HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2015 Perşembe - 18:02

İzmir’deki 2.dalga paralel operasyonda ifade maratonu!

İzmir'de bulunan 7 şüphelinin ifadelerinin alınmasına başlandığı, diğer 11 şüphelinin ise İzmir'e getirileceği kaydedildi.

İzmir’deki 2.dalga paralel operasyonda ifade maratonu!

İzmir merkezli 16 ilde 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişi arasında bulunan bazı polislerin avukatı Muzaffer Akyol, Yeşilyurt'taki emniyet hizmet binası önünde açıklama yaptı.

- OPERASYONUN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen 'Askeri bilgi belge bulundurma' dosyasındaki delillerin itibarsızlaştırılması için polislere yönelik operasyon düzenlendiğini iddia eden Akyol, “İlk operasyon 3 Kasım'da yapılmıştı. O operasyon sonrası, askeri bilgi belge bulundurma dosyasıyla ilgili operasyon yapıldığı dönemde görevli polislerden yaklaşık 95'inin geçen hafta bilgisine başvuruldu. Öğrendiğimiz kadarıyla bu kişilerden 25'i hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu operasyonların bütün gayesi yargılaması devam eden bir dosyanın delillerini itibarsızlaştırmak için yapılmaktadır. Askere bilgi belge bulundurma dosyasıyla ilgili bir kısım polisler hakkında yapılan şikayetlere takipsizlik kararı verilmişti. Polislerin delilleri uydurdukları yönünde iddialar vardı. Bunlarla ilgili dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş hakkında yapılan şikayete takipsizlik kararı verilmişti. Yine müvekkillerden komiser yardımcısı Ali Bekar'ın elindeki siyah poşetle askeri bilgi belge bulundurma dosyası şüphelilerinden Narin Korkmaz'ın evine delil koyduğu iddiasıyla ilgili haber yapılmıştı. Şahsım tarafından yapılan şikayet üzerine İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde şu anda dava devam ediyor ve bu davada '57'inci saniye' olarak bilinen o görüntülerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı CD üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırmış ve hiçbir polisin şüphelilerin evine delil koymadığı konusunda da rapor vermiştir. Bunun üzerine de söz konusu gazetenin sorumlu müdürleri hakkında hakaretten dava açılmıştır" dedi.
 
“GÖZALTI KARARINI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"
Geçen hafta bilgisine başvurulmak istenen 95'e yakın kişinin hepsinin ifade verdiğini belirten Akyol, “Kim çağırıldıysa hepsi gelip ifade vardı. Bu kişileri bilgi almak için çağırdığınızda geldiler, şüpheli olarak da çağırdığınızda da yine gelecekler. Gözaltı kararı alınmasını gerektiren bir durum yok. Bununla ilgili gerekli şikayetlerimizi de yapacağız. Şablon suç oluşturarak müvekkiller hakkında gözaltı kararı alıyorlar. Bu konu hakkında Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali olduğu gerekçesiyle müracaatta bulunacağız. Emniyet cenahından baktığınızda kim hakkında gözaltı kararı varsa gelip teslim oluyor, hiç birinin kaçak durumu yok. Bugüne kadar 4 operasyon oldu, hepsinde de hiçbir müvekkil kaçmadı, gelip ifadesini verdi. Çünkü hepsinin alnı ak, ortada da hiçbir suç yok sadece suç uydurma var" diye konuştu.
 
İFADELERİNİN ALINMASINA BAŞLANDI
Bu arada şu an İzmir'de bulunan 7 şüphelinin ifadelerinin alınmasına başlandığı, diğer 11 şüphelinin ise İzmir'e getirileceği kaydedildi. Bazı bölgelerde hava muhalefeti olduğu bu nedenle bazı şüphelilerin İzmir'e getirilmesinin zaman alabileceği öğrenildi. (dha)
 

 
Kritik zirve sonrası Çavuşoğlu ve Lavrov'dan açıklama
 
Göllüce köylülerinden belediye önünde mera isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gazeteci Ayçe'ye büyük ödül
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri Seçici Kurulu bu yıl ...
Özgecan’ın annesi Erdoğan’a beyaz eşarp gönderecek
Özgecan Aslan'ın bugün görülen üçüncü duruşmasında dava karara bağlandı. ...
Tahir Elçi cinayetinde yeni bulgular
Tahir Elçi'nin vurulduğu sokakta olay anında iki polis kamerasının da ...
 
İzmir’de engellilere polis engeli!
İzmir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlaması için Cumhuriyet Meydanı'nda ...
91 kaçak teknede yakalandı
İzmir’in Aliağa İlçesi'nde, sahilde tekne bekleyen, 4'ü bedensel engelli ...
Kurşun Kalem Vakfı 5 yaşında
Kurşun Kalem Eğitim Vakfı, 5. Kuruluş yılı ile öğretmenler gününü düzenlediği yemek ile kutladı.
 
Kara Kuvvetleri Komutanı İzmir'de Vali'yi ziyaret etti
Askeri birliklerde denetleme ve temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen ...
İzmir’de moda rüzgarı!
İzmir Fashion Week (İzmir Moda Haftası), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ...
Flaş! Özgecan davasında karar açıklandı
Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşi bir şekilde öldürülmesiyle ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva