HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
21 Haziran 2023 Çarşamba - 09:06

İzmir’de emlakçılar sinek avlıyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut kredisi limitlerinin düşük, faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle emlak sektöründe işlerin bıçak gibi kesildiğini belirterek, “Dört aydır iş yapamıyoruz. 1+1 evin bile 1,5 milyon lira olduğu dönemde bankalar 250 bin lira kredi veriyor. 350 iş kolunu bünyesinde barındıran bizim sektör, hiç bu kadar zor duruma düşmemişti” dedi.

İzmir’de emlakçılar sinek avlıyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Son iki yıl içerisinde konut fiyatları, tahminlerin ötesinde artarken, İzmir’de konut satışlarının son dört ayda yok denecek kadar azaldığı ortaya çıktı. Satılık çok sayıda konut olmasına rağmen talebin neredeyse yok noktasında olduğunu belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Talep yok, fiyat artmıyor, düşmüyor da… Burada garip bir şey var. 34 yıldır bu işi yapıyorum, hiç bu kadar kötü bir dönem yaşadığımızı hatırlamıyorum” ifadesini kullandı.

250 BİN LİRALIK KONUT KREDİSİNİN HİÇBİR ANLAMI YOK
Konut satışlarının durgun seyretmesini yorumlayan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Evet; konut satışları durdu. Neden? Hem yüksek faiz, hem de kredi limitlerinin çok düşük kalmasından” dedi.

Bu durağanlığın 350 iş kolunu bünyesinde barındıran gayrimenkul sektöründe iş yapamamasına sebep olduğuna vurgu yapan Güleroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Emlak satışlarında inanılmaz bir düşüş var. Bankalar, konut kredi limitlerini çok aşağıya çektiler. 250 bin lira konut kredisi neye yarar? Ayrıca konut kredileri yüzde 2,5’tan başlıyor, yüzde 3, hatta yüzde 4 faiz uygulayan bankalar var. Bu şartlarda 1+1 konut almak isteyenin cebinde 1 milyon 250 bin lira olması lazım. 250 bin liralık konut kredisi anlamsız kalıyor. Gayrimenkul sektörü, yaklaşık dört aydır iş yapamıyor. Hepimiz oturuyoruz, cepten yiyoruz. İnsanlar konut almak için bir hamle yapamıyor, çünkü ekonomik şartlar konut almalarına uygun değil.”

TALEP OLMAYAN ÜRÜNÜN FİYATI DÜŞER AMA EMLAKTA DÜŞMÜYOR
Emlak kredi oranlarının son 1,5 ayda bir hayli yükseldiğini, zaten tıkanmış olan sektörün tamamen çalışamaz hale geldiğini anlatan Başkan Güleroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Elimizde yeterince satılık konut var. Konut almak için niyetlenen de var, ama alan yok. Konuta talep artmıyor, fiyatlar da artmıyor ama düşmüyor da… Oysa bir ürüne talep yoksa, onun fiyatı düşer. Bu kural, konutlar için geçerliliğini yitirmiş görünüyor. 34 yıldır bu işi yapıyorum, hiç bu kadar kötü bir dönem görmedik. Fiyatların düşeceğini hiç zannetmiyorum. Bunca yıldır sektörün içinde olduğum için, bugüne dek emlak fiyatlarının hiç geriye geldiğini görmedim. Cebinde parası olan, doları, eurosu olanlar bugün için konut alarak yatırım yaparsa, bu işten çok kazançlı çıkar.”

 
Başkan Soyer mezuniyete katıldı... 'Çocukların gözlerinde umudu bulacaksınız'
 
Keman ustası Tarzan Mustafa hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 21 Haziran 2023 Çarşamba 17:58

Son Emlak Bükücü dönemsel olarak haklısın. Bu dönem öyle bir dönem. Diğer yandan Cehape kitlesinin takip ettiği ekonomistler Evren Devrim Zelyut ve Selçuk Geçer'in zaman zaman dillendirdikleri ortak yalan şudur. Konut fiyatları düşecek. Hayır asla! Hayatım boyunca düştüğünü hiç görmedim. O emlakçıya da şöyle cevap vereyim. Millet bunu dolara endekslemiş. İkincisi yabancı alımları sürüyor. Satarken en azından aldığı zamanki doalr değerini cebine koymuyorsa satmaz. Taa ki istediği fiyattan satılana kadar. O yüzden daha çoook beklersiniz fiyatların düşmesini.

Yorumu oyla      2      3  
MKC 21 Haziran 2023 Çarşamba 15:49

Su anki ortsmda emlak yatirimi mantikli degil.Evlerin fiyatlari dolar kuruna endeskli,o yuzden asiri yuksek!Istenilen fiyatlardan %30 daha asagida olmasi gerekiyor satis olabilmesi icin.Yoksa boyle devam eder.Dubai'deki yepyeni evler Izmir'deki 50 yillik evlerden daha ucuz acikcasi.

Yorumu oyla      4      3  
Mülayim 21 Haziran 2023 Çarşamba 14:30

Beter olun inşallah millette paramı varda konut alsın piyasayı yükselten zaten sizsiniz. 700 bine ev mahal oluyo 3 milyona satışa koyyolar beter olun

Yorumu oyla      3      7  
Son Emlakçı Bükücü 21 Haziran 2023 Çarşamba 13:46

7.000 lira kira alacağım diye 3.5 milyon lira parayı daireye yatıran mı karlı olur yoksa bankaya yatırıp aylık 100-120 bin lira para alan mı üstelik parasıda duruyor hiç bir kaybı yok.Kiracının ağız kokusu çekmek yok evinin eskimesi yok.Evinin seneler sonra külüstüre dönmesi yok. Faizler böyleyken doları olanı ev önermek saçmalıktan ibaret ancak cahil ve bilgisizleri kandırırsınız bu şekilde.

Yorumu oyla      11      7  
Cumhuriyetli 21 Haziran 2023 Çarşamba 13:43

5 milyon lira parayı bankaya yatırsa 150.000 lira para alıyor. Eve yatırım mı kaldı ekonominin hali bu Ev artık yatırım olmaktan çıktı batırım oldu. Nakit tutmak iyidir sinek yemeye devam bu sözlerle.

Yorumu oyla      6      5  
Cumhuriyetli 21 Haziran 2023 Çarşamba 13:27

puahhahahhaha

Yorumu oyla      4      5  
Eğitimli 21 Haziran 2023 Çarşamba 12:45

B.kunu çıkardınız çünkü. 3 liralık evi sahibi ile anlaşıp 10 liraya kiraya veririz diye kandırdınız ev sahiplerini. Sonra sinek avlıyoruz daha çok avlarsınız çekin piyasadan gözü doymamış elinizi. (İşini düzgün yapana lafım yok.)

Yorumu oyla      8      5  
hakkı 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:51

Komple hepsinin kapanması dileğiyle..

Yorumu oyla      5      5  
Şerafettin Zeyrek 21 Haziran 2023 Çarşamba 10:54

hah hah hah ha konutları komisyonu çok alacağım diye artırır mıydınız. Alıcıların ahı tutmuştur. alıcıyla satıcıyı buluşturup büyük paralar kazandınız. Şimdi onları yiyin. Ağlanmayın.

Yorumu oyla      14      3  
necdet koç 21 Haziran 2023 Çarşamba 10:43

dünyanın en güzel işi. 2 sandalye 1 masa, 1 telefon. 1- emlakçılar 2- futbolcu menejerleri. hiç bir sermaye gerekmiyor, riski yok, vergisi yok. oturduğun yerden gelsin milyonlar.

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesine TOKİ geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin olumsuz görüş ...
İZDEDA’dan Ankara çıkarması… TMMOB ve depremzedelerden ‘emsal’ kararı
İzmir’de tartışmalara neden olan emsal artışı konusu için Ankara’ya giden ...
Bakan açıkladı... Kira zammı sınırlaması uzatılacak!
Adalet Bakanı Tunç "Konutta kiraya yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme ...
 
Özhaseki: Eski hatalara düşmeyeceğiz!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yeni usüller ve standartlar ...
Şehir Hastanesi’nde sular durulmuyor… İşçiler bir kez daha greve çıktı!
İzmir’de açılışı birçok kez ertelenen ve iş bırakmalarla gündeme gelen ...
Zorlu’ya bilirkişi şoku!
Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınan Zorlu Konak Projesi’nin ...
 
İzmir'de konut piyasası... Satışlar düştü fiyatlar uçtu!
Nisan'da konut fiyatları, aylık bazda yüzde 4,7, yıllık bazda ise yüzde ...
Bakanlık imara açmıştı... ‘Çaresiz kaldığımız için Ankara’ya gittik’
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imara açılan ...
Büyükşehir ile Bakanlık karşı karşıya gelmişti... Rezerv alan planları askıda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mülkiyeti Hazine ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva