HABERLER>GÜNCEL
4 Mart 2019 Pazartesi - 09:51

İzmir'deki iğrenç olayda babaya 'iyi hal' indirimi!

İzmir'de, A.G. (9) isimli kızına, nitelikli cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan E.G. (47), karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. "Kızıma karşı bu suçu işlemedim" diyen E.G., 'iyi hal' indirimi uygulanarak, 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir deki iğrenç olayda babaya  iyi hal  indirimi!

Olay, geçen yıl, Menemen'de meydana geldi. M.G., babasının odasından kardeşi A.G.'nin ağlama seslerini duydu. Kapıyı açmak isteyen M.G.'ye, babası, odasına gidip, yatmasını söyledi. Bunun üzerine evden çıkarak, odasının içine pencereden bakan M.G., babasının A.G.'ye cinsel istismarda bulunduğu gördü. Tekrar eve giren M.G., durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri eve girdiklerinde E.G., yatak odasının kilitli kapısını bir süre açmadı. Polisin ısrarı üzerine E.G., kızı A.G ile birlikte odadan çıktı. Vücudunda kızarıklıklar göze çarpan A.G., korku içinde polise sığındı. Gözaltına alınan E.G., polis merkezine götürülürken, A.G. ise Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) verdiği ifadesinde, annesinin bir süre önce evi terk ettiğini, babasının ise kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. ÇİM'de hazırlanan raporda da A.G.'nin verdiği ifadenin samimi ve tutarlı olduğu ayrıca anlattıklarının adli muayene raporlarıyla örtüştüğü kaydedildi. Bunun üzerine E.G. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, hakkında 'öz kızına nitelikli cinsel istismarda bulunmak' suçundan dava açıldı. 

'EVİ TERK EDEN EŞİMİN İFTİRASI'
Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık E.G., Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları katıldı. Sanık baba E.G., üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, "Eşim 4 ay önce evi terk etti. Kendisi bir çocuğumu parayla sattı. Kendisi uyuşturucu madde kullanıyor, çocuklarıma da uyuşturucu madde kullandırıyordu. Ben kendisini savcılığa şikayet ettim. Bu yüzden çocuklarımı bana karşı yönlendiriyor. Ben kızıma karşı bu suçu işlemedim. Gerizekalı bir insan bile kendi kızına cinsel istismara bulunmaz. Evi terk eden eşimin iftirası sonucu suçlanıyorum" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Özen ise sanığa üst sınırdan, indirim yapılmadan ceza verilmesini beklediklerini söyledi. Sanık avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, "Müvekkilim evi terk eden eşinin iftirasına uğramıştır. Olay günü mağdurun vücudundaki kızarıklar kardeşleriyle şakalaşmalarından dolayı olmuştur. Beraat ve tahliye talebinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Mağdur avukatı ise sanığın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, E.G.'nin cezalandırılmasını talep etti. Duruşma savcısı da sanığın üzerine atılı suç dolayısıyla cezalandırması yönünde mütalaa verdi.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ UYGULANDI
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık E.G.'nin, kızına yönelik zorla 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, suçu kızına karşı işlemesinden dolayı cezasının 27 yıla, suçu cebir ve tehditle işlemesinden dolayı ise cezasının 40 yıl 6 aya çıkarılmasına karar verdi. Sanığın duruşmalardaki 'iyi hali'nden dolayı ise cezasını 33 yıl 9 aya indiren mahkeme heyeti, E.G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. (DHA)

 
Bornova'daki son mecliste 5 yıl değerlendirildi
 
CHP Bayraklı adayı Sandal'dan iki müjde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 4 Mart 2019 Pazartesi 21:43

Ülkemde görev yapan istisnasız tüm Cumhuriyet Savcılarının dikkatine: Dokuz (9) yaşındaki -üstelik öz kızı olan- bir ÇOCUĞA cinsel istismarla yargılanan ve suçlu bulunan bu HAYVANA 'iyi hal' indirimi uygulayan "mahkeme heyeti"(!) hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Kılınızı kıpırdatmamanız durumunda, tarihe, bu suça iştirakle geçeceksiniz.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir acayip seçim: Aday çok, mahalle yok
Diyarbakır Sur'da, sokağa çıkma yasağı nedeniyle boşalan 6 mahallede muhtarlık yarışı yaşanıyor.
Damat dehşeti! Bir evden 4 ceset çıktı
Gebze ilçesinde, Ferhat Aslan kayınvalidesi Ayşe Dayıoğlu ve kayınbiraderleri ...
İzmir'in göbeğinde cinayet!
Karşıyaka ilçesinde çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
 
Aynı otomobili 85 kişiye sattılar!
Adana merkezli 7 ilde, telefonla iletişime geçtikleri devlet memurlarını, ...
Traktör römorkunda maç seyahati faciayla bitti
Bornova ilçesinde futbol maçından dönen, yaşları 15 ile 19 arasındaki ...
FETÖ'cü albay eşini de inkar etti
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe" ...
 
100'üncü yaş gününü hastanede kutladı
İzmir'de Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde görevli sağlık çalışanları, ...
Market kralına milyonluk tazminat davası
İzmir’de iki çocuk annesi Neşe Pehlivanoğlu (65), evliyken başka bir kadınla ...
5 katlı bina da yangın: 4 işçi öldü
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 5 katlı bir binanın 2. katında henüz bilinmeyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva