HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2018 Perşembe - 15:01

İzmir'deki büyük dönüşümde çifte ihale: Uzundere'ye var, Ege Mahallesi'ne yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap kentsel dönüşüm projeleri için yeniden ihaleye çıktı. Uzundere’deki 2. Etap ihalesine Folkart Yapı teklif sunarken Ege Mahallesi’ndeki dönüşüm için hiçbir teklif gelmedi.

İzmir deki büyük dönüşümde çifte ihale: Uzundere ye var, Ege Mahallesi ne yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı kentin farklı noktalarında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. “Yüzde 100 uzlaşıyla” dayalı olarak devam eden çalışmalar kapsamında Uzundere 1. Etap'ta binalarında sona yaklaşıldı.

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi Uzundere 2 .Etap ve Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projeleri için Aralık ayında yapılan ihalenin ardından yeniden ihaleye çıkıldı.

UZUNDERE 2.ETAP İÇİN TEK TALİP FOLKART
Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda, yüzde 100 uzlaşma sağlanan 11182 ve 11184 adalardaki "Uzundere 2. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi İhalesi" için teklifler alındı. İhale için tek teklif Folkart Yapı’dan geldi. Bilindiği üzere Uzundere’deki 1. Etap inşaat çalışmaları da Folkart Yapı tarafından yapılıyor.

İlk etabındaki 9 bloktan 7'sinin inşaatının tamamlandığı Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı için çıkılan ihale kapsamında, 2 imar adasında 67 bin 353 metrekare inşaat alanlı 12 blok, 422 konut ve 40 iş yeri olmak üzere toplam 462 bağımsız birim bulunuyor.

EGE MAHALLESİ’NE YİNE TALİP YOK
Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ege Mahallesi’nde yapılacak olan 1. Etap kentsel dönüşüm projesi için ise 5. Kez ihaleye çıkıldı. İhaleye ise hiçbir firma katılmadı. Ege Mahallesi’ndeki proje için yeninden ihaleye çıkılması bekleniyor.

Ege Mahallesi'nde 1. Etap ihale kapsamında firmalar, toplam 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu için teklif verecek. Bölgede 572 yapıda toplam 809 birim dönüştürülecek.

Yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Melez çayı, batısında İzban demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde liman arkasında kalan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 70 bin metrekare büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi ile sosyal durum, mekansal öğeler, mülkiyet yapısı, üst ölçekli planlar, mevcut imar planları ile halihazır durum dikkate alınarak, halk katılımının sağlandığı, yaşayanların sahip olduğu kültürel zenginliği ve renkliliği mekana yansıtan "Yerinde Dönüşümü" hedefleniyor.

 
TSK'dan açıklama: 303 terörist öldürüldü!
 
Ve Cihat Hoca sahaya indi: Kaf-Kaf için öyle bir fedakarlık yaptı ki...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dibekbaşı 27 Ocak 2018 Cumartesi 13:28

Aziz başkan bizde ölmeden ikiçeşmelik dibekbaşında kentsel dönüşümü bi görseydik be oy istemeye gelince gariban mahallerine gidiyorsunuz istediğinizi alınca yoksunuz ortalarda

Yorumu oyla      12      5  
Hüsnü Çelenk 26 Ocak 2018 Cuma 01:13

Aziz başkan Aktepe de işin cılkı çıktı.17 ay önce proje yarışması sonuçlandı.Hala daha ortada proje yok.İletişim merkezindeki memurlarınız bize 2018 ocak ayında projelerin geleceğini söyleyerek bir kez daha bizi kandırdılar.Bence Aktepe iletişim merkezini kapayın gitsin.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli vatandaş 25 Ocak 2018 Perşembe 18:58

CHP siz çözüm arayan arkadaşatıp Akp nin İstanbulda yaptığı gibi Roman arkadaşları şehrin dışına atmadığı, yerinde dönüşüm yaptığı için hata yapmıştır. Onları şehrin dışına atsa belki daha fazla metre karesi yüksek evler verip, yerine lüks daireler yapıla bilseydi, o zaman daha çok teklif gelirdi . Bu işin kolay yolu bu olabilirdi. Ama roman vatandaşları şehrin dışına atmak onları aç bırakmak demektir. Yerinde kentsel dönüşüm bu sebeple önemlidir.

Yorumu oyla      25      8  
sezarın hakkı sezara 25 Ocak 2018 Perşembe 18:15

Ege mahallesi yıkılırsa zaten hıdrellez de nereye gidicez? baya güzel oluyor . geçen hısrellez de kalabalıktan yürüyemedik. açık ara türkiyenin en iyi hısrellezi bizde.

Yorumu oyla      18      10  
Mert 25 Ocak 2018 Perşembe 17:25

Ege mahalle si dönüşüm olmaz herkes biliyor sadece top çevirip duruyor lar

Yorumu oyla      14      17  
Efe 25 Ocak 2018 Perşembe 17:24

Ege mahallesi ve roman vatandaşlarımız İzmir kültürünün rengidir izmire 10 sene önce göçüp izmirliyim diyenlerden değildir bu konuda mağdur edilmemesi gerekiyor

Yorumu oyla      27      5  
25 Ocak 2018 Perşembe 16:54

2019 secimlerini bekliyorum. CHP ile olmuyor. Taze kan gerekli bu sehre.

Yorumu oyla      16      20  
gerçek 25 Ocak 2018 Perşembe 16:13

Gönüllerden geçen ile yaşanan arasındaki insanın içini sızlatan gerçek! Hiç bir yüklenici yapacağı konut ve işyerlerinin Roman vatandaşlarla içiçe olması nedeniyle talep göreceğini düşünmüyor demek ki! Roman vatandaşların oradan uzaklaştırılmaları gibi vicdansızlığa Kocaoğlu'nun evet demeyeceğinden yola çıkarak projenin ikiye bölünmesini, Roman vatandaşlar bir bölümünde toplanarak diğer bölümün yan taraftaki Tariş arazisine komşu kılınarak yüklenicinin tasarrufuna bırakılmasını önerebiliyorum. Aksi taktirde, o mahallenin o görüntüden kurtulması ancak belediyenin işi üstlenmesiyle mümkün olacaktır ki, onun da başarılı olacağını düşünemiyorum. Örneğini yaşadık çünkü, biliyoruz 3ncü kat balkona çıkarılmış atları, beygirleri :)

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca, Uğur Mumcu için buluştu
Türk basınının özgür kalemi gazeteci, araştırmacı yazar Uğur Mumcu, faili ...
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu’yu unutmadı
Bornova Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin ...
Gaziemir'de Uğur Mumcu unutulmadı
Otomobiline koyulan bombayla katledilen Uğur Mumcu ölümünün 25. yılında ...
 
Karşıyaka, Uğur Mumcu’yu andı
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. yılında Karşıyaka’da özel ...
Kemalpaşa'da kurs zaman... Başkan Uğurlu'dan ney dinletisi
Kemalpaşa Belediyesi her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yenilik ...
Konak'ta Uğur Mumcu unutulmadı
Türkiye’nin en cesur kalemlerinden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin ...
 
Bornova'da 'iyilik' yayılıyor: Binleri buldu!
Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında hayata geçirdiği örnek projelerden ...
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde sona geliniyor
Ödemiş’te yapımı devam eden 250 yataklı Devlet Hastanesinde sona geliniyor. ...
Ödemiş Belediyesi pazarcı esnafını uyardı
Ödemiş Belediyesi, salı pazarında kurallara uymayan pazarcı esnafına uyarıda bulundu.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva