HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2018 Çarşamba - 14:14

İzmir’deki TÜRKPA mesaisi bitti… Yıldırım: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı!

TÜRKPA’nın İzmir’de gerçekleşen genel kurulunda konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 2 günlük program sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Çok güzel işler yaptık. Bir kez daha gördük ki aynı dili konuşan ülkeler olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Dünyadaki değişimi okuyarak günün teknolojilerine sahip olarak aramızdaki dayanışmayı daha da ileri taşımalıyız. Bunun için her şart mevcuttur” dedi.

İzmir’deki TÜRKPA mesaisi bitti… Yıldırım: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, İzmir’de gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkelerin Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) 8’inci Genel Kurulu’nun ardından basın toplantısı düzenledi. İki günlük programı değerlendiren Yıldırım bilgilendirmede bulundu. Basın toplantısında ayrıca, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov,  Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ve Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov da konuştu.

YILDIRIM, İZMİR’DEN TÜRK DÜNYASINA SESLENDİ: FETÖ’NÜN SİZİ DE HEDEF ALMA POTANSİYELİ VAR!

KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRDİK

Yıldırım, “Görüşmelerimizin çok verimli geçtiğini ifade etmek isterim. Kırgızistan Cumhuriyeti’nden devraldığımız dönem başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün 21 Kasım 2018… TÜRKPA’nın 10’uncu yıl dönümünü idrak ediyoruz. Ne tevafuktur ki 2008’de İstanbul’da yapılan toplantıyla temeli atılan TÜRKPA, 7 toplantıda aldığı kararlarla kurumsallaşma sürecinde kayda değer başarılara imza atmıştır. Türk dili konuşan ülkelerle birlikte uzman komisyon raporları, bütçe gibi konular ele alınmış ve karara bağlanmıştır. Ayrıca genel kurul vesilesiyle İzmir’e gelen üye ülkelerin meclis başkanlarıyla birebir görüşmeler yaptık. Bütün bu görüşmelerde kardeşlik bağlarını daha da geliştirmek için görüş alışverişinde bulunduk. Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ülkelerin birlik ve dayanışma sergilemesi açısından önemli bir merhale elde ettiğimizi düşünüyoruz. Bunun önümüzdeki süreçte yol gösterici olmasını diliyoruz. Kardeşlik esasına dayalı aramızdaki bağları canlandırmak, işbirliğine daha da dinamizm kazandırmak, halklarımız arasındaki yakınlığı güçlendirmek, dünyanın içinden geçtiği yeni tehditlerin olduğu süreçte hayati öneme sahiptir” dedi.  HAYATİ ÖNEME SAHİP KONULAR TEK TEK ELE ALINMIŞTIR
Çalışmalarımız Türk dünyasına ev sahipliği yapan Avrasya bölgesinde yaşam alanı oluşturmasına imkan sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde Özbekistan ve Türkmenistan’ı da gerek Türk Konseyi gerek de TÜRKPA’nın üyesi olarak görmekten memnuniyet duyacağız. Türk Konseyi, TÜRKPA’nın katılımıyla daha da güçlenecektir. 2 günlük programımız sonrasında İzmir bildirisini de kabul ettik. 2 gündür devam eden TÜRKPA genel kurulu 10’uncu yılı kuruluş etkinliklerinde Türk dünyasının tüm sorunları tüm boyutlarıyla ele alınmıştır. Gelecek vizyonu hedefleri nelerdir, bunlar ortaya konulmuştur. Ancak çalışmalar bunlarla sınırlı kalmamıştır. Göç, bölgesel barışın korunması, ülkelerin egemenlik haklarına yönelik tehditler, ülkelerimiz arasındaki ortak dil, kültür, tarih bilincinin geliştirilmesi gibi hayati öneme sahip konular tek tek ele alınmıştır. Karabağ gibi KKTC gibi ihtilafların da çözümlenmesi konusundaki irade ortaya konmuştur. TÜRKPA dönem başkanlığımızın süresi içinde de bugüne kadar kuruluşun, teşkilatın yapmış olduğu çalışmaların dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmelerin ışığında daha da ileri taşınması için Türkiye Cumhuriyeti olarak bizlerin elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Üye ülkelerin cumhurbaşkanlarına TÜRKPA’ya verdikleri sınırsız destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.KATILMAK İSTEYENLER DE KATILSINLAR
Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov, “Bu buluşma herkes tarafından desteklendi ve hiçbir gözlemci heyetin başkanı İzmir bildirisinden memnuniyetsizlik ifade etmedi. TÜRKPA artık olgunlaşmış bir kurumdur. Bundan sonra da TÜRKPA olarak birbirimizi çok iyi anlamamızı ve desteklememizi istiyorum. Artık Özbekistan temsilci heyeti de burada yer aldı. Şimdi Macaristan da aramıza katıldı. Bunlar hepimizin samimi çabalarının sonucudur. Katılmak isteyenler de yine katılsınlar. Çok üst düzey bir toplantıydı, Türkiye’ye geldiğimizde üst düzey misafirlikten başka bir şey göremiyoruz zaten” dedi.ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ!
Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, “Kardeş Türkiye ülkesinde bu toplantının başarılı geçtiğini söylemek istiyorum. Bugün 10 yaşına geldi TÜRKPA, bizler sonuç bildirisinin hazırlanması ile ilgili Kazakistan olarak tekliflerimizi verdik ve herkes tarafından desteklendi. 2019 senesinde parlamentoların 4’üncü toplantısı Astana’da yapılacak. Bu konudaki hazırlıklarımızı yaptık ve gerekli altyapıyı hazırladık. Gelecek dönemde Türk halkları arasındaki kardeşliği yakınlaştırmak için gerekli çalışmalara devam edeceğiz. Özbekistan’dan gelen konuk heyetin katılımı bile bizim için büyük sevinçtir. Gelecek sene Bakü’deki toplantımızda daha büyük başarılara imza atacağız diye inanıyorum” yorumunu yaptı.HEPİMİZ BİR ATANIN ÇOCUKLARIYIZ
Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov, “Bugün bizim için en gerekli en mühim toplantı oldu diye düşünüyorum. Türkçe konşan ülkelerin her zaman karnı tok oluşu, siyasette iyi şeyler konuşmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, türlü siyasi olaylarda söylediklerini biliyoruz. Sayın Erdoğan, Türk devletlerinin çıkarını her zaman desteklediğini görüyoruz. Dünyada hiçbir zaman savaş olmasın, barış olsun; bizim çocuklarımız ölmesin. İzmir deklarasyonunda güzel şeyler söylendi. Hepsi bir atanın çocukları olduğumuzu gösteriyor. 2018 senesinde birçok işler yaptık, birlik olursak dünyadaki en iyi uluslararası kurumların lideri olacağız” açıklamasında bulundu.YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI
Yıldırım misafir konuşmacıların ardından son kez söz aldı ve  “Çok güzel işler yaptık. Bir kez daha gördük ki aynı dili konuşan ülkeler olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Dünyadaki değişimi okuyarak günün teknolojilerine sahip olarak aramızdaki dayanışmayı daha da ileri taşımalıyız. Bunun için her şart mevcuttur. Önümüzdeki yıl iki önemli toplantı var. Biri; Avrasya bölgesinin meclis başkanları toplantısı var. Bunu Kazakistan’da yapacağız. İkinci önemli olan TÜRKPA toplantısını Azerbaycan’da gerçekleştireceğiz. Bölgesel ve kültürel meseleler kapsamlı bir şekilde yeniden ele alınacaktır” dedi. 

 
Zonguldak'ta 10 saat sonra acı haber geldi
 
Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 22 Kasım 2018 Perşembe 10:14

Valla ben inanmıyorum.İnandırıcı değilsiniz.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR'li 22 Kasım 2018 Perşembe 10:05

Siz icraata dökmedikten sonra söylediğiniz yapacağız dediğiniz hiç bir şeye inanmaz benim güzel şehrimin insanları siz İZMİR imi başka kentle karıştırmayın. Hizmeti yapın sonra konuşun yoksa çok zor işiniz.

Yorumu oyla      11      5  
Cengız cansız 21 Kasım 2018 Çarşamba 22:08

İzmir için ne yaptınızda yapacaklarınızın teminatı oluyor ulaştırma bakanı iken ist ankarsya metrolar tüneller yaptınız izmir bir konak tüneli ile geçiştiydiniz izmir hazineye ödediği verginin karşılığın alamadı bunu görmemezlikten geldınız izmirin hakkını aramadınız .

Yorumu oyla      12      5  
Mister No 21 Kasım 2018 Çarşamba 20:15

Kardeslik baglarini gelistirdigimiz Ülkelerin hic biri Kibris tanimiyor. ne kardeslik ama.

Yorumu oyla      13      5  
keşke 21 Kasım 2018 Çarşamba 18:42

İzmir'e de 1 metrecik metro yapsaydınız. Hani Ulaştırma Bakanı iken Halkapınar-Otogar metro hattını yapmak için söz vermiştiniz hala bekliyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Roma'dan Devlet Bahçeli'ye davet!
MHP lideri Devlet Bahçeli, dünyanın gözünü çevireceği Roma - Real Madrid ...
AK Parti'nin Antalya adayı belli oldu!
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde ...
CHP, 300'e yakın adayı açıklayacak
CHP Parti Meclisi (PM), 30 Kasım Cuma günü yapacağı toplantıda 300'e yakın ...
 
Yedi yıl kaymakamlık yaptı: Gözü siyasete dikti!
İzmir’in Selçuk ilçesinde 7 yıl kaymakamlık yapan Ayhan Boyacı yeni süreçte ...
Başkan Şengül’den ‘eşit hizmet’ çıkışı: Karabağlar göz ardı edildi!
Karabağlar’da, Amatör Spor Kulüpleri ve Hemşehri Derneklerinin temsilcileriyle ...
CHP’li Kılıç’tan hükümete cezaevi eleştirisi
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda ...
 
CHP'li Bakan: Türkiye'de tedavi edilen ÖSO'cular nerede?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaralı olduğu gerekçesiyle Suriye’den ...
CHP'li Beko kağıt toplayıcılarını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kağıt toplayıcılarının durumunu Meclis ...
Kurtulmuş: Ankara ve İstanbul adayı belli oldu
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin İstanbul ve ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva