HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2021 Cuma - 11:35

İzmir Sanal Kitap Günleri yazarlarla okurları buluşturacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kültürel devamlılık ilkesi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ilk kez İzmir Sanal Kitap Günleri düzenliyor. Uluslararası etkinlik 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında binlerce çeşit kitabı, bir çok yayınevini ve yazarı “bir tıkla” okurla buluşturacak. Başkan Soyer, herkesi etkinliğe davet ederek “Özlemi duyulan kitap fuarı günleri geri geliyor” dedi.

İzmir Sanal Kitap Günleri yazarlarla okurları buluşturacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi edebiyat, sanat ve felsefe üretimini okura ulaştırmak için kültür-sanat etkinliklerine bir yenisini ekliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kültürel devamlılık ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı işbirliği, Yayıncılar Kooperatifi ve İstanbul Kitapçısı desteğiyle ilk kez İzmir Sanal Kitap Günleri’ni düzenliyor. Kitapseverleri sanal ortamda buluşturacak etkinlik 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yazarlar ile okurlar www.izmirsanalkitapgunleri.com adresinde buluşacak.   

Başkan Soyer’den İzmir Sanal Kitap Günleri’ne davet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi ortamında herkes evlerine kapanmışken hiç ihmal etmedikleri konulardan birinin de kültür olduğunu söyledi. Başkan Soyer şöyle devam etti: “Çünkü kültürel devamlılık bizim için çok önemliydi. Fiziksel fuarlarımızı teker teker sanal ortama taşırken neden sanal ortamda da kitap günleri yapmayalım, dedik ve işe giriştik. İzmir Sanal Kitap Günleri’nde yurt içi ve yurt dışından birçok yazar, sanatçı, akademisyen ile okurlarını buluşturacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Özlemi duyulan kitap fuarı günleri geri geliyor. Herkesi İzmir Sanal Kitap Günleri’ne davet ediyorum. ”

İmzalı kitapları okurlarla buluşacak
İstanbul Kitapçısı, dijital platform destekçisi olarak İzmir Sanal Kitap Günleri boyunca birçok yayın evinin kitaplarını özel indirimlerle okurlara sunacak. Etkinlik kapsamında imzalı kitaplar da okurlarla buluşacak.
Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Barış İnce, Barış Muslu, Barış Terkoğlu, Canan Tan, Emre Kongar, Ercan Kesal, Hakan Bıçakçı, Hilmi Yavuz, Mine Söğüt, Murathan Mungan, Nermin Bezmen, Sema Kaygusuz, Sinan Meydan, Şükrü Erbaş, Tuna Kiremitçi gibi birçok yazar, kitaplarını okurları için imzalayacak.
Yurtdışından ve yurtiçinden birçok yazar, sanatçı ve akademisyenin konuk edileceği üç günlük kitap festivalinde okurlar, yeni bir kitap festivali deneyimi yaşayacak.

Jeremy Corbyn ilk kez Türkiye’de
Ziyaretçiler İzmir Sanal Kitap Günleri’nde üç gün boyunca online söyleşilere canlı olarak katılabilecek. Marksist sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Sloven Slavoj Zizek, “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” söyleşisinde Türkiye’den akademisyenler Kurtul Gülenç ve Özgür Emrah Gürel birlikte yer alacak. Sloven filozof Alenka Zupancic ise “Kadın Sorununa Felsefeyle Bakmak söyleşisine ise  Zeynep Talay Turner ve Çiğdem Yazıcı eşlik edecek. İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn ilk kez Türkiye’de düzenlenen bir etkinliğe konuk olacak. Corbyn, Hayri Kozanoğlu ve Çiğdem Anad’la “Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik” söyleşisinde dünya siyasetini yorumlayacak.  

Beklenen edebiyat ve şiir buluşmaları
Yeni kitapları okurları ile birlikte keşfetmek, hayatın temel sorunlarını edebiyatın ve şiirin ışığında tartışmak üzere yazarlar izleyicilerin evine konuk olacak. Söyleşilerde Ataol Behramoğlu, Aylin Balboğa,  Ayşe Kulin, Birhan Keskin, Ece Temelkuran, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Nermin Bezmen, Orhan Pamuk, Sema Kaygusuz, Şükrü Erbaş, Zülfü Livaneli gibi bir çok isim yer alacak.

İzmirTube üzerinden de yayınlanacak söyleşi başlıklarından bazıları şöyle: Çocuk Saati, Edebiyatın İzinde İzmir: Dünden Bugüne, Kolektif Üretim Ekonomisi, Çağdaş Yaşamın İzinde Edebiyat ve İzmir, Şiir İçi Şarkılar, Unutkan Aşk, Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik, Edebiyat Buluşmaları, Hakikatin Peşinde Medya, Kadın Sorununa Felsefeyle Bakmak, Şairler Söyleşiyor, Kadınlar Vardır, Ülkede Gündem, Mezun Cinayetleri, Doğru Yerden Öğrenelim, Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak.

 
Güzelbahçe, semt polikliniğinin açılmasını istiyor
 
Altay final aşkıyla sahada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe, semt polikliniğinin açılmasını istiyor
Güzelbahçe Belediyesi Meclisi ikinci birleşiminde Urla Devlet Hastane ...
Törenle açılmıştı... Tatlı Mustafa Sokağı'na veto!
İzmir'in Konak ilçesinde , Belediye Meclisi tarafından alınan karar sonrası ...
Başkan Sandal'ın gündemi 'kentsel dönüşüm'
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Fuat Edip Baksı, Cengizhan ve ...
 
Büyükşehir'den terminal için 'giriş-çıkış ücreti' müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir'e ait ilçe terminallerine ...
Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için 'borçlanma' talebi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mayıs ayı olağan Meclis ...
Bornova’da AÇEV ile 'Baba Buluşmaları'
Kuruluşundan bu yana çocuk gelişimi konusunda babalara da eğitimler vererek ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bunu hiçbir kent yapmadı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bunu hiçbir kent yapmadı!
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm hamlesi: İmar Çözüm Ofisleri yola çıkıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçede kentsel dönüşüm sürecinin ...
Başkan Arda'dan 2020 yılı hesap raporu: Belediyede gidişat iyi değil!
Mayıs ayı ikinci oturumunda, Gaziemir Belediyesi'nin 2020 yılı kesin hesap ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva