HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2017 Perşembe - 15:06

İzmir'de film gibi düğün vurgunu!

İzmir'in Bergama İlçesi'nde yaşayan 30 yaşındaki İrfan Kartal, evlenmek istediği 21 yaşındaki A.A.'nın, aldırdığı altınlarla kaçtığını söyleyip dolandırıldığını iddia etti.

İzmir de film gibi düğün vurgunu!

Bergama'nın Topallar Mahallesi'nde yaşayan maden işçisi İrfan Kartal, çiftçi olan babası 54 yaşındaki Mustafa Kartal'a evlenmek istediğini belirtti. Baba Kartal, oğlunun bu isteği karşısında uygun bir eş bulmak için araştırmaya başladı. İlçede uygun bir aday bulamayınca, daha önce askerliğini yaptığı Hatay'a giderek gelin adayını aramaya karar verdi. Hatay'da taksici olduğunu iddia ettiği M.C.'yle tanışan Mustafa Kartal, kente geliş sebebini paylaştı. 

Bunun üzerine M.C., akrabası olduğunu söylediği A.A.'yı Mustafa Kartal ile tanıştırdı. A.A. teklifi kabul edince Mustafa Kartal, oğlunun Hatay'a çağırdı. Kız evine giden İrfan Kartal, müstakbel gelinle anlaşınca A.A.'yı da yanlarına alarak Bergama'nın yolunu tuttu. Öncesinde ise A.A.'nın ailesine 'süt parası' adı altında 8 bin lira verdi. Bergama'ya gelip iki gece Mustafa Kartal'ın evinde kalan A.A., damat adayıyla geçen pazartesi günü şehir merkezinden önce kıyafet, çanta ve ayakkabı alışverişi yaptı. Daha sonra 2 yüzük, 1 küpe ve 4 bilezik alındı. İrfan Kartal marketten alışveriş yaparken, iddiaya göre, A.A. alınan ziynet eşyalarıyla ortadan kayboldu. Dolandırıldığını anlayan İrfan Kartal, Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. 

Toplamda 15 bin lira dolandırıldıklarını söyleyen baba Mustafa Kartal, "Hatay'a vardım. Orada M.C. isimli bir vatandaşla tanıştım. Bana 'bizim burada akrabalarda bir kız var, oğlunla onu görüştürelim' dedi. Kızın evine vardık. Oğlanla kız görüşüp anlaştı. Hatay'da 8 bin lira, kızın süt parası verdik. Bergama'ya geldim. Takıları yaptık. Burada bulunan bir marketin önünden oğlan alışveriş yaparken sıvışıp kaçmış. Toplam 15 bin lira param dolandırıcılar tarafından gitmiştir. Hiçbir şeyim kalmadı. Sıfıra düştüm. Bunların yakalanmasını istiyorum" dedi.

Dolandırıcıların biran evvel yakalanmasını isteyen İrfan Kartal ise; "Ben mutlu olayım, çadırda da olsa dururum' dedi. Aynı gün Bergama'ya yola çıktık. Hafta sonu olduğu için cumartesi, pazar evde kaldık. Pazartesi alışveriş için Bergama merkezine geldik. Önce 301 liralık giyim eşyası aldık. Daha sonra ayakkabı ve çanta alışverişi yaptık. Ardından kuyumcuda takı ve ziynet eşyası yaptırdık. Buradan bir markete gittik. Ben aldıklarımın parasını öderken, 30 saniye içerisinde kayboldu gitti. Bizi dolandıran bu kişilerin biran önce yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi.

TELEFON KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI
İzmir'in Bergama İlçesi'nde evlilik yalanıyla dolandırıldığını öne süren İrfan Kartal, A.A.'nın son gün yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinin telefon kayıtlarını Savcılığa verdiğini söyledi. Kartal, kendi cep telefonuna görüşmeleri kaydeden bir program yüklediğini, A.A.'nın altınlarla ortadan kaybolmadan bu telefon üzerinden yakınlarıyla konuştuğunu ifade etti. Kartal dinlediği kayıtlarda, A.A.'nın 2 ayrı kişiyle konuştuğunu, bu kişilerin A.A.'ya aldırabildiği kadar altın aldırmasını, ardından uygun bir yerden kendisini alacaklarını söylediğini ifade etti. (DHA)

 
Bucaspor'da boykot tam hız
 
'Basmane'de Yeni Yaşam' sergisine yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de vinç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
İzmir’in Aliağa İlçesi'nde vinç ile otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
Fuar İzmir'deki 'bilim buluşması'nda can dostlara klima!
Bilim Kahramanları Derneği tarafından İZFAŞ desteğinde gerçekleştirilen ...
Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeci konuştu
Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapılıyor.
 
FETÖ elebaşı Gülen'in kod adı ortaya çıktı!
İddianamede örgüt üyelerinin etraftan anlaşılmasın diye Gülen’den “Kaptan” ...
İzmir’deki fuhuş operasyonunda şok eden detaylar!
Operasyon düzenlenen evlerde yapılan aramalarda fuhuştan elde edildiği ...
''Hedefin Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasının sanıklardan Sagun: ...
 
25 bin 4-C'liye güvenlik soruşturması
Hükümet, özelleştirilen kuruluşlardan 4-C statüsünde kamu kurumlarına ...
THY uçağında bomba paniği
Miami-İstanbul seferi için hazırlanan THY'ye ait tarifeli uçakta, yolculardan ...
'Dursun Çiçek'e kumpas' davasında 10 tahliye
CHP Milletvekili Dursun Çiçek'e Ergenekon davasında "kumpas" kurulduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva