HABERLER>SAĞLIK
27 Aralık 2015 Pazar - 11:26

İzmir'in kuzeyinde sağlığın yeni adresi: Ata Sanayi!

İzmir’in kuzey aksında yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti alışkanlıklarını baştan değiştirecek Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı. Karşıyaka Devlet Hastanesi ve Çiğli Devlet Hastanesi bu binaya taşınacak. İzmir’in kuzey aksında yaşayan vatandaşların artık sağlık için yeni adresi Ata Sanayi bölgesi olacak. Bu karar sonrası en büyük kaygı ulaşımda yaşanırken, bölge halkının 40 yıllık alışkanlığı tarihe karışacak. Yer değiştirmenin 2016 Ocak ayı sonunda yaşanması bekleniyor.

İzmir in kuzeyinde sağlığın yeni adresi: Ata Sanayi!

İzmir'in 30 yataklı Çiğli ve 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastaneleri, yeni yılın ilk ayında, Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde yapımı tamamlandıktan sonra geçen ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak. Konuyla ilgili taşınacak iki hastane önünde bilgilendirme çalışmaları yapıldığını dile getiren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için her iki hastanenin bulunduğu bölgeden yeni hastanemize ring seferleri düzenlenmesi amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Modern ve dijital bir yapı olan yeni hastanemizde, hasta ve yakınları kendilerini evlerinde hissedecek" dedi. Doç. Dr. Erbaycu Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yerine modern bir hastane yapılacağını, Çiğli Devlet Hastanesi'nin de farklı bir sağlık merkezi olarak kullanılacağını söyledi.
 
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri'nin taşınma süreçleriyle ilgili bilgiler verdi. Her iki hastanenin de istenilen koşullarda hizmet veremediğini, bu nedenle yapımı tamamlandıktan sonra Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde geçen Ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını dile getirdi. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (EAH), İzmir sağlığının gözbebeği olacak nitelikler taşıdığını belirten Doç. Dr. Erbaycu, "Yeni hastanenin nitelikli yatakları, özellikli prematüre, yenidoğan, koroner yoğun bakım üniteleri ile bölgedeki diğer hastanelerin yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. Hastanemiz; Doğum Kliniği'nde yer alan tek kişilik SDL (sancı, doğum, loğusa) odaları, 3'üncü Seviye Acil Servis Hizmetleri, kendine ait yoğun bakımı ve ameliyathanesi olan Yanık Merkezi, üst düzey görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ile yeni nesil kaliteli sağlık hizmetinin önünü açıyor. Tüm kalite standartlarını karşılaması beklenen hastanemizde 17 blok asansör, 6 yürüyen merdiven, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ile helipet alanı yer alıyor. Ayrıca kağıt kullanımının olmadığı Dijital Hastane olarak hizmet veren Çiğli EAH'de tüm bilgi işlem altyapı ve donanımları da bu hedefe yönelik yapılandırıldı" diye konuştu.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_26/97a91b58e4004b33a68e7684d2853b3a.jpg
"VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK"
Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren ve şu anda fiziki koşulları yetersiz olan 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine 200 yataklı modern bir hastane yapılacağını kaydeden Doç. Dr. Erbaycu şunları söyledi; "Vatandaşlarımız sorun yaşayacağını düşünebilir ancak emin olsunlar ki onları mağdur etmemek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Her iki hastanenin bulunduğu bölgeden yeni hastanemize ring seferleri düzenlenmesi amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Çiğli Devlet Hastanesi farklı bir konseptte hizmet vermeye devam edecek onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Ancak hastanenin tüm hizmetleri yeni hastanemizde verilecek. Ocak ayının sonlarına doğru, bir hafta sonu hastalarımızı da mağdur etmeyecek şekilde taşıma işlemini tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca mağduriyetin yaşanmaması için her iki hastanemizde de bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz, ev ziyaretlerinde ailelere durumu anlatıyoruz."
 
ÇİĞLİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NİN ÖZELLİKLERİ
405 yatak kapasiteli servisler (19 suit oda, 143 tek yataklı oda, 111 çift kişilik oda, 10 SDL odası, 7 yanık ünitesi hasta yatağı, 4 mahkum hasta yatağı olmak üzere toplam 405 hasta yatağı ile hizmet verecek olan hastanemizin tüm odalarında wc, banyo, tv, buzdolabı, hasta refakatçi koltuğu bulunmakta olup tamamı nitelikli hasta odasıdır.)
 
52 acil müdahale ve muayene yatağı bulunan Acil Servis (16 yetişkin gözlem, 4 pediatrik gözlem, 8 monitörlü gözlem, muayene odaları, travma odası, resusitasyon odası, müdahale odası, izole odası, tomografi ve dijital röntgen odaları, USG ile EKG gibi tetkik odalarını bünyesinde bulunduran bir acil servis yapılanması mevcuttur.),
 
112 yoğun bakım yatağı (12 yoğun bakım ünitesi bulunan hastanemizde 20'si prematüre ve yenidoğan yoğun bakım olmak üzere koroner, KVC, transplantasyon, yanık ve genel yoğun bakım ünitelerini bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda yoğun bakım ünitelerinde 9 adet de izole oda bulunmaktadır.)
 
112 poliklinik odası, (FTR, Enfeksiyon Hastalıkları, Psikiyatri, Pediatri, Aile Hekimliği, Nefroloji, Ortopedi, Onkoloji, Genel Cerrahi, Hematoloji, Çocuk Cerrahisi, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Cildiye, KBB, Göz Hastalıkları, Beyin Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahi, Plastik Cerrahi, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Üroloji, Dahiliye, Endoskopi poliklinikleri planlanmıştır.),
 
18 ameliyathane (9 genel ameliyat, 1 septik, 1 transplantasyon, 1 KVC, 2 ortopedi, 2 yanık, 2 kadın doğum ameliyat odaları ve 22 pre-post medikasyon yatağı bulunmaktadır.)
 
2 Anjiyo ünitesi,
 
KVC (Kalp Damar Cerrahisi ) merkezi,
 
FTR (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ) Merkezi,
 
Endoskopi ünitesi,
 
ERCP (Endoskopik retrograt kolanjiopankretografi) uygulama odası
 
17 cihaz kapasiteli hemodiyaliz ve periton diyaliz ünitesi,
 
Kemoterapi ünitesi,
 
17 yataklı Yanık tedavi merkezi (10 yatak Yoğun bakım)
 
EKO, Odiometri, Baer odası, Retina odası, görme alanı, şaşılık, lazer, kontaklens, sistoskopi, toraks tetkik gibi birçok tetkik ve müdahale odasını bünyesinde barındırmaktadır.
 
Laboratuvarlar (Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya )
 
Radyoloji Bölümü 6 Röntgen, 2 Mamografi, 3 Ultrason, 2 Doppler USG, 3 BT (Bilgisayarlı Tomografi), 1 Kemik Dansimetre, 1 MR (Manyetik Rezonans) Odasını bünyesinde bulundurmaktadır.
 
289 kişilik konferans solonu ve toplantı salonları
 
Kreş, kütüphaneler ve derslikler
 
Helipet Alanı
 
500 araçlık otopark bulunacaktır.
 
Her türlü tıbbi cihaz, donanım ve mefruşatı Genel Sekreterliğimizce tamamlanmış olan hastanemizin açılışının ardından Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Üroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji, Aile Hekimliği, Psikiyatri, K.B.B. poliklinikleri, dijital görüntüleme merkezi ve laboratuvarı ile hizmet verecektir. Günde 4 binin üzerinde poliklinik hastası ve 800 civarında acil başvurunun karşılanıp çok sayıda operasyonun da gerçekleştirilmesi öngörülüyor.(dha)
 

 
Katipzade Hacı Ahmet'in mirasçıları iş başında!
 
40 fotoğrafta Buca tarihi: 'Buca'nın halleri'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma ozkan 30 Haziran 2018 Cumartesi 01:12

Ortopedi ameliyatlarında giren özgür bey orda mı çalışıyor

Yorumu oyla      9      5  
28 Aralık 2015 Pazartesi 11:46

Orası Atasanayi değilki :) Ataşehir diye geçen bölge. Ata sanayi diye birşeymi kaldı?

Yorumu oyla      14      8  
sevda 28 Aralık 2015 Pazartesi 08:52

hastane için bazı duyumlar alıyoruz tepeciğe bağlanması noktasında yetkililere sesleniyoruz ateşle oynamayın burası çiğli karıştımı birdaha rahat etmezsiniz çiğli olarka kalsın

Yorumu oyla      14      5  
35 27 Aralık 2015 Pazar 22:51

İzban ata sanayi durağı yakın ama büyükşehir belediyesi Anadolu cd. bağlantı yolunu çok acil yapmalı yoksa ulaşımda trafik sorunu çok olacak

Yorumu oyla      18      5  
Merkez 27 Aralık 2015 Pazar 20:47

Emeği geçenlere teşekkür ederim Çiğli'mize hayırlı olsun.

Yorumu oyla      19      6  
yücel erence 27 Aralık 2015 Pazar 19:32

insanın enhayırlısı insana faydalı olandır emegi geçen herkeze teşekkürler

Yorumu oyla      20      7  
27 Aralık 2015 Pazar 13:49

İzban yakın

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van’da MERS alarmı!
Antalya'da işçi olarak çalışan ve izin dönüşü Van'daki evinde rahatsızlanan ...
Bakanlıktan ‘zika’ açıklaması: Tedavisi de yok, aşısı da!
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Tropikal Afrika, Güneydoğu ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir’de hareketli yaşam harekatı!
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, hareketli yaşamı desteklemek için Türkiye’de ...
 
Tıpçılar endişeli: 'Her önüne gelen doktor mu olacak?'
Sağlık Bakanlığı’nın “2023 Yılı Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi” ...
Şifa tıp merkezlerinin kapatılmasında flaş gelişme!
İzmir’deki Şifa Üniversitesi’ne bağlı 9 tıp merkezinin kapatılması kararına ...
Danıştay'dan bekarlara tüp bebek kararı
Danıştay, Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneğinin, tüp bebek yönetmeliğindeki, ...
 
Helal tavuk tartışması: Günde 1 milyon...
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği ...
İzmirli doktorlardan Bakan Müezzinoğlu’na açık mektup!
Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi doktorları Sağlık Bakanı ...
Uzman Prof.'tan kahve içenleri sevinderecek haber
İzmir'deki Kent Alsancak Tıp Merkezi'nde görevli nöroloji uzmanı Prof. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva