HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:07

İzmir'de seyyar satıcılara 1000 TL'lik maddi destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi 275 seyyar satıcıya 275 bin lira, 389 kahvehane esnafına da toplam 486 bin 250 lira nakit desteği verecek. Büyükşehir, kantin esnafına destek paketi üzerinde de çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar esnafımızı zor duruma soktu. En başından beri olduğu gibi onların yanında olmaya edeceğiz. Bugünleri el ele vererek aşacağız” dedi.

İzmir de seyyar satıcılara 1000 TL lik maddi destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi kısıtlamaları nedeniyle ekonomik açıdan zor dönemlerden geçen esnafa desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, 141’i gevrekçi, 100’ü çiçekçi, 34’ü mısır satıcısı olmak üzere 275 seyyar satıcıya hane başı 1000 lira olmak üzere 275 bin lira destek verecek. Bulundukları ilçelerin esnaf odalarına kayıtlı 389 kahvehane esnafına da 1250 lira olmak üzere toplamda 486 bin 250 lira nakit desteğinde bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar esnafımızı oldukça zor duruma soktu. En başından beri olduğu gibi onların yanında olmaya edeceğiz. Bugünleri el ele vererek aşacağız” dedi.

Kantin esnafına da bin lira
Büyükşehir, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası’ndan gelen listeler doğrultusunda 886 kantinci esnafına ilişkin incelemelerini de sürdürüyor. Çalışma tamamlandığında yardıma uygun görülen kantincilere 1000 lira destek sağlanacak. Belirlenen kantinlerde çalışsa da şu dönemde maaş alamayan çalışanlara da gıda paketi desteği yapılacak. Ayrıca 2 bin 846 esnafa da bayram öncesi gıda paketi ulaştırılacak.

Esnafa can suyu
Büyükşehir 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren 30 ilçede pandemi sürecinde faaliyetleri durdurulan ya da kısıtlanan esnafa 10 bin 552 adet gıda ve hijyen paketi dağıttı. İzmir Kahveciler Esnafı Odası ile yapılan görüşmeler sonucunda 699 kahve, internet kafe ve oyun salonu esnafına 873 bin 750 lira nakdi destek ödemesi yapıldı. Büyükşehir, öğrencilere dağıtmak üzere aldığı bot, mont ve kırtasiye malzemesiyle de esnafa can suyu oldu. Bu kapsamda 23 bin 629 öğrencinin Eğitim Kart’ına kırtasiye malzemesi alması için 130 liralık bakiye yüklenerek toplamda 156 kırtasiyeci esnafına 3 milyon 71 bin 770 lira destek sağlandı. Büyükşehir, daha fazla esnafa yardımcı olabilmek adına 50 kırtasiye esnafını daha sistemin içerisine dâhil etti. Böylece ulaşılan çocuk sayısı 27 bin 380’e, destek olunan kırtasiyeci esnafı sayısı 206’ya ve destek miktarı 3 milyon 559 bin 400’e çıktı.
Büyükşehir aynı şekilde yaklaşık 600 okulda öğrenim gören ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerine 20 bin adet mont ve 20 bin 460 çift bot dağıttı. Bu sayede ayakkabıcılar ve tekstilciler sitesinde bulunan esnafa 3 milyon 253 bin 176 lira destek sağlandı. Ayrıca Ödemiş’teki ayakkabıcı esnafından da 3 bin 100 çift bot alımı yapılarak 424 bin 328 liralık yardımda bulunuldu.

 
İzmir Süper Lig yolunda!
 
Narlıdere-Güngören Caddesi’nde işlem tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den sabahın ilk saatlerinde bayramlaşma turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi ve ...
İzmir, milli voleybolculara uğurlu geldi
İki yıl önce ülkemizin kadınlar ve erkeklerde iki şampiyonluk kazandığı ...
Bayraklı'ya yeni sosyal tesis yolda...
Bayraklı Belediyesi Mansuroğlu Mahallesi'ndeki Ressamlar Sokağı'nı baştan ...
 
Konak'ta trafiği rahatlatacak hamle
Konak Belediyesi, Konak’ta uzun yıllar sonra trafiği rahatlatacak bir ...
Selvitopu çiftinden anlamlı ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu eşi Fügen Selvitopu, Limontepe'de ...
Karşıyaka'da annelere anlamlı armağan
Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan ve engelli ...
 
Başkan Kılıç’tan yaslı annelere vefa
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, tam kapanma sürecinde geçen Anneler ...
Çiğli'de Anneler Günü sürprizi
Çiğli Belediyesi, tam kapanma nedeniyle Anneler Günü'nü bu yıl çocuklarından ...
Kitap Kart yüzleri güldürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva