HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2021 Perşembe - 10:25

İzmir'e ikinci çevre yolu için önemli adım

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde çalışmalarını başlattığı İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu'nun proje çalışmaları kapsamında; koridor etüdü, harita alım çalışmaları, yatay düşey hat çalışmaları tamamlanarak onaylandı.

İzmir e ikinci çevre yolu için önemli adım

ÇED sürecinin devam ettiği, kentin ikinci çevre yolu olacak projeyle ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla başlatılan projede önemli aşamalar geride kaldı. Koridor etüdü, harita alım çalışmaları, yatay düşey hat çalışmaları tamamlanarak onaylandı. ÇED sürecinde, 15 Nisan'da halkın katılımı toplantısı yapılacak. Kavşak Projeleri ve AR-GE Hizmetlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm bu çalışmaların 2021 yılı sonu itibari ile tamamlanması hedefleniyor" şeklinde konuştu. 

KOYUNDERE'DE BAŞLAYACAK, BUCA'DA SONLANACAK

Proje güzergahının toplam uzunluğunun yaklaşık 40,823 kilometre olduğunu, (2 x 3) şeritli ve platform genişliği toplam 37,5 metre olacak şekilde tasarlandığını belirten Kaya, "İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin trafik olduğunu, kentteki mevcut yolların kapasitenin üzerinde kullanıldığını biliyoruz. Burada çok önemli bir alternatif oluşturulacak. İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi'nin güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu'nun Koyundere Kavşağı kesiminden ayrılarak başlayacak. Menemen ve Çiğli'nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelecek. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka'nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 Mahallesi'nin altından tünelle geçecek. Bu kesimin devamında Homeros Vadisi'ni ve Manisa yolunu keserek Bornova'nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşacak ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişecek. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergah, proje sonunda mevcut Buca Kavşağı'na bağlanarak da son bulacak" dedi.

İZMİR'İN TRAFİK SORUNUNA BÜYÜK ÇÖZÜM

Her gün işlerine, okullarına, evlerine gitmeye çalışan milyonlarca İzmirli vatandaşın, trafikte çile dolu saatler yaşadığını hatırlatan Kaya, "İzmir'in trafiği hemşehrilerimize her gün ayrı kabus yaşatıyor. Kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı çile çeken İzmirliler bu işkenceyi hak etmiyor. Kent içi trafiği düzenlemenin merkezi hükümetin değil yerel yönetimin görevi olduğu aşikar. Asli görevimiz olmadığı halde, yerel yönetim adım atmadığı için İzmir'in trafikle ilgili sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladık. Mevcut Çevre Yolu ve Konak Tüneli ortada. Yaptığımız tüm hizmetleri açılan onlarca davaya ve yerel yönetimin türlü engellemelerine rağmen yaptık. Şimdi de İzmir'e ikinci çevre yolunu kazandırarak, hemşehrilerimize kent içi yoğun trafiğe takılmadan, daha rahat ve konforlu seyahat etme imkanını sağlayacağız" bilgisini verdi. 

YAKLAŞIK 41 KM UZUNLUK, TOPLAM 11 KAVŞAK, 13 VİYADÜK VE 12 TÜNEL 

Proje kapsamında yaklaşık 41 km uzunluğundaki güzergah üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplam 11 adet kavşak planlandığını ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Proje güzergahında; 13 adet Viyadük (Toplam 4.300 metre), 12 adet Tünel (Toplam 15.980 metre), 32 adet Menfez, 6 adet Duvar, 1 adet Servis Alanı ve Park Alanı planlandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın her zaman söylediği gibi, 'Söz konusu İzmir ise gerisi teferruattır' anlayışıyla çalışıyoruz. İzmir'in büyüyen yapısına ayak uyduran ve gelişimini destekleyen ulaşım yatırımlarını tek tek hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizin konforlu, güvenli ve zamandan tasarruf ederek seyahat edebilmelerini istiyoruz. Projenin her aşamasıyla bizzat ilgilenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu'na, emeği geçen herkese İzmirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 
'Mayısta Türkiye'den bir heyet Mısır'a gidecek'
 
Dramax dönemi başlıyor
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail ökmen 17 Nisan 2021 Cumartesi 13:41

İzmir''in onuru gururu gecesini gündüzüne katan değerli sayın vekilim her daim halkıyla iç içe olduğuna defaatle şahit olduğum naçizane biri ALLAH işinizi gücünüzü rast getirsin inş''ALLAH amin sizi çok seviyoruz Ökmen ailesinin duası da gönlüde sizinle birlikte saygı değer vekilim

Yorumu oyla      2      3  
Sadık bolel 16 Nisan 2021 Cuma 18:05

Sayın vekilim İnciraltı ninda pilanlarininda askıya çıkmış ve askıdan inmiş ihaleye çıkıyor kelimesini bekliyoruz inşallah

Yorumu oyla      2      3  
Hayriye Erkalkan 16 Nisan 2021 Cuma 17:48

İnşallah İZMİR İçin bu gayretleriniz çoğalır. Parti gözetmeksizin yapılacak hizmetlere herzaman ihtiyacı var ülkemizin...????

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin günaydın 16 Nisan 2021 Cuma 09:11

İzmir ilimizin öncelikleri bitmez trafik alt yapı körfezin temizlenmesi sahil boyu aydınlatılması temizlik bu saydıklarım en öncelikleri izmirliler ile dalga gecilmesin marka il olmaya hak etti izmir be den hatırlatması HAYIRLI ramazanlar

Yorumu oyla      2      3  
Tt 15 Nisan 2021 Perşembe 18:17

Kaç tl olacak geçiş onu söyle.Hoş geçmesek de öderiz o parayı

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 15 Nisan 2021 Perşembe 17:49

Trafik sorununu yeni otoyollar değil yeni metro hatları çözer. Otogar metrosuna ne oldu ?

Yorumu oyla      5      4  
Lombak 15 Nisan 2021 Perşembe 17:42

Marifet yeni çrmevre yolu yapmakta değil. Yolun etrafını avm, zincir restoran, hastane ile doldurmamakta

Yorumu oyla      3      4  
Tuhaf işler! 15 Nisan 2021 Perşembe 15:11

Bu yolla şehiriçi trafik nasıl rahatlayacak? Ankara'da da benzer bir dış çevre yolu var ama şehir içiyle alakası yok. Konya Yolu, Eskişehir Yolu ve diğer ana arterler pik saatlerde oldukça yoğun oluyorlar. Ara yollar zaten kilit. Şehir içinde, şehri bir uçtan bir uca saran yollar lazım. Boş dağlara, ağaçları kesip, bol tünel yapıp, bol da para harcayıp yol yapmanın mantığı nedir? Çevre yolu yapıyorsun, sonra da etrafına hastane, AVM yapıyorsun.

Yorumu oyla      7      4  
Bitmeyen Hızlı Tren 15 Nisan 2021 Perşembe 13:20

Yıllardır bitmeyen Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı neden Menemen'de bitecek? Hızlı trene binmek için İzmirli Menemen'e mi gidecek? Bu nasıl planlama? Hat, daha önce Kemalpaşa üzerinden de gelecek, hatta proje kapsamında da otogar metro hattı da yapılacaktı. Bu bölüm iptal mi oldu?

Yorumu oyla      6      3  
KSKLİ 15 Nisan 2021 Perşembe 13:12

Biz önce konut yapar sonra yol yapardık bu bakış değişimi iyi olmuş. Nufüs hızla artıyor çadır kurmayacaksak oralarda konut bölgesi olacak yapılmalı.

Yorumu oyla      3      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Çernobil'i bir kez daha TBMM gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ‘İzmir’in Çernobili’ni bir kez daha ...
CHP İl Binası'ndaki pankart söküldü
CHP İzmir İl Binası'na asılan '128 milyar dolar nerede?' yazılı pankart ...
CHP Lideri ve İzmirli o vekil için fezleke!
CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 8 CHP'li ...
 
'Görev değişikliği' tartışmalarında yeni boyut: Personellerin tamamı CHP'li iddiası!
Menemen Belediyesi ve Meta-Su şirketi bünyesinde çalışan çok sayıda çalışanın ...
CHP’li Sertel: İzmir tarımı Türkiye'ye örnek olmalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürlüğü tarafından ...
Akşener'den Cumhur İttifakı açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhur İttifakı'na girip girmeyeceği konusunda, ...
 
O pankart İzmir'de... 128 milyar dolar nerede?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı partisinin binasına '128 milyar ...
CHP'li Özel'den partiden ayrılanlara: 'Baba Evi' çağrısı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partiden farklı sebeplerle ayrılanların ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert eleştiriler
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva