HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2022 Perşembe - 13:49

İzmir’de bir zam da minibüsçülerden… Kısa mesafe 10 TL!

28 Eylül’de UKOME kararıyla zam alan minibüsçüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım için istediği zammın kabul görmemesi nedeniyle yeni tarifeyi uygulayamıyordu. Zam yaptıklarını duyuran İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, “10 kilometreye kadar olan mesafelerde 10 liraya yolcu taşıyacağız” dedi.

İzmir’de bir zam da minibüsçülerden… Kısa mesafe 10 TL!

Muhittin AKBEL / EGEDESONÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşım ücretlerine zam talebini nihayet kabul etti. Buna göre 6,5 lira olan ilk biniş, 8,78 liraya çıkarken, ilk aktarma ücreti de 1,20 liradan 3,50 liraya, ikinci aktarma ise 2 liraya yükseltildi. Böylece iki aktarmalı bir yolculuğun maliyeti, 14 lira 28 kuruş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi toplum taşım ücretine zam aldı ancak bu zamma en çok sevinen, minibüsçü esnafı oldu. Üç aydır yeni yolcu taşıma tarifesi ceplerinde olan ancak toplu ulaşım ücretinin düşüklüğü nedeniyle yeni tarifeyi uygulamayan minibüsçüler, toplu ulaşıma yapılan bu zamla birlikte 1 Ocak’tan itibaren yeni fiyat listesini uygulayacak.

YENİ FİYAT UYGULAMASI 1 OCAK’TA BAŞLAYACAK
İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, toplu ulaşıma yapılan zammı memnuniyetle ve sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Üç aydır para kazanmadan, hatta bazı yerlerde zarar ederek çalışıyorduk. Artık üç ay önce UKOME’den aldığımız yeni yolcu taşıma tarifesini uygulayarak hiç olmazsa zarar etmeyeceğiz” dedi.

Mesafenin uzunluğuna göre 10, 12, 14 ve 16 lira olan yeni yolcu taşıma ücretlerini, toplu ulaşım araçlarıyla birlikte 1 Ocak’tan itibaren uygulayacaklarını açıklayan Oda Başkanı Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu:

BAZI GÜZERGAHLARDA BİR ALT KADEMENİN ÜCRETİ ALINACAK
“10 kilometreye kadar olan mesafelerde 10 liraya yolcu taşıyacağız. 10-15 km arası ikinci kademede bu ücret 12, 15-20 km. arası ise 14 lira olacak. 20 kilometrenin üstündeki yerlerde 16 liralık ücret uygulaması olacak. Ancak biz bazı hatlarda 20 kilometrenin üstünde olmasına rağmen üçüncü kademe, yani 14 liralık ücret tarifesini uygulayacağız. Mesela Fahrettin Altay-Güzelbahçe-Yelki güzergahı 27 kilometre. 4. Kademeye, yani 16 liralık kademeye girdiği halde biz bu hatta 14 liradan yolcu taşıyacağız. Bunu sorun etmiyoruz. Osmangazi-Işıkkent 23 kilometrelik bir güzergah. Atatürk Mahallesi, Evka 4’e çıkış rampası çok zorlu ve kilometresi 20’nin üzerinde olduğu halde, yine 14 lira alacağız.  28 Eylül’de UKOME’den çıkan yeni tarifeyi bir kenara koymuştuk, çünkü toplu ulaşım araçlarından daha pahalıya yolcu taşımaya kalkışmak, intihar olurdu. Sabrettik ve Büyükşehir de zammı alınca, doğal olarak bu karara çok sevindik.”

İNDİ BİNDİ ÜCRETİ BAZI YERLERDE 6 İLA 8 LİRA OLACAK
Daha önceki açıklamalarında minibüs yolcu sayısının çok azaldığı yönünde görüş bildiren Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Toplu ulaşım zammı sonrası yolcu sayısında artış bekliyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yolcu sayımız artar mı, ücret artacağı için azalır mı, bilemiyorum. İndi bindi 8 lirayken 250 yolcu taşıdığımızda 2 bin lira ciro yaparken, 10 lira indi bindi ücreti alarak aynı yolcuyu taşıdığımızda 2 bin 500 liralık ciromuz olacak. Böylece masraflarımızın bir kısmını karşılayacak artı gelirimiz olacak. Araçlarımıza şoför bulamıyorduk. Bu zamla hem ciro artacağı gibi şoförlerin aldığı günlük ondalık para da artacak. Böylece şoför bulma imkanımız olacak. İndi bindi ücreti yeni tarifede 10 lira olsa da biz Egekent içi gibi bazı yerlerde yine 6 liradan, 8 liradan indi bindi yolcu taşımaya devam edeceğiz. Vatandaşımızı mağdur etmemek adına her türlü fedakarlığı yapacağız.”

 
Bağışlar tamam... Kaan Efe dayanışma ile kurtuluyor!
 
Vali Köşger'den Mehmet Çakır'a anlamlı ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı'nda ‘yılbaşı’ manzarası… Bol kalabalık, boş kasa!
İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı, bu yılbaşı da hazırlıklar için  alışverişin ...
Ekonomik güven endeksinde yükseliş
Ekonomik güven endeksi kasım ayında 96,9 iken, aralık ayında yüzde 0,7 ...
Aile Destek Programı ödemeleri bugün yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayının ilk haftası yapılacak ...
 
Burs-kredi ödemeleri hesaplara yatırılıyor
Bakan Kasapoğlu, 531 bin 468 öğrenciye toplam 1 milyar 428 milyon 657 ...
Kemeraltı'nda Vakıf mülklerine yüzde 250 zam!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait dükkanlardaki ...
Yer: İzmir… SGK’ya EYT’li hücumu!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından emeklilik işlemleri ...
 
Erdoğan açıkladı... EYT düğümü çözüldü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, ...
Son yılların en çarpıcı raporu: Yoksullaşan İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı anket çalışmalarına göre her ...
Yılbaşında birçok yeni düzenleme yürürlüğe girecek
Yılbaşından itibaren vatandaşı, esnafı ve reel sektörü ilgilendiren birçok ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva