HABERLER>GÜNCEL
3 Mayıs 2021 Pazartesi - 11:21

İzmir'de streç filmli işkenceye 35'er yıl hapis istemi!

İzmir’de yüzde 50 engelli Azad Hasobalılar iş arkadaşları tarafından streç filmle sarılarak işkenceye ve tacize uğraması ile ilgili olarak Nurullah S. ile Fırat K.’nın yargılandığı İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçunun işlendiği gerekçesiyle sanıkların 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, cezanın iki kez yarı oranında arttırarak 16 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasına çıkartılmasını talep etti. Başkasına ait ses veya görüntüleri ifşa etme suçu nedeniyle de 5'er yıl ceza istendi.

İzmir de streç filmli işkenceye 35 er yıl hapis istemi!

İzmir'de 2019 Kasım ayında Konak'a bağlı Yenişehir Mahallesi Gıda Çarşısı'ndaki bir pompa firmasında çalışan ve o dönemde 17 yaşında olan yüzde 50 engelli Azad Hasobalılar (19) iş arkadaşlarının işkencesine maruz kaldı. Türkiye gündemine oturan olayda, Hasobalılar, iş yerinde çalışan Nurullah S. ile Fırat K. tarafından streç filme sarılarak üzerine su döküldü, yere yatırılıp tekmelendi. Bu sırada hakaretlere de maruz kalan talihsiz genç cinsel istismara da uğradı. İstismar ve işkence yapılırken bu anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre, Ali S. isimli ortak arkadaşları tarafından çekilen görüntü WhatsApp grubunda paylaşıldı. Azad'ın eşi Raziye Hasobalılar videoyu fark edince büyük şok yaşadı. Azad ile eşi Raziye Hasobalılar savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Sanıklar hakkında 6 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle "sarkıntılık suretiyle cinsel istismar' suçundan dava açıldı. 3 ay 18 gün tutuklu kaldıktan sonra 2 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması sürerken, Nurullah S. ile Fırat K. olayın şaka olduğunu söyleyerek kendilerini savundu.

AZAD'I ÖP DE GEÇSİN
İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Azad Hasobalılar'ın işyerinde kafasından yaralandığı, Fırat K.'nın Nurullah S.'ye "Azad'ı öp de geçsin" dediği ve eliyle engelli gencin kafasını yukarı kaldırmaya çalıştığı ifade edildi. Engelli gencin bu sırada eliyle ağzını kapatarak kendini korumaya çalıştığı, ancak iki kişiye karşı koymayınca Nurallah'ın Azad'ı dudağından öperek cinsel istismarda bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sırada Nurallah S.'nin Fırat K.'nın cep telefonunu diğer arkadaşları Ali S.'ye vererek bu anları videoya çekmesini istediği de vurgulandı. Engelli gencin cinsel istismara uğrarken çekilmiş görüntülerin de ortak WhatsApp grubunda paylaşılarak ifşa edildiği vurgulandı.

SAVCI 35'ER YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ
Mahkeme savcısı bu olayda, işyerinde ustabaşı ve atölye sorumlusu olarak çalışan sanıklar Fırat ve Nurullah'ın aynı işyerinde çırak olarak çalışan Azad Hasobalılar'a yönelik eylemlerinin sarkıntılık düzeyinde kalmadığını belirterek daha yüksekten cezalandırılmalarını talep etti. Savcı her iki sanığın 'çocuğun cinsel istismarı' suçunu işledikleri gerekçesiyle 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. Ayrıca cinsel istismarın mağdur ile arasında evlenme yasağı bulunan kişi tarafından işlenmesi nedeniyle yarı oranında, birden fazla kişi ile birlikte yapılmasından dolayı da cezanın yarı oranında arttırılmasını talep etti. Ayrıca. Başkasına ait ses veya görüntüleri ifşa etme suçu nedeniyle sanıkların 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. Sanık avukatları da mütalaaya karşı son savunma için süre istedi. Bir sonraki duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

KARAR VİCDANLARI RAHATLATTI
Savcının mütalaasına katıldıklarını belirten Azad Hasobalılar'ın avukatı Oğuzhan Bizkevelci, "Sanıklar hakkında sarkıntılık suçundan dava açılmıştı ve 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezaları isteniyordu. Savcı bey bu suçu az buldu ve eylemin çocuğun cinsel istismarı suçuna girdiğine karar verdi. Biz de aynı fikirdeyiz. Adalet vicdanları rahatlatmak içindir. Bu karar da vicdanlarımızı rahatlattı. Sanıkların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

 
Başkanı CİMER’e şikayet etmişti: Belediyeyi yalancılıkla suçladı!
 
Depremde iki ayağını kaybetti... Beyaz için kalıcı yuva aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısıtlamaları ihlal eden 66 bin 161 kişiye ceza
'Tam kapanma' kapsamında 26 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında sokağa ...
Sözde sorumluyla birlikte 7 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında biri sözde ...
34 gündür aranıyordu! Bagajdaki vahşet!
Bursa'nın Kestel ilçesinde, park halindeki otomobilin bagajında çürümüş ...
 
İzmir’in hava raporu: Sıcaklıklar tavan yapacak!
Libya üzerinden gelen çöl tozunun etkili olduğu İzmir’de hava sıcaklıkları ...
Parmağına sıkışan yüzüğü itfaiye çıkardı
Sivas'ta, Enes Koçak'ın (18) parmağına sıkışan yüzük, hastanede itfaiye ...
Vahşi Batı İzmir! Önce vurdu... İki gün sonra vuruldu...
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iki gün önce 2 farklı iş yerine iddiaya göre ...
 
Otelde hınca hınç 'korona' partisi
Antalya'da, artan vaka sayılarına rağmen kural tanımayan eğlenceler hız ...
Kaza yapan sürücü: Ramazan’ın azizliği işte
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kırmızı ışık ihlali sonucu çarptığı otomobil ...
Çalışma izin belgelerinin geçerliliği uzatıldı
Çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel çalışma izni ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva