HABERLER>EKONOMİ
28 Aralık 2017 Perşembe - 16:31

İzmir'in köklü şirketi Rus milyardere satıldı!

İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları A.Ş’nin mal varlıklarının, Avrupa’nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Sodrugestvo Group S.A'ya 34 milyon dolar artı KDV bedelle satışına Altınyağ Olağanüstü Genel Kurul’undan oybirliği ile onay çıktı.

İzmir in köklü şirketi Rus milyardere satıldı!

Altınyağ Kombinaları A.Ş’nin mal varlıklarının, Sodrugestvo Group S.A'ya  satışına Altınyağ Olağanüstü Genel Kurul’undan oybirliği ile onay çıktı. Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, “Altınyağ markası satılmıyor, dökme ve Altınyağ markalı rafine yağ üretimi yaptırarak iç ve dış piyasaya satmayı hedefliyoruz” dedi.

Altınyağ ile Sodrugestvo Group S.A Kasım 2017 sonunda, Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile Altınyağ İştiraki Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamının KDV hariç 34 milyon dolar bedelle satışına ilişkin niyet mektubu imzalanmıştı.

YAĞ ÜRETİMİ DEVAM EDECEK
Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik Olağanüstü Genel Kurul’da satışa onay veren şirket hissedarlarına teşekkür ederek şunları söyledi:“Sodrugestvo Group S.A ile imzalağımız Niyet Mektubu’na onay veren hissedarlarımıza güvenlerinden dolayı teşekkür ederiz. Genel Kurulumuzdan aldığımız destek ile satış sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Bu noktada bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Yaptığımız işlem Sodrugestvo’ya varlık satışıdır, Altınyağ markası yaşamaya devam edecektir. Altınyağ markası ile hamyağ ticaretinin yanı sıra, özellikle satışını yaptığımız fabrikamızın rafine tesislerinde fason yağ üretimi yaptırmayı, dökme ve Altınyağ markalı yemeklik yağlarımızı  iç ve dış piyasaya satmayı planlıyoruz. “Ayrıca Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile önümüzdeki dönemde, iştirakimiz olan Etiler Marmaris’in de yer aldığı gıda ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirerek büyümeyi hedefliyoruz.”

20 MİLYON DOLAR YATIRIM
Artı Yatırım Holding Altınyağ’ı 2012 yılında satın almış, stratejik bir kararla farklı sektörlerin kullanacağı sanayi yağları ile küspe üretimine yoğunlaşmaya karar verilmiş ve alınan karar doğrultusunda dört yılda 20 milyon dolar yatırım yapılarak fabrika tamamen yenilenmişti. Yapılan yenilemelere ek olarak 400 ton/gün kapasiteli yeni bir yağlı tohum işleme/ham yağ ve küspe üretim tesisi oluşturulmuştu.

Altınyağ, Sodrugestvo Group S.A' nın Türkiye iştiraki ile 2015 yılında 4 milyon dolar, 2017 yılı Haziran ayında da iki yıl süreli 16 milyon dolar tutarında (bir milyon dolar artı opsiyonlu) Yağlı Tohum Fason İşleme Sözleşmesi imzalamıştı.

ALICI ESKİ BİR RUS ASKERİ
Sahipleri Rus olan Lüksemburglu Sodrugestvo Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Lutsenko, Rus ordusunun eski subaylarından. Askerlikten sonra 1994 yılında şirketi kuran 57 yaşındaki Lutsenko, 1.6 milyar dolarla aynı zamanda Rusya'nın en zenginleri arasında yer alıyor. Sodrugestvo Grup, bitkisel yağlar ve soya fasulyesi işleme ve alım satımında önemli şirketler arasında bulunuyor. Grubun Rusya, Brezilya ve Danimarka'da işleme tesisleri bulunuyor. (DHA)

 
Foça'nın simge ismi hayatını kaybetti
 
Erdoğan'ın 'Esed teröristtir' sözlerine Rusya'dan yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşten 15 dakika erken çıktığı için kovuldu! Yargıtay'dan flaş karar
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mesaisinin bitimine 15 dakika kala giriş çıkış ...
Kredi kartı sahipleri dikkat! O süre 1 ay uzatıldı!
BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini ...
'Denizlerin Vosvosu' İzmir'de suya indi
İzmirli Poseidon Mühendislik ve Gemi İnşaatı Şirketi’nin amatör balıkçılar, ...
 
İzmir’de o pazaryeri için önemli hamle: Bayraklı'ya 'Balçova' modeli!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla mahkeme kararı ...
İşçi de patron da buna başvurmak zorunda!
İş Mahkemeleri Kanununda yapılan İşçi işveren anlaşmazlıklarına dair değişiklik ...
İzmir iş dünyası 2018’den umutlu
İzmir iş dünyası temsilcileri, 2017 yılı sona ererken geride kalan yılı ...
 
Zeytinyağının patronundan ‘fiyat’ çıkışı: Millet bu yağı yiyemez!
Maliyeti 15 TL’ye gelen zeytinyağının marketlerde satış fiyatının 2 katının ...
Buca'da çevre galip, taş ocağı mağlup!
Buca Kırıklar Köyü’nde yapılması planlanan taş ocağına mahkeme “dur” dedi. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bit Pazar’sız İzmir olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Bit Pazar’sız İzmir olur mu?
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva