HABERLER>SAĞLIK
8 Kasım 2018 Perşembe - 18:38

İzmir'de kanser teşhisiyle ameliyata alındı ama... Doktorlar şok geçirdi!

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, rahatsızlığına tam teşhis konulamasa da kanser olabileceği düşünülerek kapalı ameliyata alınan Melek Akkuş’un (65) akciğerinden, yıllar önce boğazına kaçan ceviz kabuğu parçası çıktı. Kanser olmadığını öğrenen Akkuş büyük sevinç yaşadı.

İzmir de kanser teşhisiyle ameliyata alındı ama... Doktorlar şok geçirdi!

Uzun süredir nefes darlığı, geçmeyen öksürük, ateş ve halsizlik gibi şikâyetleri bulunan Melek Akkuş'a gittiği sağlık merkezlerinde zatürre de dâhil çok kapsamlı tedaviler uygulandı. Buna rağmen şikâyetleri devam eden Akkuş, son olarak İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler, tüm vücut taraması PET/BT filmi ile bronkoskopik işlemlere karşın Melek Akkuş'un hastalığına teşhis konulamadı. Ancak Akkuş'a akciğer kanseri olabileceği söylendi. Ameliyata alınan Melek Akkuş'un kanser olmadığı, yıllar önce boğazına kaçtığı değerlendirilen ceviz parçasının akciğerine yerleşerek, kanserli kitle benzeri bir görünüm oluşturduğu anlaşıldı.

SEVİNCİNİ AİLESİ VE DOKTORLARIYLA PAYLAŞTI
Üç ay boyunca kanser olduğunu sanan Melek Akkuş, ameliyattan sonra aldığı haberle hem büyük bir şaşkınlık yaşadı hem de çok sevindi. Sevincini ailesi ve doktorlarıyla paylaşan Akkuş, "Yaklaşık bir yıldır sık sık hastanelere başvurdum. Giderek artan bir şekilde nefesim tıkanıyor, bıçak saplantısı gibi bir ağrı ile sürekli öksürüyordum. Bir ay hastanede yatarak zatürre tedavisi gördüm ama buna rağmen bir rahatlama yaşamadım. Akciğer kanseri olabileceğimi öğrenince çok şaşırdım, en çok da evlatlarımın üzülmüş olmasına üzüldüm. Eşimi akciğer kanserinden kaybettim. Onunla aynı kaderi paylaşacağımı sandım. Ameliyattan sonra, yıllar öncesinde farkında olmadan yuttuğum ceviz kabuğunun ciğerimi harap ederek yara oluşturduğunu, kanser olmadığımı öğrenince çok mutlu oldum. Bana bu müjdeyi veren doktoruma ve tüm ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum, yeniden doğmuş gibiyim" dedi.

ÜZÜNTÜ YERİNİ SEVİNCE BIRAKTI
Melek Akkuş'un doktor kızı Neslihan Hüsülüoğulları da, "Annem ameliyata girince, çıkarılacak olan tümörün iyi huylu olması, kanserin tedavi edilir bir seviyede ve özellikte olması tek isteğimizdi. Ancak ameliyattan sonra annemin kanser olmadığını, bütün bunların sebebebinin bir ceviz parçası olduğunu öğrenince çok sevindik ve de çok şaşırdık. Ailem adına, doktorumuz Doç. Dr. Kenan Can Ceylan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Üç ay boyunca yaşadığımız bütün üzüntüler yerini sevince bıraktı" diye konuştu

'KANSERLE KARIŞTIRILABİLECEK BELİRTİLER VEREBİLİR'
Yabancı cisim aspirasyonlarının çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini ve kanserle karıştırılacak belirtiler verebileceğini söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan ise şaşırtıcı vaka ile ilgili şunları söyledi:

"Uzun süredir şikâyetleri olan Melek Hanım'ın akciğerinde kanser olabileceği de dâhil birçok tanı düşünülmüş. Tahminimize göre uzun süre önce aspire edilmiş ve bulunduğu akciğer dokusunu harap etmiş yaklaşık yarım santimlik ceviz parçası saptadık. Hem teşhis hem de tedavi amaçlı olarak gerçekleştirdiğimiz kapalı yöntem videotorakoskopik operasyonda, akciğerin sağ üst parçasının küçüldüğü, dokusunun harap olduğu ve çok ciddi yapışıklıklar oluştuğunu gördük. Uzun yıllardır sahip olduğumuz kapalı ameliyat tecrübemiz sayesinde; kısa sürede ve sıkıntısız bir şekilde sağ akciğerin üst kısmını çıkardık. Çıkardığımız akciğeri kontrol ettiğimizde ise kanser olmadığı, ceviz parçasının bunlara yol açtığını gördük. Yabancı cisim aspirasyonları fark edilmediğinde çok sinsi bir şekilde ciddi ve tehlikeli sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Hastamızda görüldüğü gibi, tedaviye rağmen geçmeyen öksürük, nefes darlığı, halsizlik, ağrı gibi belirtiler kanser hastalarında da görüldüğü için tanısal karışıklıklara neden olabilir. Hastamıza sorduğumuzda yabancı cisim yutmasına ait bir olay hatırlamadığını öğrendik. Bu durum çocuklarda daha sık görülmesine karşın erişkin hastalarda daha nadir görülür. Hastamızın teşhisinin kanser yerine iyi huylu çıkması, açık ameliyat yerine kapalı ameliyat olmasından dolayı hem Melek Hanım hem de ailesi adına çok sevindik." (DHA)

 
Derbiye ağır fatura: PFDK ceza yağdırdı!
 
BAL’lılardan koşa koşa yardım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim ferhatoglu 8 Kasım 2018 Perşembe 19:39

Boyle bir hastahanemiz oldugu icin cok sansliyiz izmirli olarak babamda orda ameliyat oldu tedavisi suruyor.doktor Ahmet bey ve ordaki butun doktorlardan ve calisanlardan Allah razi olsun.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık düzenlemeleri Komisyon'dan geçti
KHK ile ihraç edilen doktorların çalışmasına sınır getiren ve sağlık çalışanlarına ...
Ödemiş'te 10 ayda rekor organ bağışı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 10 ay içinde 1000 kişinin organ bağışında bulunduğu belirtildi.
İzmir'de yaşam savaşı: Bir kişi bu iki kardeşi kurtarabilir
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi immünoloji  servisinde 'kronik gramülatoz' ...
 
Karabağlar'da kalp sağlığı buluşması
Karabağlar Belediyesi ile Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı işbirliği ile  düzenlenen ...
Sigarada "düz paket"e bir adım daha yaklaşılıyor
Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Düz paket uygulamasına ...
İzmir'li Merve maskeyi çıkardı: Lösemili çocuklara umut oldu!
İzmir'de, gördüğü tedavi sonunda lösemi hastalığını yenen 6 yaşındaki ...
 
İzmir'de hekimler sağlıkta şiddeti protesto etti!
İzmir Tabip Odası, Türk Tabiler Birliği’nin hazırladığı 'Sağlıkta Şiddettin' ...
İzmir'de 'evde tahlil' dönemi
İzmir'de evlerinde tedavi gören yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastalar ...
Muhittin AKBEL yazdı... Norveçliler Balçova Termal'i, biz de Norveçlileri özledik
Muhittin AKBEL yazdı... Norveçliler Balçova Termal'i, biz de Norveçlileri özledik
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva