HABERLER>SPOR
9 Ekim 2021 Cumartesi - 22:04

İzmir, kick boks turnuvasına ev sahipliği yaptı

İzmir, uluslararası açıdan önemli bir kick boks turnuvasına ev sahipliği yaptı. Fighting Fit Club’ın (FFC) Güzelbahçe’deki spor kompleksinde organize edilen FFC Superfights Series Kick Boks Turnuvası’nda kulübün 9 yerli sporcusu; Hollanda, Sırbistan, Karadağ ve Ukrayna’dan 9 yabancı kick boksçu ile dövüştü. Organizasyonda 4 kadın, 14 erkek sporcu yer aldı.

İzmir, kick boks turnuvasına ev sahipliği yaptı

FFC Superfights Kick Boks Turnuvası’nda sporcular 53, 65, 67, 69, 75 ve 90 kilo kategorilerinde ringe çıktı. Türk sporcular Soner Şen, Zafer Şayık, Selçuk Avşar, Enes Koz, Mevlana Altuntaş, Barış Karaman, Serdar Yiğit Eroğlu ve Nagihan Kalyoncu yabancı rakiplerini yenerken, Ezgi Namal, Sırp rakibi Jana Rajkovic’e mağlup oldu.

BIG MIKE TURK SPORCULARIN BAŞINDA
Badr Hari, Gökhan Saki gibi dünyaca ünlü kick boksçuların antrenörlüğünü yapan, “Big Mike” lakaplı Hollandalı Kick Boks Antrenörü Mike Passenier de organizasyonda Türk sporculara önderlik etti. Usta antrenör, sporcuları tek tek tebrik etti.

SELÇUK AVŞAR: HEDEFİMİZ HER ZAMAN FİNAL
Ukraynalı Yaroslav Popyuk’u yenen Türkiye Şampiyonu A Milli Sporcu Selçuk Avşar, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir maç yapamadıklarını söyleyerek, “Bu organizasyon maç eksiğimiz olduğu için hazırlık maçı niteliğinde. Gelen rakipler de fena değil. Aralarında dünya şampiyonu olan rakipler de var. Güzel bir maç tecrübesi oldu bizim için. Hedefimiz her zaman finali görmek, dünya şampiyonu olmak amatör ve profesyonelde” dedi.

Dövüş sporunun hobi olarak yapılabileceğini kaydeden Selçuk Avşar, “Stresinizi atmaya yardımcı olur. Psikolojik olarak çok fazla faydası var. Kick boks kavga, dövüş olarak düşünülmemeli. İnsanı sakinleştiren, agresiflikten uzak tutan bir spor” diye konuştu.

NAGİHAN KALYONCU: ÜLKEMİZ İÇİN SAVAŞIYORUZ
Karşılaştığı Karadağlı Aleksandra Ivanovic’i mağlup eden Dünya Şampiyonu Milli Kick Boksçu Nagihan Kalyoncu, dünya şampiyonasına odaklandığını ifade ederek, “Yurtdışında bayrağımızı temsil etmek için savaşıyoruz. Savaşımız daha bitmedi. Dört gün sonra dünya şampiyonası var, oraya da hazırlığım var aynı zamanda. Dünyada Türkiye’yi temsil edeceğim. Güzel bir seri olacak, inşallah başarılı bir şekilde döneceğiz. Bize destek veren herkese, aileme ve sevdiklerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ALİBEYOĞLU: MAÇ TECRÜBESİ ÖNEMLİ
Fighting Fit Club Kurucusu Cevat Alibeyoğlu, Hollanda doğumlu olduğunu ve 7 yıl önce Türkiye’ye geldiğini belirterek, “İlk etapta İstanbul’da daha sonra İzmir’de salonlar açtık. Türkiye’deki düzende kick boks organizatörlerinin gençleri sömürdüğünü ve ceplerini doldurduğunu gördük. Biz de ‘Bu şekilde olmaz. Kendimiz bir organizasyon yapalım, hakkı neyse, doğru olanı neyse yapalım görsünler ve daha iyilerini yapmaya çalışsınlar biz de destek verelim’ dedik. Bu şekilde yola çıktık” şeklinde konuştu.

FFC olarak hedeflerinin Türkiye’deki yetenekleri keşfetmek olduğunu dile getiren Cevat Alibeyoğlu, “Sporcuların yol paralarını, konaklama masraflarını biz karşılaştık. Kamplar yaptık. Türkiye’deki bütün güzel sporcuları kendi bünyemize sokmaya çalıştık. Düzgün ve ahlaklı sporcularımız var. Bunların profesyonel kariyerlerinde ilerlemeleri için maç ihtiyaçları var. Kendi salonumuzda 2 ayda bir organizasyonlar yapıp, tecrübe kazanmalarını ve yurtdışı organizasyonlarda kariyerlerini ilerletmelerini istiyoruz” dedi. (DHA)

 
Aşıyı satan Moderna'ya suçlama
 
Manisa'da 23 bin tane kaçak cinsel ürün yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf evinde vurgun yedi!
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta Karşıyaka, ligin 6'ncı haftasında konuk ...
Göztepe özel maçta Altınordu'yu geçti
Süper Lig'de bu yıl beklentinin çok uzağında kalarak üst üste 4 yenilgiyle ...
Kaf-Kaf seriye bağlamak istiyor
ING Basketbol Süper Ligi'nde sezonun ilk 2 maçını kazanan Pınar Karşıyaka, ...
 
Altay tribünlerinde yas günü
Altay tribünlerinin simge ismi Mehmet Ali Çıracı (93) hayatını kaybetti.
Bucaspor'da Doğantez'e istifa çağrısı
Bir grup Bucaspor 1928 taarftarı, tesislere 'Doğantez istifa" pankartı ...
Altay'ın unutulmaz millileri
Türkiye, futbolda A Milli Takım'ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ...
 
2022 Dünya Kupası G Grubu puan durumu
2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Türkiye Norveç maçı sona erdi. ...
A Milli Takım, Norveç ile berabere kaldı
22 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında A Milli Futbol Takımı, ...
Milli güreşçi Burhan Akbudak dünya ikincisi
Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva