HABERLER>EGE
10 Ekim 2017 Salı - 10:04

İzmir'de iki fuar bir arada: Türkiye'de örneği yok!

Bu yıl ilk kez 42. Shoexpo ile birlikte düzenlenecek 1. Pretexpo-Moda ve Hazır Giyim Fuarı, sektörlerin ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor. 

İzmir de iki fuar bir arada: Türkiye de örneği yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek 42. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez gerçekleşecek 1. Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ile aynı tarihlerde yapılıyor. 

Ziyaretçilerin ve yurt içi ile yurt dışından gelecek alım heyetlerinin ayakkabının yanında konfeksiyonu da bulabilmesi, her iki fuarın güçlenerek büyümesini sağlayacak. 

17-20 Ekim 2017 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleştirilecek iki fuar, sektörlerin ihracat potansiyelini de artırmayı hedefliyor. 

Sektör temsilcileri iki fuarın birlikte yapılmasının hem kente, hem de sektöre hareket getireceğini belirtiyor. 

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Faruk Hanoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamircileri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Ata ve İzmir Ticaret Odası Deri grubu Komite Başkanı Yaşar Akıcı; iki fuarın aynı anda yapılmasının sektöre nasıl bir katkı yapacağını değerlendirdi. 

Hanoğlu: Konfeksiyon ile ayakkabı kardeştir 

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, birlikte yapılacak Shoexpo ve Pretexpo’nun sektör için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Ayakkabı artık tek başına bir ürün olmaktan çıktı. Aksesuarı, giysisi, takımı ile birlikte değerlendiriliyor. İki sektörün birlikteliğinin ilk adımı bu fuar olabilir. Çok uzun zamandır yapmaya çalıştığımız birleşme, burada gerçekleşiyor. Ayakkabıdan; kravata kadar, takım elbiseden; deri monta kadar mükemmel bir ortam oluşturulabilir. Zaten artık dünyada eğilim bu yönde. Bunun olması için çok çaba sarf edildi. Konfeksiyon ve ayakkabı sektörü kardeştir. 

Bundan on yıl önce Almanya’ya gittik. Dört fuar salonunda farklı sektörler vardı. Birbirine katkı sağlıyor. “ 

Kızılgüneşler: Türkiye’de örneği yok 

Ege İhracatçı Birlikleri Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye’de konfeksiyon alanında böyle bir başka fuar olmadığını belirterek şöyle dedi: 

“İZFAŞ öncülük yaptı. Büyüyerek devam edeceğiz. Bu fuarın yapılması sektör için çok önemli. Türkiye’de örneği yok. Bu fuarlar 30 yıldır yapılmıyordu. Sektöre katkılarını ilerleyen yıllarda anlayacağız, aynı IF Wedding – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda olduğu gibi.” 

Ata: Güç katacak 

İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları Ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Ata, Shoexpo’nun Pretexpo sayesinde daha da güçleneceğini söyledi. Ata, beklentilerini şöyle dile getirdi: 

“Her iki fuarın birlikte olması sektörlere büyük bir güç katacak. Uzun yıllardır Shoexpo yapılıyor, Pretexpo ile birlikte tamamlayıcı olacak. Bundan sonra da büyüyerek devam etmesini umuyoruz. Shoexpo’da geçtiğimiz yıla göre büyüyoruz. Dışarıdan gelecek ayakkabıcı arkadaşlarımızın talebi de çok fazla. Önümüzdeki fuarlarımız da daha iyi olacak. 2018’deki ilk Shoexpo’nun da Nisan ayına alınması da bizi iyi yönde etkileyecek. Güçlenerek büyüyeceğiz.” 

Akıcı: Pretexpo ile çıkış yolu arıyoruz 

İzmir Ticaret Odası Deri grubu Komite Başkanı Yaşar Akıcı, son yıllarda yara alan sektörün fuarlarla birlikte hareketlenmesini beklediklerini ifade etti. 

Akıcı, şöyle dedi: 

“İlk defa düzenlenecek olan bir fuar olan Pretexpo’dan büyük katkılar bekliyoruz. Ayakkabı sektörü ile birliktelik bizi güçlendirecek. Burada alacağımız enerji bizi mutlu ederse, önümüzdeki yıl büyük bir tanıtım yapacağız. Bu iki fuardan İzmir için büyük işler bekliyoruz. Sektörümüz iki yıldır sıkıntılı. Büyük yaralar aldık ama Pretexpo’da bir çıkış yolu arıyoruz. İyi bağlantılar bekliyoruz.” 

İzmir Pretexpo, 1. Moda ve Hazır Giyim Fuarı, hazır giyim markalarının, parakendecilerin, toptancıların ve tasarım firmalarının en iyi yerli ve yabancı hazır giyim üreticileri ile buluşmalarını sağlayacak. Fuarda , “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim, Kürk, Mayo ve Bikini” yer alacak. 

42. Shoexpo –İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda ise, “Kadın Ayakkabısı, Erkek Ayakkabısı, Çocuk Ayakkabısı, Terlik, Bavul, Çanta ve Cüzdan, Kemer, Model Tasarımlar, Sektörel Yayınlar” bulunacak.

 
Eski SAT komandosu Türkşen Akşener'e katıldı!
 
Haydi Kaf-Kaf! Yen de gel!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ekim 2017 Salı 10:45

bu yeni fuara karşıyakadan Egekent'ten gidemiyoruz bile. çok yanlış yere yapılmış.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahalleli isyan etmişti: Bornova Belediyesi'nden baz istasyonu açıklaması!
Bornova Belediyesi , özellikle çocuklarımızın sağlığı için oyun alanlarına ...
Vahşet! Arazide yanmış ceset bulundu!
Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki makilik alanda yanmış kadın cesedi bulundu. ...
Manisa'da trajik ölüm: Perde takarken...
Salihli ilçesinde perde takmak için çıktığı kanepenin üzerinden dengesini ...
 
Şeytanın aklına gelmez! Çöp kamyonuyla bakın ne yaptılar
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına ...
Giritli öğretmenler ortak proje için İzmir'de
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Girit Eğitim Müdürlüğü ...
Menemen'de okul servislerine göz açtırılmıyor!
Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit okul servis araçlarını denetledi.
 
Ege ilinde skandal: 16 yaşındaki çocuk genelevde!
Aydın Valiliği Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu, 16 yaşındaki ...
Manisa'da 4 günde ikinci vahşet! Karısını baltayla öldürdü!
Manisa'nın Soma ilçesi'nde, 66 yaşındaki Nurettin Akkuş, tartıştığı eşi ...
İzmir'de sahte içki operasyonu!
Tire ilçesinde, sahte içki satışı yaptığı iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva