HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2021 Cuma - 13:17

İzmir’in su altı kültür mirası turizme kazandırılacak

"İzmir Su Altı Kültür Mirasının Tespiti ve Turizme Kazandırılması Çalışmaları Projesi" nin protokolü, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından imzalandı.

İzmir’in su altı kültür mirası turizme kazandırılacak

İzmir Kalkınma Ajansı ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından hayata geçirilen ‘İzmir Su Altı Kültür Mirasının Tespiti ve Turizme Kazandırılması Çalışmaları Projesi’nin protokolü, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından imzalandı.

DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsüne ait Piri Reis Araştırma Gemisi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Köşger, tarihî bir ana tanıklık ettiklerini söyledi.

Piri Reis Gemisi’nin, Türk denizcilik tarihinde önemli işlevler gördüğünü belirten Vali Köşger, “İzmir, Akdeniz’in tarih boyunca en önemli liman şehirlerinden birisi olmuştur. Dolayısıyla denizaltı mirası itibarıyla belki de dünyadaki en zengin bölgelerden birisinde bulunuyoruz. İzmir ekonomisi adına yapılacak çok şey olduğunu söyleyegeldik. Turizm alanında da yapılacak çok şey var. Turizmin çeşitlendirilmesi anlamında yapılacak işlerden birisi de su altı turizmi kapsamında, su altındaki kültür hazinelerinin ortaya çıkarılması ve turizmin hizmetine verilmesidir” dedi.“PİRİ REİS GEMİSİ YİNE TARİHÎ BİR İŞLEV ÜSTLENİYOR”
Türkiye’nin denizdeki haklarını koruma anlamında Piri Reis Gemisi’nin tarihî işlevi olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Bugün de yine Türk turizminin, Türk ekonomisinin geliştirilmesine ve zenginleştirmesine katkı anlamında, Piri Reis’in bu işlevi devam ediyor. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere, bu araştırmanın başında bulunan tüm ekibe, kaptanından miçosuna kadar bütün ekibe teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah güzel hazineler, tarihî bulgular ve batıklar ortaya çıkarılarak Türk turizminin ve Türk milletinin hizmetine sunulur. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise, valilik ile DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünün önemli destekleriyle, Piri Reis Gemisi’nin yeni bir göreve hazır olduğunu kaydederek, “İzmir özelinde su altı batığını araştırma, envanterini oluşturma ve süreç içerisinde de deniz tarihi müzesi oluşturma noktasında ilk adımı atmak üzere bir protokolün imza töreninde bir aradayız. İnşallah hayırlar getirsin. Çünkü İzmir, denizcilik tarihi adına çok önemli bir konuma sahip. Projemiz, ‘mavi miras’ kapsamı altında yine üniversitemizin, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığının direkt desteği ve bakanlar kurulu kararı ile yaptığı çalışmalarla şekillendi. Bu noktaya kadar geldi. İnşallah bu protokolle de bu noktadan sonra İzmir iline özel yeni gelişmelerle, hem kamuoyunun hem insanlığın hem bilim dünyasının karşına çıkmış olacağız. Bir kez daha hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Protokol imza töreninin ardından, Vali Yavuz Selim Köşger ve Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, gemide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 
Yoğun bakımlarda yaş 30'lara indi!
 
Karantina ihlali, kazada ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ baskını: Eski emniyet müdürü de gözaltında!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 29 zanlı gözaltına alındı.
Elleri bantla bağlanıp kendi evinde bıçaklanarak öldürüldü!
Kocaeli'de 85 yaşındaki Halil İbrahim Topal, tek başına yaşadığı evinde ...
İzmir'de Suriye uyruklu iki kişiye PKK gözaltısı!
İzmir'in Menderes ilçesinde terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'ye yönelik operasyonda ...
 
Göztepe, Cim-Bom'dan rövanşı alacak
Süper Lig'de üst üste Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor galibiyetleriyle ...
Kızını damdan sarkıtan baba tutuklandı
Adana'da kendisine büyü yapıldığını öne sürüp tek katlı evinin damından ...
'Montrö Bildirisi'ne ilişkin 7 şüpheli ifadeye çağrıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin ...
 
3 yaşındaki oğlunu parka götürmüştü: Nehre attı!
Şırnak'ın Cizre ilçesinde babası tarafından nehre atıldığı iddia edilen ...
Türk kargo gemisi karaya oturdu
Marmaraereğlisi'nden İzmir'in Aliağa ilçesine gitmekte olan 70 metre uzunluğundaki ...
İzmir'de 'dinamik denetimler' devam ediyor
İçişleri Bakanlığının "Kısmi Kapanma" konulu genelgesi doğrultusunda uygulanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva