HABERLER>GÜNCEL
28 Aralık 2020 Pazartesi - 21:49

İzmir'deki vahşi cinayete müebbet!

İzmir'de ilişkiye girdiği kadını 23 bıçak darbesiyle öldüren sanık Nurullah E.,ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir deki vahşi cinayete müebbet!

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Konak ilçesinde, para karşılığında birlikte olduğu 53 yaşındaki Nuray Vural'ı 23 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki Nurullah E., mahkeme tarafından, ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti sanığın suçu planlı olarak işlediğini belirtip hiç indirim uygulamadı.

Olay, geçtiğimiz 24 Mart'ta Alsancak semti 1480 sokakta meydana geldi. Eskortluk yapan ve eşinden boşandığı öğrenilen 'Lida' takma adı kullanan Nuray Vural, yatak odasında çıplak olarak 23'den fazla bıçak darbesiyle vahşice evinde öldürülmüş olarak bulundu. Ayrıca evden 3 adet cep telefonu ile 150 TL paranın çalındığı tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Cinayet Büro Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucu, beş gün sonra cinayet şüphelisi olarak Nurullah E'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Nurullah E., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, şüpheli Nurullah E., hakkında, "Ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası" istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için iddianame hazırladı.

İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 3' cü celsesi yapılan duruşmaya, öldürülen kadının avukatı Hacı Hakan Ağcakanat ve sanık avukatı hazır bulundu. Sanık Nurullah E., cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Daha önceki celsede duruşma savcısı verdiği mütaalasında, sanığın müebbet ve 15 yıl hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti.

PARASININ ÇALINDIĞINI İDDİA ETTİ

SEGBİS ile duruşmaya katılan Nurullah E., ifadesinde cinayeti neden işlediğini detaylarıyla anlattı. Sanık Nurullah ifadesinde, "Maktüleyi şahsen tanımıyorum.Garson olarak bir otelde çalışıyorum. Aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bana bu bayanın takma adının 'Lida' olduğunu belirtip cep telefonunu verdi. Kendisini cep telefonu ile aradım. Müsait olduğunu söyledi. Ben de gitmeden önce bankadan maaşımdan 2 bin lira para çektim ve evine gittim. Ayrı bir odada soyundum. İlişki sonrası 100 TL parayı verdim. Giyinmeye gittiğimde, kıyafetletimin yerinin değiştiğini ve cüzdanımda olan 1900 TL paranın olmadığını gördüm. Lida' ya sordum. Kendisi bana ters cevap verdi, "Sen bana hırsız mı diyorsun. Adamlarımı çağırıp, seni dövtürtür ve öldürdürüm" diye tehdit etti. Ben de korkudan çıkıp gittim. Odada üçüncü kimse yoktu" dedi.

"ALACAĞIMA KARŞILIK PARAYI VE TELEFONLARI ALDIM"

Olay günü kendisini telefonla aradığını, müsait olup olmadığını sorduğunu belirten Nurullah E., "Telefonu açtı, adımı 'Mehmet' olarak söyledim, kabul etti. Giderken, kendimi korunmak için sustalı bıçağı da aldım. Eve girince kafamdaki kapşonu çıkardım. Beni tanıdı. Parayı istedim. Elinde parlayan bir cismi tutup, üzerime doğru geldi. Ben de korkutmak amacıyla bıçağı rastgele savurdum. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Yatağın üzerine çıplak olarak yüzüstü düştü. Çok kan kaybediyordu. Alacağıma karşılık, evde bulunan 3 adet cep telefonunu ve 150 TL parayı alıp çıktım. Telefonların ikisini 750 liraya sattım. Kanlı kıyafetletimi ve bıçağı da çöp konteynerine attım" dedi.

Ölen Nuray Vural'ın ablası Sabiha Vural'ı Avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, daha önceki celsede savcının verdiği mütaalaya katıldıklarını, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Ağacakanat, "Tüm deliller toplanmıştır, müvekkillerinin kızkardeşinin vahşice öldüren sanığın en ağır cezayıyı almasını talep ediyorum" dedi.

Taleplerin ardından duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanık Nurullah E'yi cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa hiç indirim uygulamadı.

Karar sonrası konuşan avukat Hacı Hakan Ağcakanat, "Verilen karar örnek bir karardır. Mahkeme kadın cinayetlerine verilen en ağır cezayı verdi. Sanığa indirim uygulamadı" dedi.

 
Almanya'da 8 kişiye yanlışlıkla 5 kat fazla doz aşı yapıldı
 
İspanya'da corona virüsten can kaybı 50 bini aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da 8 kişiye yanlışlıkla 5 kat fazla doz aşı yapıldı
Almanya'da 7’si kadın 8 bakımevi personeline 5 kat daha fazla doz corona ...
Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tespit edilen 8 PKK'lı terörist, ...
Sağlıkçıları taşıyan araç devrildi: 1 ölü, 12 yaralı
Hatay'da Kırıkhan - Reyhanlı karayolunda Sağlık Bakanlığı'na ait personel ...
 
Aktif vaka sayısı düşüyor... 257 can kaybı, 15 bin 197 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte 180 bin 892 Covid-19 testi yapıldı, 15 bin 197 ...
Erdoğan açıkladı: Yüz yüze eğitim için tarih uzatıldı!
2020 yılının son Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, ...
Parkta ölüme 27 bin lira ceza
İstanbul'da parkta arkadaşlarıyla oyun oynarken saklanmak için girdiği ...
 
Annesini öldürüp kendini ihbar etti!
İzmir'in Buca ilçesinde devriye gezen polis ekibine annesini öldürdüğünü ...
İzmir'de 4 yaşındaki çocuk kaza kurbanı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kamyonetin çarptığı çocuk yaşamını yitirdi.
Menemen seçiminde yeni gelişme: Mahkemeden itiraza veto!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nde ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva