HABERLER>GÜNCEL
8 Şubat 2024 Perşembe - 08:29

İzmir'de yüzyılın vurgununda yeni detaylar... Dikkat çeken gözaltı!

İzmir'de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakcı (34) ve eşi Seçilay Ocakcı'nın (30) da aralarında bulunduğu 30 şüphelinin emniyetteki  işlemleri sürüyor. Gözaltına alınan şüpheliler arasında holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız'ın genel müdür yardımcılığı görevini yürüten emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın da olduğu ortaya çıktı.

İzmir de yüzyılın vurgununda yeni detaylar... Dikkat çeken gözaltı!

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz eden Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu, 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakcı Holding'de, iddiaya göre; holdingin sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Yüksek kar vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayetçi olmaya başladı. Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kar sözü verdikleri öğrenildi. Şüphelilerin 2 bin 500 kişiden yaklaşık 2,5 milyar TL para topladıkları öne sürüldü. Şu an 30 mağdurun şikayetçi olarak polise başvurduğu ortaya çıktı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla dün sabah harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkartılan aralarında Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı, eşi Seçilay Ocakcı'nın da bulunduğu 30 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Ocakcı Holding ve bağlı işletmelerinde arama yapıldı.

SEDAT OCAKCI, TSK'DAN İHRAÇ EDİLMİŞ
Ocakcı çifti, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin desteği ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Adana'da saklandıkları kiralık evde yakalandı. Ocakcı çifti ile 1'i yardım ve yataklık suçundan olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin arandığı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde üsteğmen olarak görev yapan Ocakcı'nın, 2017 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında önce açığa alındığı, 2 yıl sonra da ihraç edildiği de ortaya çıktı.

GÖZALTI SAYISI 30 OLDU
Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 1'i daha yakalandı. Böylelikle operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 30'a yükseldi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 1 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

YURT DIŞINA ÇIKMAYA ÇALIŞMIŞ
Ocakcı çiftinin operasyon öncesi Türkiye'yi terk etmeye çalıştıkları da ortaya çıktı. 1 Ocak 2023'te Ocakcı Holding'i kurduğu belirtilen Sedat Ocakcı hakkında ilk olarak 1 Şubat 2024'te İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunulduğu bildirildi. Şikayetin ardından Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine mahkemece Ocakcı hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. Ocakcı'nın 2 Ocak'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan eşiyle yurt dışına gitmeye çalıştığı ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağını öğrenince Adana'ya geçip, eşyalı kiralık ev tuttuğu belirtildi. Sedat Ocakcı'nın Adana'ya gitmesindeki amacının, buradan da yasa dışı yollardan Kıbrıs'a gitmek olduğu öğrenildi. Ocakcı Holding bünyesinde 10 şirketin bulunduğu bildirildi.

LÜKS HAYATLARI KAMERADA
Öte yandan Sedat Ocakcı'nın paylaştığı bir videoda, lüks yaşamlarını gözler önüne serdi. Holdingin bahçesinde eşi ile yürüyen Ocakcı'nın, iki büyük hediye paketinin kurdelesini eşine açtırdığı, eşinin 'İnanmıyorum' diyerek şaşkınlık yaşadığı, açılan paketlerde lüks spor arabaların ortaya çıktığı görüldü. Biri siyah, diğeri kırmızı renkteki iki otomobili gören eşinin, Sedat Ocakcı'ya sarıldığı da video görüntülerinde yer alıyor.

DRON İMALAT YAPACAKLARDI
Öte yandan şüphelilerin polisteki işlemleri sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan olduğu ortaya çıktı. Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda alınan kararla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tuğgeneral Alkan'ın, 30 Ağustos 2022'de emekli edildiği öğrenildi. Alkan'ın, emekli olduktan sonra holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız'ın genel müdür yardımcılığı görevini yürüttüğü kaydedildi. Şirkete, 15 Temmuz 2023'te, Yozgat Bozok Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Alanı'nda yer tesis edildiği öğrenildi. Dron imalatı üzerine fabrika kuracağını beyan eden şirket yetkililerinin, bu alanda 3-4 ay kadar hafriyat alım çalışması yaptığı ancak 'Bozok Organize Sanayi Meta Yıldız Dron Fabrikası Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi ibarelerinin' yazılı tabelanın dışında alanda başka hiçbir icraat gerçekleştirmediklerinin otaya çıktığı belirtildi.(DHA)

 
Madende göçük: 1 işçi can verdi!
 
Vahşet... Annesini, babasını ve kardeşini öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taka 9 Şubat 2024 Cuma 09:20

Nasıl da uslu çocuk moduna girmişler. Sanırsın liseyi yeni bitirmiş iki ergen.

Yorumu oyla      1      1  
8 Şubat 2024 Perşembe 17:53

Ver bi 30 yıl ceza bak bakalım bir daha böyle birşey yapan çıkacakmı?

Yorumu oyla      2      2  
kıssa 8 Şubat 2024 Perşembe 13:51

Şimdiii bunun yargı sürecini iyi takip etmek gerek. Bu zübük aynı zamanda eski bir fetoşçu imiş. Bu kadar rahat atar yaptığına göre ^^çok değerli paralarınız iyade edeceğim^^ felan demişti. Bunları toplumda infial meydana getirmek için bazı yargıç ve savcı tipleri çok sinsi davranmaktalar. Bir o kadar da düşman kazanmış kendini uyanık sananalar aslında işiniz hiç kolay değil. Benden söylemesi. Neden mi en çok kripto koin alım satımı galiba İzmir deymiş yaşları da son derece küçük. Bunalr uyanık tayfası ya. ne gerek var çalışmaya bunlar zeki çünkü. Alınteri dökmeye falan bunlar aptalca şeyler. İşte bu zihniyet sahibini perişan eder. Ne nasihat ne de dayak bunları adam eder.

Yorumu oyla      10      1  
İzmrli 8 Şubat 2024 Perşembe 13:02

Nispet yapar gibi porsche otomobillerin önünde görgüsüz pozlar verirken iyi idi değil mi? Dün yediğin hurmalar bu gün çıkarken tırmalar.

Yorumu oyla      10      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madende göçük: 1 işçi can verdi!
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir ...
Aralarında İzmir de var... 33 ilde DEAŞ operasyonu!
Aralarında İzmir'in de olduğu 33 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı ...
Kadın sürücüyü tehdit etti... Gözaltına alındı
Ataşehir'de trafikte kadın sürücüye tehdit ve hakarette bulunan motosikletli ...
 
Ege'de ölüm yolculuğu: 62 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Seferihisar ve Dikili ilçeleri açıklarında 62 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Pakistan'a terörle mücadelede destek mesajı!
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da meydana gelen terör saldırılarına ilişkin, ...
Adliye saldırganları sağlık kontrolünden geçti
İstanbul Adliyesi'ne yönelik terör saldırısında gözaltına alınan şüpheliler, ...
 
Güler'den Irak'a kritik ziyaret!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'a Bağdat ve Erbil'i kapsayan bir ...
Fatih Altaylı hakkında hapis istemi!
"Eline sağlık" paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılan Fatih ...
Moto kurye kazasında yeni gelişme!
Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva