HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2017 Pazar - 09:53

İzmir'in rüya projesinde 2. Etap için ihale zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent kıyılarının cazibesini artırmak amacıyla başlattığı "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi"nde sıra Bostanlı'daki 2. Etap çalışmalarına geldi. Projenin yapım ihalesi 17 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

İzmir in rüya projesinde 2. Etap için ihale zamanı

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arası ile Bostanlı Deresi ve Bayraklı 1. Etap çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı 2. Etap Projesi için de ihaleye çıkıyor.  Uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 17 Temmuz 2017’de yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhalenin sonuçlandırılmasının ardından  yapım çalışmalarına hemen başlanacak ve proje 450 günde tamamlanacak.

OPERA BİNASI'NA BAĞLANACAK
Bostanlı 1.Etap Uygulama Alanı ile Mavişehir arasında kalan alanı kapsayan proje ilk etapta başlatılan yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşım hattı tamamlanarak, yeni yapılacak Mavişehir Opera Binası meydanına bağlanması, Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması ve yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAYKAY PARKI
Bostanlı Sahili çevre düzenleme çalışmalarının 2. etabı kapsamında bölgenin cazibesini artıracak, her yaş grubundan kentliyi bir araya getirecek yenilikçi uygulamalar da yer alacak. Tekerlekli spor aletleri kullanıcılarının (kaykay, BMX, scooter, paten vs.) becerilerini geliştirebilecekleri, güvenle kullanabilecekleri, 4.250 m² alana sahip bir beton kaykay parkı yapılacak. Projesi güncel yaklaşımlara ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan proje kaykay sporcularıyla iletişim ve ortak çalışma sonucu oluşturuldu. Türkiye’deki en büyük beton kaykay parkı niteliğini de taşıyacak alan, bu sayede uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek.

BOSTANLI DENİZ VE GÖSTERİ MEYDANI
Mevcut Bostanlı pazaryeri karşısında bulunan alanda 20 bin m² düzenleme alanına ve 315 m. sahil bandı uzunluğuna sahip bir "Deniz ve Gösteri Meydanı" oluşturulacak. Kentlilerin Bostanlı Gün Batımı Terası'nda olduğu gibi deniz ile daha doğrudan ilişki kurabilmeleri için tasarlanan proje kapsamında üst noktası taşıt yolundan 3.5m yüksekte olacak şekilde yapay bir yeşil tepe tasarlandı. Alanda konser ve benzeri gösteriler düzenlenebilecek uygulamalara da yer verilecek. Büyük, doğal kayalar kullanılarak oluşturulacak tahkimat alanı ile yürüyüş yolu arasında kalan sahil şeridi çeşitli büyüklükteki çakıl taşlarıyla kaplanarak kullanıcı için doğal bir sahil deneyimi yaratılacak. Ahşap platformlar ve sazlık havuzlar kent içinde doğal bir doku yaratılmasını sağlayacak. Kuru havuzu da üzerinde barındıran "Gösteri Meydanı" ve açık hava sinema gösterim alanlarını, birbirinden ayıran bir da üst örtü kurgulandı.

YENİ BİR DÜNYA
Kıyı boyunca devam eden yürüyüş yolu düzenlenerek balıkçı barınağı ve gelecekteki opera meydanına bağlanacak. Bütün bu kıyı boyunca kauçuk koşu yolu yapılacak. Bisiklet yolu tamamen araç yoluna paralel olacak şekilde araç yolu tarafına alınarak yenilenecek. Böylece bisiklet trafiği ile rekreasyon alanının çakışması engellenerek kıyı kullanımı daha güvenli hale getirilecek. Ayrıca çocuklar için kullanışlı olması için büyük bir ring şeklinde ikincil bir bisiklet yolu yapılacak. Yasemin Kafe etrafı tekrar düzenlenecek ve oturma alanı genişleyecek. Pazaryeri karşısındaki otoparkın kapasitesi arttırılarak “yeşil otopark” olarak çevreci bir yaklaşımla yeniden yapılacak. Çocukların eğlenip serinleyeceği yeşil bir fıskiyeli meydan yapılacak. Yeşil bir amfi ve seyir terası yapılarak körfeze değişik açılardan seyir imkanı sağlanacak. Alanda konforu artırmak adına çelik-ahşap ve germe membran gölgelikler, ahşap yaya yolları yapılacak. Alan genelinde, yeni prekast oturma birimleri ve kent donatıları, bisiklet ve “Bisim” parkları, modern heykeller, odak alanlarında wi-fi erişimi olacak. Kullanımına başlanan mobil büfe ve otomatik şehir tuvaletleri alana yayılacak. Kıyı boyunca taş tahkimat yenilenecek. Bütün yeşil alanlar düzenlenecek ve ağaçlandırılacak. Gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, sakin dinlenme alanları ile yağmur suyunun toplanıp değerlendirileceği sulak bitkilendirme alanları oluşturucak...

 
Bornova'da küçüklerden kent sorunlarına çözüm önerileri!
 
'Doğal Yaşam' ailesi büyüyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Temmuz 2017 Pazartesi 09:15

Çiğli sahillerine neden bu çalışma yapılmıyor? Madem yapılaşma yasak o zaman inciraltı gibi sosyal donatılı bölge olsun. Çiğli'nin ve İzmirin kuzeyinin buna ihtiyacı var. Şehir mavişehirdemi bitiyor?

Yorumu oyla      11      5  
Ertan 2 Temmuz 2017 Pazar 12:11

bitmesini heyecanla bekliyoruz

Yorumu oyla      12      6  
ksk 2 Temmuz 2017 Pazar 11:23

insanları denizle buluşturalım diyorsunuz.evlerle deniz arasına 3,5 metre yükseklikte yapay yükselti yapıyorsunuz.Bu pojeyi çizenin ya ufku yok yada oradaki av sahiplerine garazı var..

Yorumu oyla      14      8  
Bülent 2 Temmuz 2017 Pazar 11:12

Başka yere yatırım yapmayın hep bostanlı karşıyaka Üçkuyular İzmir''de başka yer kalmadı dimi

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da küçüklerden kent sorunlarına çözüm önerileri!
Bornova Belediyesi’nde “Ortak Akıl” ilkesi çerçevesinde tüm kesimlerin ...
Karşıyaka'da temizlik harekatı
Yaz aylarının başlaması ile birlikte hijyen çalışmalarını artıran Karşıyaka ...
Bergama'da Yeşim Salkım rüzgarı
İzmir'in Bergama ilçesinde ilk kez düzenlenen Domates Festivali'nde gündüz ...
 
17. gün: Başkan İnce ve Uyar da yürüyüşte!
Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ hız kesmeden devam ediyor. Yürüyüşün ...
Bornova'da özel çocuklardan 'en doğal' iyilik
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Mevlana Toplum Bilim ...
Buca'da neşeli yaz: Minikler çadır tiyatrosunda buluşuyor
Buca sokaklarında 3 yıldır gezen Çadır Tiyatrosu sanatı çocukların ayağına ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Londra mesaisi: İzmir'i dünyaya anlattı
Londra’da Dünya Bankası ve The Economist tarafından düzenlenen Bağımsız ...
Jimnastik Şöleni: Karşıyaka'da 10 ülke buluştu
Karşıyaka Belediyesi ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü işbirliğiyle bu yıl ...
Başkan Özçınar'dan Başbakan'a davet
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, oğlu Hasan'ın 9 Temmuz'da gerçekleşecek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva