HABERLER>SAĞLIK
11 Şubat 2015 Çarşamba - 15:08

İzmir’de sağlıkçılardan üç farklı eylem!

İzmir’de üç farklı eylem düzenleyen sağlıkçılar, çalışma koşullarındaki zorluklara dikkat çekti. Ege Üniversitesi'ndeki iki eylemde, bir grup sağlıkçı, Başhekimlik önüne dilek ağacı, bir diğer grup ise siyah çelenk bıraktı. Sorunlarının çözülmesini isteyen sağlık çalışanları, aksi halde eylemlerinin süreceğini belirtti.

İzmir’de sağlıkçılardan üç farklı eylem!

Ege Üniversitesi Hastanesi poliklinikler önünde saat 10.30'da toplanan, Türk Sağlık- Sen üyesi yaklaşık 150 sağlık çalışanı, dilek ağacına, sorunlarını yazdıkları kağıtları astı.

Grup adına konuşan Türk Sağlık- Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanları uzun süredir çalışma alanları ve uygulamalarla ilgili bir takım haksızlıklar yaşamaktadır. Bu haksızlıklar ve yapılan zulüm çalışanlar arasında tahammül edilemez boyuta ulaşmıştır. Bugün doktorundan, hemşiresine, ebesinden, sağlık teknikerine, memurundan hizmetlisine kadar tüm çalışanlar sıkıntı içindedir. Sorunlarına çözüm istemektedir. Bu mücadelede çelik gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Zulme sessiz kalmayacak, zalime teslim olmayacağız" dedi. Bir günlük iş bırakma eylemi yapan gruptakiler, açıklamanın ardından Başhekimlik hizmet binası önüne yürüyerek dilek ağacını bıraktı.
 
"KÖLE DEĞİL HEMŞİREYİZ"
Üç haftadır eylemlerini sürdüren Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis hemşireleri de ellerinde 'Köle değil hemşireyiz' yazılı dövizlerle eylem yaptı. Acil Servis önünde toplanıp Başhekimlik hizmet binası önüne kadar slogan atarak yürüyen 50 kişilik grup adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilcisi hemşire Erkan Batmaz yaptı. Batmaz, "Haftalardır mücadelemiz devam ediyor. Eylem sürecinin başladığı 28 Ocak'tan itibaren formalarımızı çıkartıp onun yerine, üzerinde 'Köle değil hemşireyiz', 'Acil sorunlarına acil çözüm' yazılı siyah tişörtlerle çalışmaya devam ediyoruz. Taleplerimizi defalarca dile getirdik. Sorunlarımıza çözüm istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup Başhekimliğe siyah çelenk bıraktı.



ANGARYA İDDİASI
Sağlıkçıların üçüncü eylemi ise İl Sağlık Müdürlüğü önünde, SES İzmir Şubesi ile Türk Tabipler Birliği üyelerinin katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, "AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamaları artarak sürmektedir. Bu uygulamalardan birinci basamak kamu sağlık kurumları da (Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi) fazlasıyla nasibini almaktadır. Birinci basamakta çalışan emekçiler fazla çalışmaya ve angaryaya karşı direniyor. Bu düzenin ne halkın ne de sağlık çalışanlarının insanca yaşam mücadelesine bir katkısı yoktur" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
D vitamini krizi: İlaç yok, hasta yakınları çaresiz
Şu sıralar Türkiye genelinde çok sayıda kişi benzer bir sorun yaşıyor: ...
Sigarayı bırakmak beyni gençleştiriyor
Sigara, bilişsel becerilerde önemli rol oynayan beyindeki gri maddenin ...
Ambalajsız tavuğa son, kavurmada tuza sınır!
Et ve et ürünlerinin satışıyla ilgili kurallar değişiyor. Artık ambalajsız ...
 
Sigara her yıl 100 bin can alıyor!
Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, bir çok hastalığa zemin hazırlayan ...
Depresyon anne sütünü kesiyor!
Doğum sonrası anneleri etkileyen lohusa sendromu, tedavi edilmezse anne ...
Tiryaki sayısı yüzde 80 arttı!
Yaklaşık 4 bin kimyasal madde içeren sigara nedeniyle her yıl 4,5 milyon insan yaşama veda ediyor.
 
Artık kadınlar da tıraş oluyor!
İspanya’da yayınlanan La Vanguardia gazetesinde yer alan bir haberde, ...
Peynire tuz ve yağ ayarı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz ve yağ oranı ile etiket ...
Manisa'da korkutan kanser artışı!
Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, ilde geçen yıl 2 bin 374 kanserli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva