HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2015 Cumartesi - 11:25

İzmir’de akıl almaz dolandırıcılık girişimi: Vali adına başkanlardan…

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın adını kullanan dolandırıcılar telefonla aradıkları belediye başkanlarından yardım istedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’yı arayan isimler engelliler için hesaplara para yatırılmasını talep etti. İki başkan olayı fark ederek durumu araştırdı ve böyle bir talebin gerçekte olmadığı ortaya çıktı. Toprak, “Adımı kullanarak başkanları aradıkları bilgisi bana da geldi. İnanmasınlar hiçbir şekilde bir yardım kuruluşu için doğrudan para talebim olamaz” dedi.

İzmir’de akıl almaz dolandırıcılık girişimi: Vali adına başkanlardan…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dolandırıcılıkta artık ‘pes’ dedirten yeni uygulama İzmir’de gerçekleşti. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın adını kullanarak yardım toplayan çete üyelerinin hedefinde bu kez belediye başkanları vardı. Dolandırıcılar Karşıyaka ve Bornova Belediyesi’nin başkanlarını arayarak yardım talebinde bulundu. Engelliler adına faaliyet gösteren bir derneğe vali adına para isteyen dolandırıcılar söyledikleri hesaplara paranın yatırılmasını istedi. İki başkan da olayı fark etti.
 
MAKAMDAN BAĞLATTILAR
İlk olay Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın başına geldi. Dolandırıcılar, tıpkı gerçek Vali Mustafa Toprak’ın makamındaymış gibi özel kalem aracılığıyla belediyenin özel kalemini aradı. Belediye yetkililerine valilikten arandıkları bilgisi verildi. Cep telefonu numarasından doğrudan belediye santrali üzerinden Başkan Atilla’ya ulaşıldı. Atilla’ya telefonda, “İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın makamından arıyorum. Sayın Valim sizinle görüşmek istiyor” denildi. Atilla da kendisinin uygun olduğunu ve telefonla görüşebileceğini iletince kısa bir beklemeden sonra sahte vali telefonun karşısındaydı. Kendisini Vali Toprak olarak tanıtan ve sesini benzetmeye çalışan sahte vali bir engelli derneğinin kendisine geldiğini, yardım talebinde bulunduğunu ve belediyeye yönlendireceğini ifade etti. Derneğe acil yardım yapılmasını isteyen telefonun karşısındaki ismin acele tavırları Atilla’yı şüphelendirdi. Başkan Atilla, durumu anlayınca telefonu kapattı.


 
HAREKET HALİNDEYİZ
Dolandırıcıların ikinci hedefi ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Akpınar’ı başkanlık makamından arayan numara dışarıda olduğu için önce kendisine ulaşamadı. Belediyenin özel kalem müdürlüğü valinin aradığını iletince Akpınar numaraya geri döndü. Telefondaki isim ise kendisini valinin yanında görev yapan polis memuru koruma olarak tanıttı. Telefonu sahte valiye veren kişi bağlantıyı tam olarak kuramayınca, “şu anda hareket halindeyiz, telefon çekmiyor biz sizi daha sonra tekrar arayalım” dedi. İkinci bağlantının ardından olay ortaya çıktı.  İki belediye başkanı dolandırıcıların hedefinde olabilecekleri gerekçesiyle gerçek valinin özel kalemini aradı ve böyle bir görüşme talebinin olmadığı ortaya çıktı.
 


ŞÜPHELENDİK VE ANLADIK
Konuyla ilgili açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, “Vali beyin sesinden kendisi olmadığını anladım. Doğrudan özel kalem kullanıyor ve benim makamımı arıyorlar. Sistemi de kurup kurumsal olsun diye sekreter, özel kalem kullanıyorlar. Kısa bir beklemeden sonra kendisini vali olarak tanıtan kişiye ulaşıyorsunuz. Engelliler derneği için yardım talebini bana iletti. Ben de, ‘sayın valim koordinasyon toplantısı olacak, oraya geleceğim ve yüz yüze konuşalım’ dedim. O da bana, ‘tabi orada konuşuruz ayrı konu ama bunun acelesi var’ dedi. Sonra konuşmasından ve durumundan şüphelenince ‘şu anda uygun yerde değilim, size dönerim’ dedim ve telefonu kapattım. Ardından valiliği aradığımızda gerçek ortaya çıktı” dedi.  Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, “Görüşme talebi gelince makamımda değildim. Bana arkadaşlarım valinin aradığını söylediler. Hemen arama yapan numaraya döndüm. Araçta olduğunu, hareket ettiklerini söylediler. Bir süre bekledim ve vali beyi bağlayamadılar. Ardından her halde çok kişiyi aradılar ki benim niçin geri aradığımı çıkartamadılar. Ayrıca polis memuru olarak kendisini tanıtan kişi çok basit konuştu. Vali beyin yanında olan insanlar kurumsal ilişkileri ve hiyerarşiyi iyi bilir. Beni arayan numara bile belli. Hatta kaydettim. Şüphelenince meseleyi sordurttum. Böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı” diye konuştu.


 
DİKKAT ETSİNLER!
Kendisi adına kamu kurumlarının temsilcileri ve belediye başkanlarını arayanlarla ilgili yetkili makamların işlem başlattığını ifade eden Vali Mustafa Toprak Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Bir vali doğrudan belediye başkanını arayıp para talebinde bulunmaz. Ayrıca benim böyle bir talebim asla olmadı. Ne yazık ki insanların duygularını istismar ederek engellilerimizin adını kullanıyorlar. Ben bir derneğe ya da kuruma destek vereceksem zaten kendime bağlı kurum ve kuruluşlar üzerinden buru yaparım. İzmir Valiliği bünyesinde dernekler müdürlüğü ve vakıfların bağlı olduğu birimler var. Adımı kullananlara kimse itibar etmesin. Ne yazık ki başka yöntemlerle de dolandırıcılık yapıyorlar. Vatandaşlarımız kendisini savcı, polis olarak tanıtan kişilerin ‘hakkınızda arama var, acil para yatırmanız gerekiyor’ gibi sözlerine inanmasınlar. Mutlaka yüz yüze gelsinler ve geldiklerinde de kimliklerini sorsunlar. Böyle bir olayla karşılaşanlar da en yakın polis karakoluna yada emniyete haber versinler” ifadelerini kullandı.

 
Bayındır’da sulama suyu isyanı!
 
Didim’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 8 Ağustos 2015 Cumartesi 13:47

adamlardaki cesarete bak... Bu durum ayrıca engelli derneklerimizin ne kadar suistimale açık olduğunu gösteriyor..

Yorumu oyla      13      5  
ANKARA 8 Ağustos 2015 Cumartesi 12:19

Yasadakı Boşluk Acılen Duzenlenerek Bu Olayların Önune Gecılmelı. Nasıl Bır Cesaret Insanlardaki... Buyuk Mafyaların Bıtırılmesı Hedeflenırken Kendını Bır Sey Sanan Bu Dolandırıcıların da Bıtırılmesı Neden Hedeflenmemek de Anlam Veremıyorum... Yenı Duzenleme Acılen Mevcut Hukumet Ile Kararname Ile Yasalasmalı...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da sulama suyu isyanı!
İzmir’in Bayındır İlçesi, Pınarlı Mahallesi'ndeki köylüler, kendilerine ...
İzmir’de elektrik akımına kapılan işçi öldü
İzmir’in Beydağ İlçesi'nde, çıktığı direkte elektrik akımına kapılan 31 yaşındaki Okan Başsoy, öldü.
Emanet aldığı motosiklet sonu oldu
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, arkadaşından emanet aldığı motosikletle otomobile ...
 
İzmir’den çağrı: Kapınızın önüne bir kap su koyun
İzmir’den Konak Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) sokak ...
İzmir’de tarım arazileri sağanak vurdu!
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde öğleden sonra başlayan ve 15 dakika süren dolunun ...
İzmir Orman Bölge Müdürü’nden yangın raporu: Yüzde 90’ın üzerinde…
Kentte son günlerde artan orman yangınları sonrası Egedesonsöz’e konuşan ...
 
İstanbul’da emniyet müdürlüğü önünde çifte patlama
Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü önünde yaklaşık yarım saat arayla 2 ses bombası ...
Kına gecesi kana bulandı: 2 ölü, 1 yaralı
Şanlıurfa'da bir düğünde açılan ateş sonucu, gelinin ablası ve yeğeni ...
Flaş! Cizre’de roketatarlı saldırı: 1 polis şehit
Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde yasadışı gösterilere müdahale eden polis zırhlı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva