HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2018 Perşembe - 12:25

İzmir’in esnafı başkanlarını seçiyor… Hangi oda, ne zaman sandık başında? Kimler aday?

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 129 oda yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 7 Ocak'ta başlayacak olan seçimlerde büyük heyecan yaşanacak.

İzmir’in esnafı başkanlarını seçiyor… Hangi oda, ne zaman sandık başında? Kimler aday?

EGEDESONSÖZ-(Kulis Haber) İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 129 oda olağan genel kurula giderek yeni dönem için başkanlarını seçecek. 4 yılda bir yapılan olağan genel kurullar için pazar günü seçim startı almış olacak.

Bazı oda seçim tarihleri bu hafta sonu başlarken bazı odaların seçim tarihleri ise şubat ayına kadar devam edecek.

CELİL ANIK’IN RAKİBİ MUSTAFA PALA
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın seçimleri Pazar günü yapılacak. 53 yıllık tarihi ve 3 bine yakın üyesi olan odanın mevcut başkanı Celil Anık’ın rakibi Mustafa Pala.

YENİCE’YE KARŞI İKİ ADAY VAR
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası seçimleri de kentte hareketli geçen oda seçimlerden biri. Odanın 16 yıllık mevcut başkanı Aykut Yenice’ye karşı iki aday yarışacak. Adaylardan biri Doğan Kılıç, diğeri ise sık sık Yenice’yi eleştiren Alpay Okyay. 

Odanın seçimleri pazar günü yapılacak.

MOBİLYACILARDA ADAY BOLLUĞU
1650 üyesi bulunan İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, 11 Ocak’ta tarihinde olağan genel kurula gidiyor. ‘Zingo’ lakaplı Mevcut Başkan Hasan Özkoparan’a karşı Mustafa Kara, Atıf Yılmaz ve İbrahim Özalp olmak üzere 3 aday var. Adaylardan Mustafa Kara daha önce 11 yıl odaya başkanlık yapmış bir isim. Mobilyacılar ve marangozlar 11 Ocak Perşembe günü oda yeni başkanını seçecek.

MEVCUT BAŞKANA RAKİP VEKİL
İzmir Kantinciler Esnaf Odası’nda ise Kurucu Başkanı Hasip Sak yeniden aday. Ocak ayında içinde seçimlerin yapılacağı odada mevcut başkanının vekili olan Mustafa Özsoy’un aday olacağı belirtiliyor.

ESKİ BAŞKAN DURMUŞ YENİDEN ADAY
İzmir Fırıncılar Odası seçimlerinde ise daha önce uzun yıllar oda başkanı olan Nejdet Durmuş, yeniden adaylığını açıkladı. Durmuş, mevcut oda başkanı Fikri Sırtı’ya karşı sandıkta yarışacak. 200 üyesi bulunan odanın seçim 9 Ocak’ta yapılacak.

22 YILLIK BAŞKANA RAKİP ÇIKTI
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası’nın 22 yıllık Başkanı Hamdi Yapıcı’ya karşı bir aday isim bulunuyor. 14 Ocak’ta olağan genel kurula gidecek olan odanın yönetimine talip aday İhsan Esen bulunuyor.

ÇİÇEKÇİLERDE SÜRPRİZ BEKLENMİYOR
Olağan genel kurulda 240 üyenin oy kullanacağı İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası’nın mevcut başkanı Kazım Kış’a karşı henüz herhangi bir isim adaylığını açıklamadı. 31 Ocak günü yapılacak olağan genel kurulda tek aday mevcut başkan Kış, sürpriz bir aday beklenmiyor.

BAKKALLAR 21 OCAK’TA SANDIK BAŞINDA
İzmir’de 4200 aktif üyesi bulunan büyük odalardan biri olan İzmir Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası’nda mevcut başkan Emin Bağcı, yeniden adaylığını açıklarken şu anda Bağcı’nın yönetim kurulunda görevli arkadaşı Mustafa Güney Özdemir’in ikinci aday olması bekleniyor.

Seçimler ise 21 Ocak tarihinde yapılacak.

MİNİBÜSÇÜLERDE SANDIK REKABETİ
7 Şubat 2018 tarihinde olağan genel kurla gidecek olan İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’na iki dönemdir başkanlık yapan Taner Oğuz’a tek rakip aday eski başkan Mehmet Kayışdikici. Kayışdikici’nin yeniden aday olacağı konuşuluyor:

KAHVECİLERDE TEK ADAY KIRDIM
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdım üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturuyor. Pazar günü yapılacak olağan genel kurulda dördüncü dönem için Başkan Kırdım yeniden aday olurken rakip olarak herhangi bir isim konuşulmuyor.  

HAMAMCILARDA TEK ADAY
İzmir Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası ise 29 Ocak’ta seçime gidiyor. Odaya 20 yıldan beri başkanlık yapan Nafi Karaca’ya karşı bu seçimde de rakip çıkmadı. Rakip olmadığı için genelde sakin geçen odanın mevcut 290 üyesi bulunuyor. Oda olağan genel kurulda daha önce olduğu gibi bu dönemde Karaca’yı başkan seçmeleri bekleniyor.

 
Rektör Budak'tan Ege Ajans’a tebrik
 
Avrupalı gençler Karşıyaka’ya gelecek
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
O.T 4 Ocak 2018 Perşembe 22:02

Esnaf ve Sanatkar yıllık 318 TL. aidatı zorunlu olarak ödüyor. Yani 'ödemek istemiyorum' deme hakkı yok.Ödediği 318 TL.nın karşılığında ne alıyor diye soruyorsanız ki esnaf ve sanatkarın böyle bir soru sorduğu ne görülmüştür, ne de 318 TL.sının peşine düştüğü duyulmuştur. Kendi aracına akaryakıt koyarken sızlanan O esnaf ve sanatkar, ödediği 318 TL.ler ile lüks arabalara binen, saltanat süren sözde yöneticilerine alkış tutma gibi garabet bir davranışı sürdürmektedir hala maalesef. Yabancı sermayeli hipermarketler, Türkiyenin her mahallesinde, her sokağında konuşlanmış siyasete payanda binlerce market, esnaf sanatkarın ümmüğüne çöreklenmiş kimin umurunda? Kısacası, aidat ödeyen milyonların akıl tutulmasını fırsat bilen fırsatçılar mini saraylarında , hangi gün kuzu çevireceklerini, hangi gün ızgarada çipura yalayacaklarını, baklavayı cevizlimi , fıstıklımı yutacaklarının kavgasını veriyorlar kahkahalar eşliğinde. Sonuç olarak Esnaf ve Sanatkar kongrelerine esnafın cebindeki akrep de diyebilirsiniz, bütçesini kangren eden yapılar da diyebilirsiniz.

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet 4 Ocak 2018 Perşembe 17:54

Şöförler odası karşıyaka taksi dolmuş esnafının arkasında duramadı. Bakkal odası bakkal ve marketlerin AVM karşısında eriyip bitmesine engel olamadı.

Yorumu oyla      11      5  
efe 4 Ocak 2018 Perşembe 14:06

Kimseyi suçlamıyorumda Nerde 90larda ki izmir Esnaf odaları bi tesis bi hareket vardı şimdi göremiyorum emekli esnaf olarak

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşeron sınavı sözlü de yapılabilir
Taşeron işçilere kadro için başvurular başlarken, gözler yapılacak sınava ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar fiyatları küresel bazda ABD para biriminin değer kazanmasının ardından ...
'Kömürün başkenti'nde kriz... Karaborsaya düştü, fiyat uçtu!
Kömür işletmeciliğinin merkezi durumundaki Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ...
 
Askerin yemeği, sütü artık bu firmalardan!
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kerevitaş'ın orduya yemek sağlanması ...
Belediye düğmeye bastı... İzmir'in tarihi pazarı taşınıyor!
Konak Belediyesi tarihi İpek Yolu’nda bulunan Eşrefpaşa Pazaryeri’ni Yağhanelerde ...
Memur ve emekli zamları belli oldu!
Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda alacağı enflasyon farkı zammı ...
 
TTO’dan ekonomiye destek... Zam yok!
Torbalı Ticaret Odası (TTO) aldığı meclis kararı ile üye aidatları ve ...
Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı ve 2017 yılı enflasyon rakamlarını ...
İzmirli çiftçinin cebine 92 milyon girdi!
2017’de İzmir’in DSİ yatırımlarıyla adeta coştuğunu belirten DSİ Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva