HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2015 Çarşamba - 08:57

İzmir’den dünyaya barış mesajı

İzmir’de görev yapan diplomatik temsilciler, kentteki hoşgörü ortamını dünyaya örnek gösterdi. Başkan Kocaoğlu’nun konsoloslarla buluşmasında söz alan Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Tsikaris, üç ayrı dinin ibadethanelerine kucak açan İzmir’in, bugünün köktendinci teröristlerine en güzel yanıtı verdiğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu ise Ayavukla Kilisesi, Beith Hillel Sinagou ve Emir Sultan Türbesi’ni aynı anda restore ettiklerini hatırlatarak, “İzmir’de terörün beslenebileceği bir kaynak yok” diye konuştu.

İzmir’den dünyaya barış mesajı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başkanlığını Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın yaptığı İzmir Konsolosluk Erkanı tarafından düzenlenen yemekte, kentteki başkonsolos, konsolos ve fahri konsoloslarla bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta Paris’te yaşanan ve tüm dünyayı sarsan terör saldırıları İzmir’deki diplomatların da gündemindeydi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, dünya çapında son derece sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek diplomatlara, devlet adamlarına ve toplum önderlerine bu anlamda çok büyük görevler düştüğünü ifade etti. Başkan Kocaoğlu, “Bu süreci dünya insanlığı mutlaka aşacaktır. Hepimizin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s264227.jpg
YUNANİSTAN KONSOLOSU’NDAN ANLAMLI SORU
Toplantıya damga vuran sözler ise Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsikaris’den geldi. Görev yaptığı İzmir’in tam bir “hoşgörü kenti” olduğunu dile getiren Tsikaris, “İzmir'de hem cami, hem sinagog, hem de kilisenin bir arada bulunması, bugünün köktendinci teröristlerine en güzel cevaptır” dedi. Yunan konsolos Başkan Kocaoğlu’na “Bu dokuyu nasıl koruyacaksınız?” diye sordu.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s48483.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu soruya cevabı ise aynı derecede anlamlıydı: “İzmir çok kültürlü, çok dinli kozmopolit yapıyı tarih boyunca bir arada, barış içinde yaşayarak muhafaza etmiş bir kent. Eğer farklılıkları kabul etmez, farklı olanın yaşam hakkını savunmazsanız, ne barışı sağlayabilirsiniz, ne de çekişme ve sürtüşmeleri önleyebilirsiniz. Biz bugün kurduğumuz Akdeniz Akademisi ile bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi üç önemli restorasyon çalışması yaptı. Biri Ayavukla Kilisesi, biri Beith Hillel Sinagogu, biri de Emir Sultan Türbesi. Bu üç mekanı da aynı tarihlerde restore etmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin ne yapmak isteğini açıkça ortaya koymaktadır. İzmir'e terörün bulaşmayacağı, İzmirli hemşehrilerimizin nereden gelirse gelsin terörü desteklemeyeceği bir realite. Terörün İzmir'de beslenebileceği bir kaynak yok.”

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s849195.jpg
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 14 Ocak 2015 Çarşamba 12:57

sn.kocaoğluna önerim, iş dünyası örgütleri içinde bulunan musevi ve hristiyan vatandaşlarımızın, kamu içinde de olmaları gerekir yani büyükşehirde bu vatandaşlarımızı danışman olarak kullanmayı düşünüyorlar mı? yada belediye başkanlığına adaylık için ikna eebilirler mi?böylece kente daha fazla katkıları olur.

Yorumu oyla      12      7  
Mustafa Y 14 Ocak 2015 Çarşamba 12:37

farklı dinlerin birleşmesinden bahsedebilmemiz için farklı dinlerden insanların ce cemaatlerinde yaşaması gerekir. bugün izmirderu-ermeni cemaati yoktur yada varsada çok azdır. aynı şekilde izmirde yaşayan musevi cemaati ile hristiyan ve laventen cemaatide azalmıştır. bu cemaatleri korumak önemlidir.kiliseler cemaatleri tarafından kilise olarak, sinagoglarda sinagog olarak kullanılmalıdır, müze olarak değil.

Yorumu oyla      12      6  
örnek 14 Ocak 2015 Çarşamba 09:41

Herkesin İzmire gelip insanlığı hoşgörüyü ve çağdaşlığı öğrenmesi lazım... Özellikle ortadoğunun terörist yatağı ilkel talibanları ve örgütlerinin arkasında olanların inceleme si lazım...

Yorumu oyla      19      5  
Boş işler 14 Ocak 2015 Çarşamba 09:34

Boş işlerde 1 numarayız.

Yorumu oyla      61      14  
İZMİR'Lİ 14 Ocak 2015 Çarşamba 09:18

İşte İzmir,işte İzmir'linin farkı.Hoşgörü ve saygı çerçevesinde insana sadece insan gözüyle bakan bir anlayış.Elhamdülüllah şükürler olsun hem Müslüman hemde ne mutlu bir Türk olarak onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.Atatürk'ün önderliğinde kurulan bu Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıktığımız sürece bu anlayışın da yaygınlaşacağından hiç şüphem yok.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da esnafa vergi bilgilendirmesi
Aliağa Belediyesi 2015 yılı ilan, reklam beyannameleri bildirme ve ödeme ...
Şirince'ye ulaşımı çözecek alternatif yol
Dünyadaki hayatın 2012 yılının 21 Aralık gününde son bulacağına ve bu ...
Gaziemir’in tiyatrocuları ‘barışa’ oynadılar
Savaşın insanlık üzerindeki etkilerini ele alan Savaş Oyunu isimli oyunu ...
 
Urla Necati Cumalı’yı unutmadı
Urlalı usta yazar Necati Cumalı, ölümünün 14. Yıl dönümünde sevgi ve özlem ...
Konak’ta yağlar çöpe değil dönüşüme
Atık bitkisel yağ toplamada örnek bir çalışma sergileyen Konak Belediyesi, ...
Soylu’dan bomba açıklamalar: Karşımızda yiğit adam istiyoruz!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu yerel seçimlerde rakibi olan CHP’li ...
 
Bornova Belediyesi'nden kedilere sıcak yuva
İzmir’de son 50 yılın en soğuk günleri yaşanırken Bornova Belediyesi, ...
Büyükşehir’in şirketlerine 205 milyonluk doping!
İzmir Büyükşehir Belediyesi zarar eden şirketlerin hesaplarına nakit desteği ...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Buca Belediyesi, hizmet gücü ve hızını artırma amacıyla araç filosunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva