HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2022 Cuma - 14:34

İzmir'de bordo bereli babanın adalet arayışı... Dorukhan'ı kim öldürdü?

40 yıl devlete hizmet verdi. Özel Kuvvetler'de görev yaptı. Tümgeneral rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli oldu. Ethem Büyükışık şimdi cinayete kurban gittiğini söylediği oğlunun ardından adalet arıyor. ‘İntihar etti’ denilen oğlunun ‘şüpheli ölümünü’nün peşini bırakmayan Ethem Büyükışık, dosyada karartılan deliller, silinen parmak izleri, fotoğraf ve videoların varlığını ispatladı. Büyükışık tüm delillerin cinayeti işaret ettiğini söyledi.

İzmir de bordo bereli babanın adalet arayışı... Dorukhan ı kim öldürdü?

Emekli Komando-Tümgeneral Ethem Büyükışık, 32 yıl PKK terör örgütü ile dağ, bayır demeden mücadele etti. Sayısız çatışma ve operasyona katılan Büyükışık’ın yaşamı tek evladı Dorukhan Büyükışık’ın (26) 4 yıl önce şüpheli ölümüyle altüst oldu.

Türkiye’deki iki üniversitede eğitim alan, ABD’de yüksek lisans yaptıktan sonra, Rusya’daki özel bir ilaç firmasından cazip iş teklifi alan Dorukhan, 13 Mayıs 2018 gece yarısı yürüyüş yapmak için İzmir Narlıdere’deki evinden çıktı, bir daha dönmedi. Dorukhan, sabah saatlerinde evlerine çok yakın mesafede ölü bulundu. T.İ. adlı şirkete ait 7 katlı inşaatın istinat duvarının üzerinde cansız bedeni bulunan Dorukhan’ın ölüm nedeni kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçmişti. Kara haberi alır almaz olay yerine giden acılı baba, 27 metreden düştüğü iddia edilen Dorukhan’ın vücudunda tek bir çizik, kıyafetlerinde ise bir yırtılma olmadığını fark etti. Olay yerinde Dorukhan’ı muayene eden Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire üyesi Dr. Gökhan Batuk da, “Yüksekten düşme bulgusu yoktur. Otopsi yapılmalı” raporunu verince baba Büyükışık hukuk mücadelesi başlattı.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ
Adalet mücadelesini anlatan baba Büyükışık, “Soruşturmayı yürüten savcı, İzmir Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanvekili Prof. Dr. M.T ve bir doçenti bilirkişi olarak atadı. Ancak, bilirkişi olarak atanan adli tıp başkanvekili ‘yüksekten düşme veya darp’ olarak verilen sistematik otopsi raporunda imzası bulunan isimdi. Aynı kişi, bu kez de bilirkişi olarak yüksekten düşme raporu verdi” dedi. Olay yeri inceleme raporunda, parmak izi, fotoğraf ve video çekimi yapıldığına dair ibareler olduğunu belirten Büyükışık şöyle devam etti: “Ancak olaydan 3 yıl sonraki raporda bu bilgilerin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Parmak izi temizliği yapıldıktan sonra fotoğraf ve video çekimi yapılmıştı. Böylece sahte delil üretildiğini saptamış olduk. Şantiyenin etrafındaki 19 kamera ile bölgedeki MOBESE kamerasının kayıtlarının alınmadığını tespit ettik. Jandarma kriminal, Dorukhan’ın cep telefonu üzerindeki parmak izlerinin silindiğini tespit etti. Oğlumun telefonu da arabadan alınarak intihar ettiği iddia edilen 7. kata çıkarılmıştı. Bunun tercümesi, birileri olayı kurgulamış. Dosyaya giren görüntülerdeki ses kayıtları bunu gösteriyordu.” Büyükışık, kendi müracaatıyla adli tıp uzmanlarına rapor hazırlattığını da belirterek “Bu raporda yüksekten düşme olayının mümkün olmayacağı, Dorukhan’ın darp sonucu öldürüldüğü ortaya konuldu. Raporu soruşturma savcısına sunduk. Tüm veriler tekrardan incelenmeye başlandı. Dosyadan Adalet Başkanımız Bekir Bozdağ’ın da haberi var. Bakanımızın, adalet arayışıma sonuna kadar destek veren sözleri suçluların yakalanması için umut verdi. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu Üyeleri ve Prof. Dr. M.T hakkında ‘görevi kötüye kullanma suçundan’ suç duyurusu yapıldı ve kurul üyeleri hakkında adli soruşturma açıldı” dedi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ 11 KİŞİ VAR
Oğlunun harçlıklarıyla İTÜ Vakfı ve ÇYDD’ye her ay düzenli bağış yaptığını ve öğrencilere burs sağladığını söyleyen Büyükışık, “Kızılay’a her ay düzenli trombosit ve 3 aylık süreçlerde kan bağışında bulunuyordu. Dorukhan’ın hiçbir kötü alışkanlığı olmadığı gibi, ülkesini çok seven bir gençti. Cinayet şüphelisi 11 kişi var. Oğlum, gece yürüyüş yaptığı esnada bu kişilerden biri veya birkaçı sırtına sert bir cisimle vurmasa, Dorukhan’ın 8 kaburgası kırılmaz, iç kanama sonucu ölmezdi. Tek isteğim suçluların adalet önünde hak ettikleri cezayı almaları. Sayın bakanımız ile Ankara’daki hakim ve savcılarımıza güveniyorum” dedi.Oğlunun harçlıklarıyla İTÜ Vakfı ve ÇYDD’ye her ay düzenli bağış yaptığını ve öğrencilere burs sağladığını söyleyen Büyükışık, “Kızılay’a her ay düzenli trombosit ve 3 aylık süreçlerde kan bağışında bulunuyordu. Dorukhan’ın hiçbir kötü alışkanlığı olmadığı gibi, ülkesini çok seven bir gençti. Cinayet şüphelisi 11 kişi var. Oğlum, gece yürüyüş yaptığı esnada bu kişilerden biri veya birkaçı sırtına sert bir cisimle vurmasa, Dorukhan’ın 8 kaburgası kırılmaz, iç kanama sonucu ölmezdi. Tek isteğim suçluların adalet önünde hak ettikleri cezayı almaları. Sayın bakanımız ile Ankara’daki hakim ve savcılarımıza güveniyorum” dedi.

 
Bakan Akar'dan kimyasal silah iddialarına sert tepki!
 
Kırtasiyeci gürültü yapan çocukları tekme tokat dövdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de belediye işçisinin korkunç sonu!
ESHOT’un Mersinli’deki atölyesinde çalışan Genel İş İzmir 1 Nolu Şube ...
Şüpheli ölüm... Öğretmeninin evinde bulundu
Antalya'da Yiğit Kalpak (17), arkadaşlarıyla gittiği Almanca öğretmeni ...
AYM'den Mehmet Akif'in şiirleri davasında "mülkiyet hakkı ihlali" kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un 1943'te ...
 
PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı, Hatay'da, PKK'lı teröristlere ait silah, mühimmat ...
Kendilerini emlakçı olarak tanıttılar... Devre mülk sahiplerine dolandırıcı tuzağı!
Aydın'da kendilerini emlakçı olarak tanıtıp, devre mülklerini yüksek fiyatla ...
İzmir'de ölümüne akrobasi!
Çamdibi semtinde sabah saatlerinde elektrik direğine çıkarak evine kaçak ...
 
Kaçakçılara baskın: Cinsel içerikli ürünler ele geçirildi
Edirne'nin Keşan ilçesinde polisin bir iş yerinde yaptığı aramada cinsel ...
Şehir Plancıları’ndan ‘Yaşar Grubu planı' değerlendirmesi: Askıya çıkınca…
Urla önce SİT dereceleri düşürülen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Polislere silahlı saldırı: Ölü ele geçirildi
Kahramanmaraş'ta aranan kişiyi yakalamak için eve giden polislere ateş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva