydeden Özkan sosyal konut edindirme projesindeki 240 ay vadeli kredi olanaklarının depremzedelere de sağlanmasını ve ödemelerin evlerin inşaatı bitene kadar ertlenmesini talep etti. 

Özkan açıklaması şu şekilde:

Ege Denizi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen ve özellikle İzmir’in Bayraklı ilçesini etkileyen vahim depremin üzerinden 23 ay geçti. Yaşamını yitiren 117 komşumuzun acısını hala yüreklerimizden silememişken, yuvalarını terk etmek zorunda kalan binlerce depremzedemizin de yaraları da tam olarak sarılamadı.

Deprem sonrası ortaya çıkan ortak sorunları çözmek, vatandaşlarımızın en temel hakkı olan “barınma hakkı” ile ilgili çözümler üretmek ve deprem bölgesindeki ihtiyaçlara çözüm bulmak amacıyla kurmuş olduğumuz İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) olarak derdimizi daha net anlatmak adına aşağıdaki açıklamayı tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) kar amacı gütmeyen sosyal bir dernek olup kentsel dönüşüm rantı peşinde koşan kişi ve kurumlarla karıştırılmamalıdır.

Depremin bir doğal afet olduğunu ve sosyal devlet bilincinin doğal afet mağduru vatandaşlara yardım etme yükümlülüğünün olduğunu hatırlatmak isteriz. Fakat ne yazık ki yuvalarını terk etmek zorunda kalan, binaları yıkılan deprem mağdurları aylardır boş halde duran arsalarının vahametini merakla ve büyük bir çaresizlikle beklemektedir. Neredeyse iki yılı doldurmak üzere olan depremin ardından barınma hakkını elde edememiş binlerce depremzedemiz kamu kurumlarından beklediği kredi faizleri konusunda herhangi bir iyileştirme söz konusu olmamıştır.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut edindirme projesindeki avantajlı şartların biz depremzedelere sunulmamış olması da bizi derinden üzmüştür. Bize sunulan 12 ve 10 yıllık vadelerle olmak üzere, %1.04 oranı ile kullanabileceğimiz banka kredisi sosyoekonomik olarak çöküntüye uğramış bölge halkının beklentilerine bir nebze olsun rahatlama getirmiş olsa da açıklanan faiz oran ve ödeme koşullarının İzmir depremzedelerine de uygulanmasını beklerdik.

Tekrar belirtmek isteriz ki konutlarımızın yeniden inşa edileceği arsalar boş beklemektedir ve inşaata hazır vaziyettelerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından talebimiz, 13 Eylül 2022 tarihinde açıklanan sosyal konut edindirme projesindeki 240 ay vadeli kredi olanaklarının biz depremzedelere de sağlanması ve ödemelerin evlerimizin inşaatı bitene kadar ertelenmesidir. 

 
İzmir'de kanlı kavga: Husumetlisini öldürdü!
 
Mahkeme kararını verdi… Turizm cennetinde SİT değişikliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de emlakçılardan 'sosyal medya' uyarısı!
İzmir'de, son günlerde konut satış ve kiralamalarında yaşanan dolandırıcılık ...
İzmir’de TOKİ izdihamı… 13 ayrı ilçe nüfusundan fazla başvuru!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut ...
Erdoğan imzaladı... Sakin Şehir'de üç noktaya 'hususi' statü!
Geçtiğimiz günlerde SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Seferihisar’ın ...
 
TÜİK açıkladı... İzmir'de konut satışları düştü!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2021 yılı Ağustos ayında ...
Ağustos ayında konut satışları arttı!
Türkiye genelinde ağustosta 123 bin 491 konut satışı gerçekleştirildi. ...
Sosyal konuta başvuru 705 bini geçti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ'nin Sosyal Konut ...
 
Konutta Ağustos raporu: İzmir'de artış!
BETAM verilerine göre, satılık konut arzının geçen aya kıyasla ülke genelinde ...
İzmir için TOKİ başvuru rehberi… Merkezdeki binalar nereye yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı 250 bin konutluk büyük projenin İzmir ...
TOKİ Başkanı Ömer Bulut: Taksitler memur maaşına endeksli olacak
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesinde 240 ay vadeli taksitlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva