HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2022 Perşembe - 11:18

İzmir’den kriz manzaraları… Üniversiteli gençlere ahlaksız tuzak!

Ekonomik kriz ve artan ağır koşullar sebebiyle çok sayıda öğrenci, eğitimine ara verip ailesinin yanına dönüyor. Bir yandan okuyup bir yandan çalışan binlerce üniversite öğrencisini ise çok sayıda tehlike bekliyor. İzmir’de üniversite okuyan A.H., kendinden yola çıkarak sanal dünyada köle gibi pazarlanan ve adım adım fuhuş bataklığına sürüklenen üniversiteli kadınların tüyleri diken diken eden hikayesini anlatıyor.

İzmir’den kriz manzaraları… Üniversiteli gençlere ahlaksız tuzak!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Günden güne yoksullaşan ve alım gücü zayıflayan milyonlarca vatandaş geçim derdinde… Evlatlarını büyüten ve meslek sahibi olması için didinen ailelerin ise koşulları katmerleşerek ağırlaşıyor.

Evini zor döndüren, yoksul ailelerin üniversiteli çocukları ise kiraların patlaması ve iğneden, ipliğe her şeyin zamlanması nedeniyle üç olan ev arkadaşı sayısını 5’e çıkarırken kimisi yurtlara geri dönüyor. Eğitime ayıracağı zamanı çalışmaya ayırmak zorunda kalan öğrenciler, son olarak eğitimlerine ara vererek ailelerinin yanına geri dönüyor.

Koşullar ağırlaştıkça gençler, hızlı para kazanmanın derdine düşüyor… Bazıları Bitcoin’den para vurma derdinde... Bazıları İddia’dan şansını deneyip elindeki üç kuruşu kumara yatırmakta…

Üniversiteli kadınlar için ise çok daha büyük riskler ve tehlikeler bekliyor. Kadın olmanın zaten zor olduğu bir coğrafyada yoksul bir üniversiteli kadın olarak hayatta tutunmaya çalışan A.H.’nin anlattıkları ise tüyler ürpertiyor.

A.H., İzmir’de bir üniversitede okuyan, 23 yaşında genç bir kadın… Hayalleri ve umutları olan, aldığı eğitim ile Türkiye’nin yarınlarına katkı koyacak bir insanın yaşamını idame ettirebilmek için düştüğü durum ülkenin utanç vesikasıdır.

Öğrencilik hayatı süresince maddi olarak geçinmekte zorlanan A.H., Onlyfans isimli internet sitesi üzerinden abonelerine pornografik içerikler sunarak haftada ortalama 50 dolar kazanıyor. A.H., nasıl böyle bir yola savrulduğunu detaylı olarak anlattı.

‘İSMİMİ AÇIKLARSAM BAŞIMIN DERDE GİRECEĞİNİ BİLİYORUM’
Öncelikli olarak kendini tanıtan A.H., “İzmir’de üniversite okuyorum. İsmimi açıklamak istemiyorum çünkü başımın derde gireceğini biliyorum. Günlük yemek paramı bile karşılamıyordum. Üzerine kitap, yol gibi masraflar eklenince aylık harcadığım para asgari ücreti buluyor. Çoğu ihtiyacımdan feragat ederek okuyorum” dedi.

‘ÜNİVERSİTEYE BESLENME ÇANTASI MI GÖTÜREYİM?’
 A.H., yaşadığı zorlu hayatı şöyle anlattı:

“Okula aktif olarak gittiğim dönemde çok moralim bozuluyordu. Kartımdaki paraya baktığım zaman yemek yiyemiyordum. 6-7 saat okul kampüsünde aç kalmak zorunda kalıyordum. Arkadaşlarımdan yemek parası isterken utanır hale geldim. Arkadaşlarımla vakit geçirmeye çekinir oldum. ‘Evde yediğim kadar yemek yiyeyim, kafeye de gitmeyeyim, bankta oturayım’ durumuna geldim. Günlük kafe-yemek gibi şeyler için okulda harcama yapsam günlük 50-100 TL para ediyor. Bu da aylık 3 bin TL gibi bir para ediyor. Evden hazırlasam desem öğrenciyim, yemek hazırlayacak vakti bulamıyordum. Yanımda üniversiteye beslenme çantası mı götüreyim? Puanım yetmesine rağmen yurt, ev gibi masrafları düşününce ailemin yaşadığı şehrin dışına çıkamadım. Annem asgari ücretten daha düşük bir ücrete çalışıyor. Ev kirası versem şehir dışında şu anki haliyle 4 bin TL gibi bir para ediyor aylık.”

‘DOĞDUĞUMDA TAKILAN BİLEZİĞİ AĞLAYARAK SATTIM’
Daha üniversitesi bitmeden KYK borcunu düşündüğünü söyleyen A.H., “Öğrencilik dönemindeyken bebekken bana takılan altınları bozdurmak zorunda kaldım. Halamın çocukken aldığı bilezikler… ‘Bebekken elim ne kadar küçükmüş’ diye ağlayarak satmak zorunda kaldım o altınları. Annem her ne kadar bozdurma dese de kredi kartı borcumu ödemek için bozdurdum” dedi.

FREELANCE İŞLER… “VERDİĞİN HİÇBİR EMEĞİN DEĞERİ YOK”
Onlyfans hesabı açmadan önce daha farklı işlere girdiğini anlatan A.H., “Bu sektöre girmeden önce saati 5 TL’den kafelerde çalıştım. Çok yorucu olan bu iş yüzünden derslerime vakit ayıramıyordum. Sonra freelance olarak çeviri ve tasarım işlerine girdim, çok çok düşük paralar veriliyordu. Teklif gelme ihtimalleri çok düşük, bu işi yapan birçok kişi oluyor. Sana teklif gelmeden önce Boğaziçi mezunu kişiye gidiyorlar veya en ucuz fiyat verene gidiyorlar. Yemek parası çıkarsan iyi yani… Verdiğin hiçbir emeğin değeri yok. İnternet evet çok değerli ama her şeyin gittikçe değeri düşüyor. Online ve freelance işlerde insanlar çok ucuza çalıştırabiliyorlar. Böyle olunca okuduğun bölümün de bir anlamı kalmıyor. Dünya üzerinde zaten milyonlarca insan mezun oluyor aynı işten. Senin gibi o gün yemek parasını çıkarmak isteyen kaç kişi var kim bilir?” diye sordu.

"2-3 GÜNDE 50 DOLAR KAZANDIM"
Birçok sıra arkadaşı gibi ekonomik olarak yaşadığı onca zorluğun sonrasında Onlyfans hesabı açmaya mecbur kaldığını anlatan A.H., “İhtiyaçlarıma çok fazla para gidiyordu. ‘Ne yapabilirim, bu borcu nasıl kapatabilirim’ diye düşünürken arkadaşlarım Onlyfans’tan bahsetti... Bir dönem duymuştum ama kesinlikle istemiyordum. İnsan böyle bir şeye girerken veya düşünürken korkuyor. Ama mecbur kaldım. Üye oldum, göğüs ve popo fotoğraflarımı sisteme yükledim. Hızlıca abonelerim oldu. 2-3 gün gibi bir sürede 50 dolar kazandım. Sadece onlyfans üzerinden değil IBAN üzerinden de satışımla beraber bu kadar para kazandım. Bu paranın 25 doları onlyfans üzerinden geldi. Bu işe ağırlık versem çok daha fazla para kazanırdım buna eminim. Dolar üzerinden çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü TL karşılığında alınan para hızla eriyor yani aslında kazanmıyorsun. Dersler derken canlı yayın şovlarını hiç yapmadım. Çok az abonem var zaten. 1000 kişi olsa hadi neyse de az aboneyle bunu yapmak zor. Halihazırda hesabım açık ama bir süredir paylaşım yapmıyorum. Abonelerim bu konuda üstüme geliyorlar, bir haftadır neredesin gibi yorumlarda bulunuyorlar. Ben de biraz kötü olduğumu belirttim. Pek anlayışla karşılamadılar bu durumu. Aramızda daha çok müşteri ilişkisi dönüyor. 'Para veriyoruz neden fotoğraf yok' gibi tepkiler alıyorum. 'Abone olduktan sonra hemen paylaşımı bıraktın' diyorlar” sözleriyle anlattı.

"FOTOĞRAF DIŞINDA ÇOK DAHA FARKLI TEKLİFLER GELİYOR"
Sitenin genel abone kitlesine değinen A.H. şunları söyledi: 

“Onlyfans’takiler kaba dille konuşmuyorlar. Seni sevmeyen biri sana abone olmaz zaten. Senden nefret edecek, hakaret edecek bir insan sana boşu boşuna para vermiyor. Çok rahatsız ediyorlar. Sürekli mesaj atıyorlar. Cevap vermediğin zaman sinirleniyorlar. Genel olarak özel video istiyorlar. 'Şunu yap öyle video çek' diyenler oluyor. Buluşalım diyen çok fazla kişi var. Fotoğrafın dışında gelen istekler için ekstra para vermeyi talep ediyorlar. 'Birlikte video çekelim' gibi teklifler geliyor. 'Şu kadar yollayayım, şöyle video çek' gibi taleplerin bazılarını yapıyoruz.”

"ABONELERİM KASLI VE ZENGİN ERKEKLERDİ"
A.H., abonelerinin kaslı ve zengin insanlar olduğunu söyledi. Genelde son raddede erkeklerden buluşma teklifi aldığını söyleyen A.H., “Müşterilerim yine gençti ben yaşlardaydı... 25-26’dır en fazla. Genelde yakışıklıydı karşılaştığım kişiler. Kaslı, zengin insanlardı. Genelde gerçekte buluşmak için orada oluyorlar. Bana da diyorlardı 'Şu şehre gelir misin, ben geleyim mi?' diye ama ben onu kabul etmiyorum. Ben öyle bir şey yapacak olsam neden Onlyfans kullanayım? Kendimi en azından o kadar rezil etmem, kimsenin haberi olmaz. Gizliden yürüyüp gider. Gerçek hayatta bunu yapamam, midem kaldırmaz bunu. Benim yaptığım sadece fotoğraf ve video olduğu için önemsemiyorum” diye konuştu.

"BUNU NEDEN YAPIYORUM DEDİĞİM ÇOK OLDU"
Fotoğraf ve videoları çekerken çoğu zaman zorlandığını ve bunu yaparken birçok ikilemde kaldığını söyleyen A.H., “'Çekerken bunu neden yapıyorum' dediğim çok oldu. Yaparken hoşuma gitmiyor, bundan zevk almıyorum. Sadece istediler diye atıyorsun. Yalandan yapıyorsun. Yapasın da gelmeyince çok itici bir şey oluyor. Senin cinsel isteğini de yok ediyor. Bunu çok zevk alarak yapıyorum diyen yalan söylüyordur. O sıra başka bir şey yapmak istiyorsun ama zorunlu olduğun için fotoğraf video çekiyorsun anlamsız bir hale geliyor. Çok sık paylaşım yaparsam birçoğu yalan oluyor. O yüzden çok sık da yapmıyorum” şeklinde konuştu.

"BENİMLE AYNI DURUMA DÜŞEN ERKEKLER VAR"
A.H., çevresinde bu mecraya giren pek çok kişi olduğunu ve sadece kadınların değil erkeklerin de maddi kaygılarla Onlyfans üzerinden fotoğraf paylaştığını ifade ederek, “Bunu çevremde kapsamlı şekilde yapan kişiler var. Kadın profillerinin dışında çokça erkek profilleri de var ve hiç azımsanmayacak ölçüde talep alıyorlar. Bu iş üzerinden çok popüler ve zengin olan kişiler oldu. Bunu yaparken herhangi bir korku olmadan yapıyorlar. Çevresinde söylenenleri umursamıyor ve popülaritesi yüksek bu isimlerin... Çevremdeki bu kişiler de öğrenci olarak yapıyor bu işi. Böyle tanıdığım iki kişi var. İkisi de öğrenci. İkisi de benim yaşlarımda. O şekilde geçimlerini sağlıyorlar” dedi.

"ERKEKLER SENİ SADECE BİR VÜCUTTAN İBARET GÖRMEK İSTİYOR"
A.H., yaşadıklarını şöyle özetliyor:

“Böyle fotoğrafların dışında bir başka şey paylaşınca insanlar şaşırıyor, 'Seni böyle bilmezdik' diye. İnsanlar seni obje gibi görüyorlar ama benim düşüncelerim de var. Biz sadece bu fotoğraflardan ibaret değiliz. Bazı kızlar düşüncelerini belirtmiyor olabilir, iş gereği kendi haklarında bir şey paylaşmıyorlar. Elbette onların da düşünceleri var. Bu fikirlerini yansıtmıyorlar. Erkekler bunu merak etmiyorlar. Seni sadece bir vücuttan ibaret görmek istiyor. Diğer şekilde onları sıkarsın. Onların tek konuşmak istediği şey cinsellik olduğu için o kızlar da öyle davranıyor. O kızların da elbette düşünceleri var. En azından ben kendimi o şekilde indirgemedim, kendime bir sınır koydum.

"BİZ BU ZEMİNDE BİR KURBANIZ"
Biz bu zeminde bir kurbanız. Bunlar kurtlar biz de koyunuz. Olayın sebebi kurtlar, koyunların bir suçu yok. O yüzden kendimi suçlu gibi görmüyorum. Önceden kendime çok kızıyordum ama gerçekten böyle olan milyonlar var ve neler neler yapıyorlar... Zaman içinde insanlarla da konuştukça insanların da artık bunları aştığını fark ediyorsun ve eskisi kadar sorun yaşamıyorum, kafaya takmıyorum.

Ben de çok isterim güzel işlerde çalışıp hayatımı idame ettirmek. Dünyaya faydalı olacak işler yapmak isterim. Bu yaptığım şey dünyaya faydalı bir şey değil. Ben bunu yapsam da yapmasam da insanların düşüncesini değiştirmiyorum. Onlara bir fayda sağlamıyorum. Sadece hedonist zevklerini yerine getiriyorlar bunun da benim için bir değeri yok.”

 
Hasta yakını doktora dehşeti yaşattı: Kaburgam kırıldı!
 
Pınar Karşıyaka tamam ya da devam maçında
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OnlyFansçı Kerem 13 Mayıs 2022 Cuma 15:54

Grup halinde hareket edenler var. Birbirlerini tavsiye ediyorlar. Bu ahlaksız oluşumun nedeni kapitalizmdir.

Yorumu oyla      2      4  
Görkem 13 Mayıs 2022 Cuma 15:28

Türkiyede hayat şartları çok zorlaştı her şeye devamlı zam üstüne zam yapıyorlar paranın hiçbir değeri kalmadı yetişkin bir insanın insanca yaşayabilmesi için aylık masrafı 10 bin 15 bin lira arası asgari ücret 4000 lira evli insanların 4-5-6 tane çocukları var hele ev kiraysa bu insanlar ne yiyip ne içecekler 3 kuruş parayla nasıl yaşayacaklar İktidar Partisi maalesef halkına vatandaşlarına hiç faydalı olamıyor devleti yönetenler makam mevki sahibi olanlar sadece kendilerini kendi çıkarlarını kendi menfaatlerini ailelerini yakınlarını düşünüyorlar Ak partide fakir yoksul 1 tane insan yok hepsi zengin nereden geliyor bu paranın boşluğun kaynağı bu ülkede 50 milyon aç yoksul fakir gariban perişan dertli sıkıntılı hasta depresyonda bunalımda insanlar var devletin en önemli görevi kendi halkına kendi vatandaşlarına faydalı olabilmektir hakkını vatandaşlarını fakirlikten yoksulluktan kurtarmak vatandaşlarını huzurlu mutlu rahat bolluk içinde yaşatmaktır bu ülkenin başına 80 senedir kim gelirse gelsin hepsi kendi çıkarlarını kendi menfaatlerini düşündüler kendilerini ailelerini yakınlarını zengin ettiler olan her zaman 50 milyon Türk halkına Türk milletine oldu 80 sendedir insanlarımız açlığa yoksulluğa fakirliğe köleliğe mahkum edildi

Yorumu oyla      2      3  
Sözlükçü 13 Mayıs 2022 Cuma 13:18

ekşiden geldim. ilk sayflarda çok güzel eleştiriler var. mutlaka okuyun.

Yorumu oyla      2      4  
Ayhan GEZER 13 Mayıs 2022 Cuma 09:54

Devlet olmak, devlet yönetmek, Liyakatsiz insanların elinde zülme dönmüş. Koca bir toplum acı çekiyor.

Yorumu oyla      3      3  
Eserli 12 Mayıs 2022 Perşembe 22:42

???????????? yazık ülkemizin ve ülkemiz gençlerinin geldiği duruma bak gerçekten çok üzülüyorum gençler okumak icin ne gibi zorluklara katlaniyorlar gençlerimizi bu hale dusurenler utaniyorlar mi acaba

Yorumu oyla      3      3  
savaşçı 12 Mayıs 2022 Perşembe 22:12

ey akp işte yarattığın ülke işte gençlerin son hali siz akp ye oy verenler bir müslüman olarak bu yazıyı okuyup vicdan azabı çekmiyorsanız ve kendinize hala müslüman diyorsanız aynı tanrıya inanmıyoruz demektir

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş bulma duasında patlama: Google trendlere girdi
Google Trendler, yoksulluktan kurtulmak isteyen vatandaşların çareyi başka ...
Eren Abluka-9 operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Bingöl'de 551 personelin katılımıyla Eren Abluka-9 ...
Ortalama hanehalkı büyüklüğü azalıyor
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Türkiye'de 2008 yılında ...
 
İzmir ile Gaziantep’ten örnek işbirliği
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 112 kişilik ...
Türkiye'de en çok erkek bebek dünyaya geldi
Türkiye'de 2021'de en çok erkek bebek dünyaya geldi Türkiye'de canlı doğan ...
O müftü 7 aydır görevine devam ediyor!
Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, geçen yıl hakkındaki çok sayıdaki ...
 
İzmir'de feci kaza... Traktör şarampole devrildi!
Ödemiş'te şarampole devrilen traktörün sürücüsü Mustafa Ekiz öldü.
Başöğretmenlik dönemi resmen başladı
Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve ...
Yargıtay, savcının kararını bozdu... O yorumlar cezasız kalmayacak!
Sosyal medyadan suç teşkil edici paylaşımlarda savcılıkların şüpheliye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva