HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2020 Salı - 13:08

İzmir'e ulaşımda müjdeli haber: Kritik düğüm çözüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Otogarı arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Dev projenin birinci etabını oluşturan 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üst geçit inşaatının tamamlanması için düzenlenen ihale sonuçlandı. 6 firmanın yarıştığı ihalenin bedeli 41,2 milyon TL. oldu.

İzmir e ulaşımda müjdeli haber: Kritik düğüm çözüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca ile Bornova arasında açılacak "İzmir'in en uzun karayolu tüneli" ile otogar bağlantısını sağlayacak viyadüklerin yapımını tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yüklenici firmaların 4735 Sayılı Kanun'un “Sözleşmelerin Tasfiyesi ve Devri” başlıklı geçici dördüncü maddesine dayanarak işin tasfiyesi için başvuruda bulunması üzerine durdurulan imalatların en kısa zamanda bitirilmesi için düzenlenen ilk ihale tamamlandı. Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Yapılması Birinci Etap ikmal ihalesi kapsamında bin 850 metrelik güzergahta 2 viyadük, 2 alt geçit ve 1 üst geçit inşaatının tamamlanması ihalesini,katılan 6 firma arasından 41 milyon 281 bin TL’lik teklifle Bertoğlu İnşaat Limited Şirketi kazandı. Firma ile sözleşme i mzalandı. On gün içerisinde başlayacak imalat çalışmaları 400 günde bitecek.



Sırada tünel ihalesi var
Büyükşehir, ayrıca yarım kalan tünel inşaatının bitirilmesi için de yeni yılda ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.İzmir'in en uzun tüneli “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi”nin ikinci etabı kapsamında inşa edilecek. Derin çift tüp tünelin uzunluğu 2,5 kilometre olacak ve 2 gidiş – 2 geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek. Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre.

Şehir trafiğine girmeden otogara ulaşılacak
7.1 kilometrelik güzergah üzerindeki tünel ve viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar'a bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek. Dev yatırım tamamlandığında kent içi trafik rahatlayacak, şehir trafiğine girmeden Buca’daki Homeros Bulvarı,Işıkkent’teki İzmir Otogarı’na bağlanacak.

 
Bucaspor 1928'de Arıkan dönemi
 
İzmir'deki sahte içki ölümlerinde son durum: İlk laboratuvar sonuçları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 13 Ekim 2020 Salı 17:37

Avrupa ve Amerika'daki gelişmiş şehirler cetvelle çizilmiş gibi düzene ve mimari kimliği olan yapılara sahipler. Biz? Buca dediğimiz yer İzmir'in en kalabalık ilçesi ama ne metro var ne de doğru düzgün yol. Buca'nın önemli bir kısmı da çarpık yapılaşmış durumda. Ne nostaljisi? Koskoca şehirde alternatif ana arter yok. Şehri Egekent gibi yapalım dediğimi de hatırlamıyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan'a 13 Ekim 2020 Salı 16:57

Sıfırdan açılan yolları ve arterlerin trafiği rahatlatmasının çok kısa sürdüğünü, orta vadede tam tersine önceki ağırlığı daha da ağırlaştırdığı İstanbul uygulama sonuçlarından anlaşıldı! Trafik yükünün rahatlaması sadece açılan yollara, raylı sisteme vd uygulamalara değil yükün bileşenlerine de bağlıymış! Ama bu yazdıklarım, yeni yollar açılmasın, tramvay/metro yaygınlaşmasın demek değil :) Şunu baştan kafamıza sokmamız gerekiyor, İzmir Avrupalı derken sadece zihniyeti değil daracık sokakları da tarif etmiş olmaktayız. Bu noktada ikilem başlıyor, Buca'nın, Bornova'nın nostaljik, kişilikli eski daracık sokaklarıyla mı Özkanlarda, Egekentlerde vb mahallelerde olduğu gibi kişiliksiz, geniş caddeli, yüksek katlı apartmanların olduğu yerleşimlerle mi devam edelim?

Yorumu oyla      3      5  
tuncer 13 Ekim 2020 Salı 14:41

kamil tunca caddesi başlangıç ,1.sanayisite kavşağınada bir çözüm bulunsa artık

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 13 Ekim 2020 Salı 14:28

Başkan Soyer'in seçim döneminde söylediği 29.3 km'lik "Karabağlar-Buca-Bayraklı" diye yeni bir ana arterden bahsediyordu. Bu yolla ilgili herhangi bir gelişme sanırım yok. Böyle bir yol sıfırdan açılsa trafik inanılmaz rahatlar.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer fena patladı: Allah belalarını versin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer PKK’nın bir terör örgütü ...
Narlıdere’nin spor kursları yeniden başladı
Narlıdere Belediyesi, pandemi nedeniyle ara verdiği spor ve yetiştirme ...
Torbalı Belediyesi’nden şık aile restoranı: Leziz menü, uygun fiyat
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2007 yılında kafeterya ...
 
Bayraklı'da personel reformu
Bayraklı Belediyesi personel reformunda 2'nci aşama da tamamlandı. Bayraklı ...
Karşıyaka’da yeni nesil kahve dönemi başlıyor
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. AR-GE çalışmalarına devam ediyor. ...
Büyükşehir 20 konutu satışa çıkarttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 adet konutu satışa çıkardı. İzmir Büyükşehir ...
 
Bayraklı'da sosyal mesafeli yoga
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor etkinlikleri ...
Karşıyaka bir dertten daha kurtuluyor
Karşıyaka’da uzun yıllardan bu yana süregelen ve hem çevreyi hem de hayvan ...
Belediyelerde girişlere HES kodu uygulaması
İzmir Valiliği'nin, koronavirüs önlemleri kapsamında, kamu binalarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva