HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Ağustos 2016 Pazartesi - 10:56

İzmir Fuarı’nda sanat şöleni tam gaz!

85.İzmir Enternasyonal Fuarı birbirinden renkli etkinliklere sahne olmaya devam ediyor.

İzmir Fuarı’nda sanat şöleni tam gaz!

İnovasyon temasıyla açılan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda konserlerden, tiyatrolara, müzikallerden heyecan dolu motosiklet gösterilerine kadar birbirinden farklı birçok özel etkinlik ziyaretçileri bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen İEF’in bu yılki Partner Ülke’si Malezya ve Onur Konu İl’i ise Manisa. Folkart ana sponsorluğunda ve Vestel’in İnovasyon ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İEF, 4 Eylül’e kadar devam edecek.

Şarkıları hep bir ağızdan söylediler
Fuar Çim Konserlerinin Pazar gecesi konuğu rock müziğinin sevilen grubu Duman oldu. Duman grubunun solisti Kaan Tangöze sevilen şarkılarını İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçileri için seslendirdi. Konsere “Neredesin Sen” ile başlayan grup dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Müzik severler “Seni Kendime Sakladım”, “Yürek” ve “Elleri Ellerime” şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Duman Grubu’nda, gitar ve vokalde Kaan Tangöze, bas gitar ve geri vokalde Ari Barokas, gitar ve geri vokalde Batuhan Mutlugil ve bateride Cengiz Baysal yer aldı.

29 Ağustos Pazartesi Kibariye ve Tepecik Filarmoni Orkestrası, 30 Ağustos Salı Fettah Can, 31 Ağustos Çarşamba Hayko Cepkin, 1 Eylül Perşembe Edip Akbayram, 2 Eylül Cuma Ajda Pekkan, 3 Eylül Cumartesi Athena ve 4 Eylül Pazar Vestel sponsorluğunda Sertap Erener konser verecek.  Ücretsiz olarak İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen çim konserleri 21.30’da başlıyor.



Tararam Büyüledi

Dünyaca ünlü müzik ve dans grubu Tararam, ritm ve dans gösterisiyle ziyaretçileri büyüledi. 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na özel olarak hazırladıkları gösterileriyle ziyaretçilerin karşısına çıkan topluluk, izleyenlere geleneksel çalgıların yanı sıra vurmalı sazlar ve müzik eşliğinde sıra dışı bir şov sundu. Folkart sponsorluğunda Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak gerçekleşen özel gösteri ilgiyle izlendi.

İsmet İnönü Sanat Merkezi doldu taştı
Sumru Yavrucuk, tek kişilik komedi oyunu “Shirley” ile fuar izleyicisiyle buluştu. “Shirley” ile İsmet İnönü Sanat Merkezi doldu taştı.  Tiyatro severlerden büyük ilgi gören oyun Folkart sponsorluğunda gerçekleştirildi. “Shirley” günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valetine’nin öyküsüdür. Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikayesi olan “Shirley”, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor.

Fuar süresince her gün farklı bir oyunun sahneleneceği İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki tüm tiyatrolara girişler ücretsiz olacak.  İsmet İnönü Sanat Merkezi programı için ücretsiz davetiyeler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren İsmet İnönü gişelerinden ve İZFAŞ binasından temin edilebilir.

Folkart sponsorluğunda devam edecek tiyatro gösterileri şöyle; 29 Ağustos Pazartesi Hadi Öldürsene Canikom, 30 Ağustos Salı Necmiq, 31 Ağustos Çarşamba Öykülerden Oyunlar, 1 Eylül Perşembe Yetersiz Bakiye, 2 Eylül Cuma Patron Çıldırdı, 3 Eylül Cumartesi Ödünç Yaşamlar, 4 Eylül Pazar Kelebekler Özgürdür.



Cazseverler Mogambo’da buluştu

Caz dolu günler devam ediyor. Folkart sponsorluğunda bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik caz severleri fuarda buluşturdu. Mogambo Caz Günleri’nin 28 Ağustos Cumartesi konuğu Müge Zeren ve Hot Chocolate Cuba oldu. Müge Zeren & Hot Chocolate Cuba, 28 Ağustos’ta hareketli şarkılarını Küba tınılarıyla harmanlayıp dinleyicilerine renkli bir akşam yaşattı.

Ünlü şovmen Ercü’nün sunumuyla gerçekleşen caz geceleri her gün, 21.30’da ‘Green Tonic’in performansıyla başlıyor.

Müzisyen kuzenler Melis Sökmen ile Cenk Sökmen 29 Ağustos’ta nefesleri kesecek bir konserle 85. İEF’te olurken; Doron Raphelli 30 Ağustos’ta caz müziğinin eşsiz ortamına katkı sağlayacak. Türkiye’nin uluslararası caz vokalisti, Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenen Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü alan Sibel Köse ile kusursuz tekniği ve ustalığıyla “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen caz gitaristi Neşet Ruacan, 31 Ağustos’ta caz severlerle buluşacak. Julia Erikssen ise 1 Eylül’de caz rüzgarı estirecek konserinde ziyaretçilere, keyifli anlar yaşatacak. Müzik tutkunlarının yakından tanıdığı dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock sanatçısı Della Miles ise 2 Eylül’de muhteşem performansıyla izleyenleri büyüleyecek. 3 Eylül akşamı Mogambo seyircisiyle buluşacak olan Şenay Lambaoğlu ise son albümü “Başka Türlü Bir Şey”deki eserlerini seslendirecek. Son yılların popüler Türkçe şarkılarını caz müziğine uyarlayan Yavuz Akyazıcı da 4 Eylül’de caz severlerle buluşacak. 

18 yaşından büyük caz severlerin katılabildiği etkinliklerin giriş ücreti 30 TL olarak belirlendi. Konserlere katılım için 0232 497 11 44 numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekmekte.

 
Konak’ın parkları emin ellerde!
 
İEF'de uluslararası katılım yüzleri güldürdü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:14

tararam izlenmesi gereken, vurmalı çalgıların dansla birleştiği değişik versiyonu bir görsel şölen..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edebiyatın asırlık çınarı hayatını kaybetti
Ünlü yazar Vedat Türkali, 97 yaşında hayatını kaybetti. Türkali, Yalova'da ...
Fuar'da Migros sahnesi: Birlik beraberlik konserleri
İzmir’in simgesi olan ve bu yıl 85’inci kez kapılarını açan ‘İzmir Enternasyonal ...
Fuar sokakları grafitiyle renkleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Mogambo'da can tınıları yükseliyor!
Geçmişte fuarın en önemli gece kulüplerinden olan Mogambo’dan caz tınıları ...
Açıkhava Tiyatrosu'nda 'fosforlu' gece!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, renkli fuar gecelerini Kültürpark Atatürk ...
İEF'de Murat Dalkılıç rüzgarı!
Fuar Çim Konserleri’nin ikinci gününde sahne alan Murat Dalkılıç unutulmaz ...
 
Dünya şairleri barış için Karşıyaka'da buluşuyor
Karşıyaka, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Türk ve yabancı şairlerin ...
İzmir Fuarı'ndan Murat Boz rüzgarı!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilk gecesi yakışıklı şarkıcı Murat Boz’un ...
Vizyonda 6 yeni film birden!
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6 film vizyona girecek.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva