HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2016 Cumartesi - 09:45

İzmir'de bir ilk: Dönüşümde tıkla/öğren dönemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini, bilgi amaçlı olarak internette sunmaya başladı. Vatandaşlar, evlerinin kentsel dönüşüm alanlarında kalıp kalmadığını artık kolaylıkla öğrenebiliyor.

İzmir de bir ilk: Dönüşümde tıkla/öğren dönemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, evleri kentsel dönüşüm alanlarında kalan vatandaşlar için yeni bir uygulamayı hayata aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi http://www.izmir.bel.tr adresinden yayımlanan 2 Boyutlu Kent Rehberi uygulamasına giren vatandaşlar, buradan durumlarını sorgulayabilecekler.

Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan uygulamayla, vatandaşlar adreslerine ilişkin bilgileri sisteme yükleyerek kentsel dönüşüm sorgulaması yapabilecek. E- belediyeciliğin önemli hizmetlerinden birisi olan uygulama sayesinde vatandaşlar, en sağlam ve güvenilir şekilde kendi durumlarını öğrenebilecek.

Sistemdeki plan ve adres bilgilerini düzenli olarak güncelleyerek İzmirlilere doğru bilgileri sunduklarını söyleyen yetkililer, “Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere, Ege Mahallesi, Bayraklı, Ballıkuyu, Aktepe- Emrez ve Örnekköy'deki kentsel dönüşüm projelerini sisteme entegre ettik. Vatandaşlar kendi taşınmazlarına ait bilgilere bakarken, binalarının kentsel dönüşüm alanı içinde kalıp kalmadığını öğrenebilecek. Bu sayede kulaktan dolma bilgilere değil, güncel imar planlarına ulaşılarak karışıklığın önüne geçilmiş olacak” dedi.

İzmir yine örnek oldu
Türkiye'de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan "Coğrafi adres bilgi sistemleri", Türkiye'ye de örnek oluyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen, "Mekansal Adres Kayıt Sistemi" (MAKS) olarak adlandırılan ve tüm Türkiye için konumsal adres bileşenlerini tek bir veri tabanına aktarmayı amaçlayan ulusal projenin esin kaynağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Coğrafi bilgi sistemi" çalışmaları oldu.

2003 yılında Konak ilçesi pilot seçilerek başlatılan çalışmada, ilçeye ait tüm mahalle sınırları, bina, yol ve kapı numarası bilgileri fotoğraflanarak veri tabanına aktarıldı. Güncelleme çalışmaları halen devam eden proje kapsamında 21 ilçe verileri sorgulanabiliyor, ayrıca 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir sınırlarına dahil edilen 9 ilçe bilgileri de büyük oranda sisteme aktarıldı. Veriler anlık olarak “Gerçek Zamanlı Harita Yayını” uygulamasından da görülebiliyor. Uygulama açıldığındaveri tabanında kayıtlı bulunan en son ve güncel veriye ulaşılabiliyor.

Sistemdeki mevcut bilgiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanında kalan 30 ilçedeki bin 294 mahalle/köy, 55 bin 679 adet yol, 164 bin 594 yol fotoğrafı, 959 bin 559 bina, 2 milyon 27 bin 626 bina fotoğrafı, 1 milyon 201 bin 417 kapı numarası, 1 milyon 978 bin 365 bağımsız bölüm ve 11 bin 500 önemli yer verisinden oluşuyor. Adres verileri, ilçe belediyelerinde görevlendirilen Adres ve Numaralama Şube Müdürlüğü personelleri tarafından güncelleniyor. Sistem Ocak ayından bu yana yaklaşık 120 bin kez vatandaşlar tarafından kullanıldı.

 
CHP'li Çam: Anayasal suç işleniyor!
 
Temiz hava için İzmir formülü: 1 araba=12 ağaç!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Eylül 2016 Cumartesi 16:53

Yollarımız köstek yuvası gibi asfaltlama çalışması bile göremiyorum!!

Yorumu oyla      11      5  
17 Eylül 2016 Cumartesi 13:29

Bayraklı, Ege Mahallesi, Buca , Örnekköy, Ballıkuyu , Aktepe ... kentsel dönüşüm projeleri ne oldu ? Görüşmeler sürüyor mu ? İnsanları kandırmayın. Bayraklı projesi tıkanmış durumda , hala daha görüşmeler sürüyor deniyor. Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için başkan canlı yayında "bu iş olmaz!" deyip bölgeyi terk etti. Kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında gidiyor ama kimsede bir çaba da yok. Gecekondu bu şehrin kaderi mi ? 15 yıldır kadifekale' de 2000 tane gecekondu yıkılmış, o ısıtılıp ısıtılıp arada haber diye veriliyor. Yıkılması gereken binlerce konut varken yapılan icraat çok yavaş. Şehrin bu hali chp nin genel seçimlerine de doğrudan etki yapıyor. Bu şehirde metro hatları çoktan yapılmış, yenileri de yolda olsa, kentsel dönüşümde de yol alınsaydı eminim ki oy oranlarında yükseliş olurdu. İstanbul, Ankara'yı chp niye kaybetti ? Türkiye yi izmir gibi yöneteceğiz diyorsunuz da örnek olarak çürümüş bir şehir karşımıza çıkıyor. İlçe belediyelerinin vizyon projesi pazaryeri olur mu ? Yıl olmuş 2016 şehirlerdeki dereler lağım kokuyor. Bunun bir çaresi yok mu ? Bu şehre bunlar yakışıyor mu ? Son olarak tramvayı çiğli ye uzatırsın mutlaka izban çiğli ye de uğraması gerekiyor. Bostanlı iskele hatları iptal olmadıktan sonra hattı çiğli ye uzatmanın bir manası yok. Yapılması düşünülen güzergah yanlış. Kent hastanesi önünden sanayi, yeni hastane diye olan bır hat olursa hat çiğli izban I görmez , Bostanlı iskele hatlarını iptal edemezsin. İptal olmadıktan sonra tramvay yapmanın ne manası var ?

Yorumu oyla      11      5  
17 Eylül 2016 Cumartesi 13:08

Diğer şehirler dönüşümü gerçekte yapıyor biz de sanalda ... 😄☺😃😂😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytineli Köyü'nde kurtuluş coşkusu
Zeytineli Köyü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü Zeytineli Köy Meydanı’nda kutlandı.
'Rüzgarın Kalbi' Foça'da atıyor!
Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça’da çekilen ve Fox Tv kanalında yayınlanan ...
Karşıyaka'nın okulları yenilendi
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin 15 farklı eğitim kurumunda bakım, onarım ve yenileme çalışması yaptı.
 
Bornova'da kış dönemi kayıtları başlıyor
Bornova Belediyesi’nin vatandaşları için düzenlediği ücretsiz Hobi ve ...
Belediye el verdi, okullar pırıl pırıl oldu
Belediyecilik faaliyetlerini rutin hizmetlerle sınırlı tutmayan Konak ...
İzmir'in 'asfalt canavarı' iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet verdiği 30 ilçede yol ve asfalt ...
 
Büyükşehir'den nostalji sineması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, açık havada sinema nostaljisini ilçelere ...
İzmir'in tarihi sokağına sanat merkezi geliyor!
Konak Belediyesi’nin Karataş’taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı ...
Körfez’de yol haritası şekillendi: Tarama ne zaman başlayacak?
İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi askı süresi tamamlandıktan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva