HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2015 Pazartesi - 16:50

İzmir’de ‘pes’ dedirten görüntü: ‘Cennet’te rezalet!

Ödemiş’in doğal güzellikleri ile bilinen Gölcük Yaylası’nda yaşanan karmaşa ziyaretçileri isyan ettirdi. Belediyenin altyapı çalışmalarına yoğun nüfus da eklenince seyahatler çileye dönüştü. Otopark ve ulaşım konusunda ciddi çalışma isteyen yaylada bulunan Gölcük Gölü’ndeki kirlilik ve piknik yapanların bıraktığı çöpler de tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, belediye ve kamu kurumlarını göreve çağırdı.

İzmir’de ‘pes’ dedirten görüntü: ‘Cennet’te rezalet!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ödemiş’e bağlı Gölcük Yaylası’nda yaz mevsimi nedeniyle başlayan turizm faaliyetleri çileye dönüştü. Özellikle hafta sonu yoğun ziyaretçi ağırlayan yaylada yaşanan karmaşa tepkilere neden oldu.
 
Bütünşehir Yasası’nın ardından Zeytinlik Beldesi kapanarak Ödemiş’e mahalle olarak bağlandı. Beldende yaşayanların yaylası olan Gölcük’ün adı son yıllarda turizmde ön plana çıktı. Kış mevsiminde Bozdağ ile birlikte ziyaretçi akınına uğrayan yayla ve içinde bulunan Gölcük Gölü yaz sıcaklarında da aranan yerler arasında liste başı oldu. Ödemiş ve Manisa Salihli ilçelerinden ulaşım olan yaylada yoğun ziyaretçi akını başta ulaşım ve hizmetleri kilitledi. Ödemiş Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmalarında aksamalar olunca yollar çamur deryasına döndü.



Toz toprak içinde bulunan göl ve çevresindeki mesire alanlarını ziyaret edenler ise tepki gösterdi. Otopark ve ulaşım problemi nedeniyle sorun daha da aşılamaz hale geldi. İzmir dışında birçok ilden ziyaretçiyi ağırlayan yaylada yaşanan kaos nedeniyle vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.
 


GÖL ÇÖPLÜK YUVASI
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce uzun yıllar yok olmasın diye kaynak aktararak çalışmalar yaptığı Gölcük Gölü’nde kanalizasyon ve çöp atıkları yine gündeme geldi. Göl, aşırı ziyaretçi ve kontrolsüzlük nedeniyle adeta çöp yuvasına döndü. Gölün etrafındaki sazlık alanlar da temizlenmeyince daha da büyüyerek gölün güzel görüntüsünü yok etmeye başladı. Çöplerin uluorta atılması, hizmetlerde yaşanan aksama doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yaylayı içinden çıkılamaz hale getirdi.


 
SORUMLUSU KİM?
Yasal düzenleme ile ilçe belediyesine bağlanan Gölcük’te altyapı hizmetleri Ödemiş Belediyesi tarafından veriliyor. Çöp toplama işlemlerini de yapan belediyenin bölgede oteli ve tesisleri bulunuyor. Arıtma tesisleri, kanalizasyon ve su konusunda ise çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda yer alıyor. Bölgede kanalizasyon bağlantısının her hangi bir arıtmaya yapılamamış olması da dikkat çekiyor. Ödemiş’e yakın olan eski Zeytinlik Beldesi’nde yapılan arıtma tesisi ile yaylası arasında bir bağlantı bulunmuyor. Öte yandan, Gölcük Gölü’nün etrafı doğal sit olduğu için göldeki yapılacak çalışmalarda ise yetki Devlet Su İşleri’nde (DSİ) görünüyor. Kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluk, çalışmalardaki yetki tartışmaları, ulaşım imkanlarının kısıtlı olması gibi nedenler hizmetlerin aksamasına neden oluyor.

 
Çarptığı yaya da kendi de öldü
 
Putin'den Suruç için başsağlığı mesajı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gölcük hayranı 23 Ağustos 2016 Salı 16:26

Gölcükte göl kenarındaki kafeteryalar ve kendin pişir kendin ye gibi işletmeler kalkmadığı sürece bu düzensizlik devam edecektir çünkü bu işletmeler ehliyetsiz kişilerin elinde veya belediyenin içindeki yakınları bunu sümen altı yapıyorlar lütfen göl kenarındaki işletmelerin sit kanuna göre kaldırılması gerekiyor bakanlık yetkililerini göreve çağırıyorum göz yummayın kanunları herkese eşit uygulayın lütfen

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 21 Temmuz 2015 Salı 00:55

İnsanımız bu kadar mı duyarsızlaştı bu ne pislik!

Yorumu oyla      13      5  
asda 20 Temmuz 2015 Pazartesi 22:17

ceza kesecen arkadas izmarit atanada ara sokakta 100 basanada

Yorumu oyla      15      5  
ST 20 Temmuz 2015 Pazartesi 21:28

Çerini çöpünü hiç düşünmeden yola, denize, göle, akarsuya atan herkese yazıklar olsun. Allah size beyin diye bir organ vermiş, ne olur onu biraz kullanın be. İnsan değil misiniz yoksa?

Yorumu oyla      19      5  
muhalif 20 Temmuz 2015 Pazartesi 19:33

iş belediyelerde bitmiyor, iş, insanımızda, izmirde de , ödemişte de insanlar yer içer çöpünü ya sakağa yada göle-denize atar, temizlik kültürü olmayan pis bir millet olduk çıktık. adam 50 metre ötedeki çöp konteynerine gitmeyip çöpünü yola bırakıyor.belediye ne yapsın, herkezin başına adam mı koysun....

Yorumu oyla      21      5  
Ado 20 Temmuz 2015 Pazartesi 18:40

Bizim insanımız pis yer içer copunu sağa sola atar copcu yokmu temizlesin der parklar yeşil alanlar hep böyle

Yorumu oyla      21      5  
kucukmenderes... 20 Temmuz 2015 Pazartesi 18:19

arkadaş Ödemiş tire ve çevresinde bulunan sanyi atıkları tarafından yıllardır zehirli kimyasal atıklarla kirletilen Küçük Menderes nehriyle ilgilide haber yapılmasını istiyoruz 16 Ağustos günü selçuk zeytin köy köprüsünde bir eylem yapılacak bunla ilgilide haber yapmanızı istiyoruz...Çevre ile ilgili herkesi göre davet ediyoruz

Yorumu oyla      17      5  
izmirli 20 Temmuz 2015 Pazartesi 17:15

AKP li belediye neden temizlemiyor geçen yıllar neden bu sorunlar yoktu DSİ yerleşim yerinde gelip vatandaşın çöpünümü temizleyecek ödemiş belediyesi ne iş yapar

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da karada ayrı denizde ayrı mücadele!
Sayıları hızla artan RES’lere karşı hukuki mücadele sürerken dev balık ...
İGC Suruç’taki kanlı saldırıyı lanetledi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC ), Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana ...
Oyuncak götürüyorlardı, orman yapacaklardı…
Kobani'ye geçerek 'yeniden inşa' çalışmasına katılmak üzere bulundukları ...
 
İzmir’deki ‘kent krizi’nde o şirketten flaş karar ilk tepki
Ankara İdare Mahkemesi, elektronik kart ihalesini yeni kazanan firma ile ...
Geleceğin moda tasarımcıları İzmir Ekonomi’den
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), geleceğin moda tasarımcılarına ev sahipliği ...
Reza Zarrab'ın yalı savunması!
Reza Zarrab, Boğaz’da tanınmaz hale getirdiği tarihi Mehmet Arif Bey Yalısı’yla ...
 
Flaş iddia: Canlı bomba 18 yaşında bir kız
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Amara Kültür Merkezi'ndeki patlamanın nedeni ...
Şok iddia: İzmir milletvekili kayınçosunu mu dövdürdü?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in kayınçosu Sadık Kaya Balçova Emniyet ...
Flaş! Suruç’ta bombalı saldırı: En az 31 ölü
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva