HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2022 Perşembe - 10:10

İzmir'de bir koca dehşeti daha... Göz göre göre katliam!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Recep Uslu (32), boşanma aşamasındaki eşi Berivan Uslu ile kayınpederi Şemsettin Çelik'i (61) tabanca ile vurarak öldürdü, baldızları Gülistan (31) ile Şirvan Çelik'i ise ağır yaraladı. 3 çocuğunu alıp kaçan şüpheli, Buca'da polis ekiplerince yakalandı. Katil Recep Uslu'nun, daha önce Batman'da aralarında çıkan tartışmada karısını bıçaklayıp, şikayetçi olmaması için de darbettiği ortaya çıktı.

İzmir de bir koca dehşeti daha... Göz göre göre katliam!

Olay, saat 07.30 sıralarında Gülyaka Mahallesi 3030 Sokak'ta meydana geldi. Boşanma aşamasındaki eşi Berivan Uslu'nun kaldığı eve giden Recep Uslu, iddiaya göre 1'inci kattaki eve balkondan tırmanarak girdi. Recep Uslu, yanında getirdiği tabancayı çıkarıp, eşi Berivan ile onun ailesine peş peşe ateş etti. Kurşunlar Berivan Uslu ile kız kardeşleri Gülistan ve Şirvan Çelik ile babaları Şemsettin Çelik’e isabet etti. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Berivan Uslu ile babasının öldüğünü belirledi. Hastaneye kaldırılan Gülistan ve Şirvan Çelik kardeşlerin hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

BATMAN'DAN İZMİR'DEKİ BABASINA GELMİŞ
Şüpheli, olay yerinde bulunan 3 çocuğunu alarak kentte yaşayan bir yakınına bıraktıktan sonra Buca ilçesinde polise teslim oldu. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan boşanma aşamasındaki çiftin Batman'da yaşadığı, Berivan Uslu'nun 1 ay önce İzmir'deki babasının yanına taşındığı öğrenildi.

BERİVAN'I DAHA ÖNCE DE BIÇAKLAMIŞ
Katil Recep Uslu'nun, daha önce Batman'da aralarında çıkan tartışmada karısını bıçaklayıp, şikayetçi olmaması için de darbettiği ortaya çıktı.

Öte yandan polis ekiplerinin, Recep Uslu'nun cinayetleri gerçekleştirdikten sonra kaçırdığı 3 çocuğu M.U., F.U. ve A.E.U.'yu güvenli teslim aldığı belirtildi.

DERNEKTEN 'ÖFKELİYİZ' AÇIKLAMASI
Kadınların Gücü Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardım Sevenler Derneği (KADGÜÇ) olayın ardından 'öfkeliyiz' başlıklı bir açıklamada bulunndu.

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün Karabağlar ilçemizde Berivan Uslu adlı kadın ve ailesi, boşanma aşamasında olduğu eşi Recep Uslu tarafından katledildi. 

Bu cinayet, ilçemizde katil Recep Uslu bünyesinde vücut bulmuşsa da bu ne ilktir ne de son olacaktır!

Son olamıyor çünkü; mevcut sistem katili azmettiriyor. İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan devlet olan Türkiye, o zaman yaşam hakkını korumadığı gibi bugün de korumuyor. Aksine eylem ve söylemleriyle katillere güven veriyor, hukuku işlevsizleştiriyor. Doğal bir sonuç olarak da aile içi şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ediyor.

Bu azmettirici sistemi reddediyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Berivan Uslu dosyasının da sonuna kadar takipçisi olacağız. (DHA)

 
CHP'li Kılıç: Pandemi bahane, müzik yasağı şahane
 
Menemen'de incir şöleni!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
S.Nazik Işık 18 Ağustos 2022 Perşembe 20:47

İzmir’de son 10 gün içinde 5.ladın cinayeti bu. Kadınların ortak özelliği, defalarca şikayetçi olmuş, uzaklaştırma kararları almış olmaları. Biliyoruz ki kadınlar boşanmak isteyince, evlenme ya da sevgili olma teklifini reddedince ya ölüyor ya da ölümle burun buruna yaşıyorlar. Şişirilmiş erkeklik, kadını hayır diyemeyecek kadar bağımlı ve aşağıda bir varlık olarak görmek, cezasızlık, iktidarın kadınları eşit insan olarak görmediği için önleyici-koruyucu tedbirler almayı önemsememesi çok önemli nedenler. Ama artık kanunları uygulamamak nerdeyse herşeyden önemli hale geldi. Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatacak önlemler alınmasının orunlu kılıyordu. Ve Cumhur ittifakı iktidarı bu Sözleşmeye taraf olmaktan çıkarak ben önlem almayacağım, kanunları çiğneseniz de bunu önemli görmeyeceğim demiş oldu. Bu mesajı alanlar yüreklendi de yüreklendi. Özetle, kadın cinayetlerimden sorumlu bir iktidarla yönetiliyoruz. Yani hepbirlikte sur demezsek, daha çok kadının kanı akabilir.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriye'nin kuzeyinde 9 terörist öldürüldü!
Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan ...
Sivil toplumdan 'Zeytin Yönetmeliği' çağrısı!
Zeytinlikleri elektrik üretimi için madenciliğe açan yönetmelik değişikliği ...
FETÖ'nün gaybubet evine baskın
Erzincan'da polis ekipleri, FETÖ'nün gaybubet evine düzenledikleri operasyonda ...
 
Sulama kanalına giren 2 kuzen boğuldu
Şanlıurfa Akçakale'de serinlemek için sulama kanalına giren ve kuzen oldukları ...
İzmir'de '7 şiddettinde deprem olacak' iddiasına Başkan Öziçer'den tepki!
17 Ağustos Marmara depreminin 23. Yıldönümünde SONSÖZ TV’den önemli açıklamalarda ...
Tek tek imha edildi.. TSK sınırda teyakkuzda!
Çiçekalan Hudut Karakolu’na, PKK/YPG’li teröristlerin saldırısında iki ...
 
Masada kritik başlıklar... Dünyanın gözü üçlü zirvede!
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Lviv’de BM Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna ...
Ege'de can pazarı... Onlarca göçmen kurtarıldı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan unsurları tarafından can salları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbim sana emanet adaşım!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbim sana emanet adaşım!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva