HABERLER>SAĞLIK
9 Şubat 2023 Perşembe - 14:33

İzmir’de eczacılardan ‘yardım’ uyarısı: Evdeki ilaçları getirmeyin!

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Kahramanmaraşta yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye gönderilmek üzere yapılan ilaç yardımlarının bilinçsizce yapıldığına dikkat çekerek, “Farklı kutulardan farklı ilaçlar çıkıyor ya da son kullanma tarihi geçmiş oluyor. Onları ayrıştırarak doktor arkadaşlarla beraber eczacı arkadaşlarla ayırdık. İşe yaramayanları imha etmemiz gerekiyor, zaman kaybı da oluyor. Evlerden ilaç yardımı toplanmaması gerekiyor. Yardım yapmak isteyen eczanelerimize giderek açtığımız ekranlar aracılığıyla bağışta bulunabilir” dedi.

İzmir’de eczacılardan ‘yardım’ uyarısı: Evdeki ilaçları getirmeyin!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen depremlerin 4. gününde bölgeye yardım ulaştırmak için İzmir’de tüm kurumlar ve her meslekten vatandaşlar seferber oldu.

Bunlardan biri de İzmir’deki eczacılar…

BİR ARKADAŞIM İLAÇ YOLLAMAYIN DERKEN, BİR ARKADAŞIM İLAÇ SIKINTISINDAN BAHSEDİYOR
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, ilaç temini konusunda koordinasyon eksikliği olduğuna dikkat çekti. Sayılkan açıklamasında “İlaçların teminiyle ilgili bir koordinasyon eksikliği var. Tek elden bir koordine sağlanmalı. İslahiye’deki arkadaşım yeter bize ilaç yollamayın derken başka ilçedeki arkadaşımız ise bize ilaç ulaşmadı diyor.10 ilde 25-30 ayrı yerde derin bir depremin yaşandığı yer. Geniş bir araziden bahsediyoruz. Bir şekilde koordinasyonu sağlamamız gerekiyor" dedi.

YÜZDE 50 ORANINDA EKSİKLERİ KAPATTIK
Bölgede ilaç krizinin çözüleceğini söyleyen Sayılkan, “İlaç temini ile ilgili piyasada bulunmayan ilaçlar ile ilgili dışarıdan bir yardım gelmeyecekse yine yokluk yaşayabiliriz. Herkes cansiperane çalışıyor ama işbirliği yapılıp daha hızlı çözülebilirdi. Bugün itibariyle yüzde 50 civarında eksiklikleri kapattık. AFAD, tüm diğer kurumlarla işbirliği yapıp kriz masası oluşturup temim edilebilirdi. Öncelikle herkes can derdinde… Kurtarma peşinde. İnsanlar çadırda. Bugün itibariyle ilaç krizinin çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR İÇİN BAĞIŞ EKRANI AÇILDI
Yardımlar için ilk günden itibaren bağış ekranlarının açıldığını vurgulayan Sayılkan, “İlk gün eczanelerde bir ekran açıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 30 bin eczacı ciddi bir ilaç kaynağı oluşturdu. Buradan bölgeye ilaç göndermek yerine bölgeye en yakın depodan anında ilaçlar çıkarılmaya başlandı. Bornova Belediyesi’nin buradan giden yardım tırında da İzmir eczacılarının önemli bir bölümü var. İlaç dışı acil çocuk bezi, kadın pedi, mama gibi ihtiyaçları da bir kamyon gönderdik.  Seyyar eczane sayımız 6 oldu. Gün içerisinde 10’u bulur. Hatay ilindeki seyyar eczanede 10’ar kişilik gruplar gidip belirli aralıklarla 3 gün dönüşümlü görev yapacak. Gönüllü olan herkesin ulaşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

EVLERDEKİ İLAÇLARI GETİRMEYİN ÇAĞRISI
Vatandaşların evlerinde bulunan ilaçları bağış olarak vermek istediğini ancak son kullanma tarihi ilaçlar da olmak üzere Başkan Sayılkan, “Vatandaş bilinçsizce ilaç yardımı yapmaya çalışıyor. İnanılmaz bir ilaç yardımı yoğunluğu var. Evlerden gelen, saklanma ile ilgili sorunu olan, özel koşullar isteyen ilaçları getirip bırakmışlar. Farklı kutulardan farklı ilaçlar çıkıyor ya da son kullanma tarihi geçmiş oluyor. Onları ayrıştırarak doktor arkadaşlarla beraber eczacı arkadaşlarla ayırdık. İşe yaramayanları imha etmemiz gerekiyor, zaman kaybı da oluyor.  Kimyasal atık oluşuyor. Vatandaşlar evlerindeki ilaçları getirmesinler. Eczanelere gidip kaç paralık ilaç yardımı yapmak istiyorlarsa yapabilirler. Bu şekilde daha hızlı yardım ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir afet bölgesinde... 3 can kurtarıldı!
 
Çiğli'de afet için irtibat birimi kuruldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11'i çocuk, 52 kişi... Yaralar İzmir'de sarılıyor!
Maraş’tan Gelen 52 Yaralı Depremzedenin Tedavisi Artık İzmir’de Devam Ediyor. 
Enkaz altındakiler, ne kadar süre hayatta kalabilir?
Türkiye ve Suriye’yi vuran depremlerin ardından, enkaz altında mahsur ...
Deprem sonrası ruhsal bozukluklarda profesyonel destek alınmalı
Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremin ardından deprem sonrası ...
 
İzmir'den ön cepheye 602 sağlık personeli!
İzmir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, depremden etkilenen 10 ile toplam ...
Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek
Vatandaşların deprem bölgesindeki yakınlarının sağlık durumunu ve bulunduğu ...
Deprem bölgesinde 77 sahra hastanesi kuruldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "10 ilimizde 77 sahra hastanesi kurduk. ...
 
Depremzedeler koridorda tedavi ediliyor
7.7 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altından çıkarılan yüzlerce ...
Deprem bölgesindeki vatandaşlara reçetesiz ilaç
Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, ...
Enkazdan çıkarılanlar için 'hipotermi' uyarısı
Doç. Dr. Yücel Yüzbaşıoğlu, enkazdan çıkarılan kişilerde vücut ısısının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva